Колку само грешиш не е Челси ко Фарсаbefore Abramovic=no Chelsea Fans
since Abramovic took over=every third person in Macedonia is a Chelsea Fan
Да брат грешиш. Секој 4ти е....before Abramovic=no Chelsea Fans
since Abramovic took over=every third person in Macedonia is a Chelsea Fan
E да не е како нив. Барса собира навивачи со трофеи, Челзи со сопственикот.Колку само грешиш не е Челси ко Фарса
Не е тачно тоа многу фанови имаше и пред Абрамович меѓу кои сум и јас ама тогаш имаше помалце галама за Челси па затоа мислиш такаE да не е како нив. Барса собира навивачи со трофеи, Челзи со сопственикот.
Па нормално дека ќе придобие симпатии повеќе со повеќе трофеи мислиш Фарса ќе имаше толку фанови да беше на средина на табела 4-5 години ко некои ?Нормално дека имало фанови и пред Абрамович, ама не биле толку како од кога тој го купи Челзи. Створи конкурентен тим и продоби навивачи, нема ништо чудно во тоа.
E да не е како нив. Барса собира навивачи со трофеи, Челзи со сопственикот.
Пфффф мене и ден денес мие идол ЛампардДАЛИ СИ НОРМАЛЕН ШТО НАПИША (БОЛДОТ) ??
ЧЕЛЗИ ЈА ОСВОИ ПРЕМИЕР ЛИГАТА 2 СЕЗОНИ ПО РЕД 2004/205 И 2005/2006..
Мислиш ли ти дека јас како 10годишно дете (во 2004та кога почнав да навивам за Челзи) разбирав кој е сопственик на тимот и кое значење ке го има истиот врз тимот ?? Не,немав поим за тоа,ПОЧНАВ ДА НАВИВАМ ЗА ТИМОТ ПОРАДИ ФЕНОМЕНАЛНАТА ИГРА ВО ПРЕМИЕР ЛИГАТА,ПОРАДИ ЛАМПАРД,РОБЕН,МАКЕЛЕЛЕ,ТЕРИ,МУРИЊО..ПОРАДИ сексањето на СИТЕ тимови во ПЛ од страна на Челзи,голот на Тиаго од 40м на ОЛД ТРАФОРД и уште десетина натпревари кои уште ги паметам..
А деца што почнале да гледаат англиски фудбал во тој период (јас сум таков пример) и случајно се погодило Челзи во тој момент да игра најдобар фудбал во Англија ?? Што требало да прават ?? Тебе или постарите да ги прашаат за кого да навиват ?? Нормално дека немало да почнам да навивам за Јунајтед,тогаш неможеа групи во ЛШ да поминат,не па титули да освојуваат..Абе проблемот не е дека има навивачи шо навиваат за Челзи проблемот е шо солат памет дека навивале пред да дојде Абрамович па и викаат да ти кажам кој играше за Челзи и ке почнат Зола,Хаслбанк,Лебеф итн па и јас знам да ги кажам се да ми речат не од Челзи од Лидс ке им ги набројам шо играа пред13-14 години. Навивачи најмногу изникнаа тогаш со доагањето на Абрамаович и со Мурињо(поке заради овој зато шо дур беше Раниери и не беа толку во голем број навивачиве)а најмногу зато шо тимој од типот на Лидс,Валенсија и сл им се деси да паднат ептен па си одбраа друг клуб звани Челзи.
Има и такви шо навиваат одамна коа Челзи и респект за нив али поголем број се од Абрамович навака тоа никој не мојт да ме убедит
Не реков јас ништо за вас ти и погоре си призна јас навивам за Челзи од 2004 зато шо играше убав фудбал и тоа е тоа ти не викаш навивам од 1999.Јас ги потенцирам оние шо ми солат памет дека навиаат од 199 незнам која а не е така и шо ме убедуваат дека Челзи имал навивачи пред Абрамович.Имал ама олку колку шо сега имаат НЕ и тоа дури и пилињата на гранка го знаатА деца што почнале да гледаат фудбал во тој период (јас сум таков пример) и случајно се погодило Челзи во тој момент да игра најдобар фудбал во Англија ?? Што требало да прават ?? Тебе или постарите да ги прашаат за кого да навиват ?? Нормално дека немало да почнам да навивам за Јунајтед,тогаш неможеа групи во ЛШ да поминат,не па титули да освојуваат..