Роже зема, мар мај вордс!Ноле ми остана од фаворитетите за титулата, Федерер игра супер само пак ке си го кажам истото од старт мислам дека Новак ке го сопре него. Еве му шанса на Мареј, ама идиот е ке кискне![]()
На Надал помалку му одговараат вакви играчи, со прејака серва и рамни пресилни форхенди и бекхенди... Не велам дека Федерер со леснотија ќе победеше, но сигурен сум дека подобро ќе се справеше. Тоа е тоа, секој стил на игра си има своја ахилова пета. На Надал е оваа + погоден ден + трева = добитна комбинација за Росол.Овој Росол, ќе беше сериозна закана за било кој од топ 3, и за Ноле и за Федерер, каква само концентрација во крајот ма мечот? да не му задрхти рука? БРАВО!
Па види, со 27 години тешко дека е време за ново лице во тенисотСекоја чест на дечкото , многу мали се шансите да му се направи брејк со таков сервис , време е за нови лица во светот на тенисот.
Затоа британциве толку навиваа за росол,за играње играше добро,ама едноставно на нив им одговараше да изгуби надал,сега мареј има ривал помалкуОва беше веројатно најголемото понижување на Надал во неговата кариера. Го гледав само петтиот сет, ама од она што го видов Росол поштено си победи со сите нишани.
Е тек сега милион калкулации ми идат во глава. Ова е одлична шанса за Мареј да оди во финале, а истовремено и можност Федекс да се пензионира со прво место на АТП годинава. Новак не сум го гледала како игра на турниров, ама според резултативе, релаксирано би требало да влезе во четирите најдобри.
Стегам палци за Гофан. Мора да влезе во осум најдобри. Пошто фаворитот ми отпадна Гофанче ќе си го ставам на аватар, се надевам нема да го измалерисам.![]()
Не е мала работа да го победиш Надал на било која подлога, мада Надал да изгубеше и од Белучи немаше да ме изненадеше многу, реално нема сервис,а на трева со јак сервис може далеку да се стине, Росол е пример за тоа. Се надевам ќе тргне уште некој фаворитcПа види, со 27 години тешко дека е време за ново лице во тенисот![]()
Убаво пиша Игор погоре, со 350% играше денес Росол, не знам од кај таква сила 4 саати да маваш со толкава јачина. Росол одеше на се или ништо и само тој е начинот да се добие Надал. Погледнете го мечот против Робин Содерлинг на РГ во 2009 година и ќе видите слична игра како оваа денес на Росол. Невозможно беше ова денес што го правеше Чехот, пукаше од сите страни, или винер или аут 2 метра.На Надал помалку му одговараат вакви играчи, со прејака серва и рамни пресилни форхенди и бекхенди... Не велам дека Федерер со леснотија ќе победеше, но сигурен сум дека подобро ќе се справеше. Тоа е тоа, секој стил на игра си има своја ахилова пета. На Надал е оваа + погоден ден + трева = добитна комбинација за Росол.
Невозможно беше ова денес што го правеше Чехот, пукаше од сите страни, или винер или аут 2 метра.
Toчно, затоа реков дека тоа е ахиловата пета на Надал, додека Федерер со своите разноврсни шутеви, слајсеви, дроп-шотови, излегувања на мрежа, повеќе ќе го неутрализираше налетот на Росол. Се е возможно нели, но на хартија Федерер подобро би се справил.Убаво пиша Игор погоре, со 350% играше денес Росол, не знам од кај таква сила 4 саати да маваш со толкава јачина. Росол одеше на се или ништо и само тој е начинот да се добие Надал. Погледнете го мечот против Робин Содерлинг на РГ во 2009 година и ќе видите слична игра како оваа денес на Росол. Невозможно беше ова денес што го правеше Чехот, пукаше од сите страни, или винер или аут 2 метра.