Wimbledon 2012 (25 јуни - 8 јули)

Шампион/ка на Wimbledon ?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Во интервјуто погоре, е големината на Надал. Иако, не ми одговараше паузата, меѓу 4ти и 5ти сет, сепак, не даде големо внимание на тоа, и не дозволи ништо да ја „зацрни“ победата на денес, фантастичниот Росол. Е, муциња, тука е ШАМПИОНСКОТО и ЏЕНТЛМЕНСКОТО кај Рафаел Надал. Можете само да го хејтате и да кажвата се и сешто, ама никогаш онакви грди зборови, заради кои, испаѓате тешки, ама тешки селанчиња.

Мммм и да, некој напиша голем срам. Не знам, како размислувате Вие така. Не знам. Можно е да имате толку низок IQ ? Како срам ? Не ми е јасно, како е то срам, ко чисто поштено Росол си тепа. Да ве потсетам, само на еден блиц. Агаси, кој како 3то рангиран, или погоре, не се секавам, изгуби од Томи Хас, во 96та на Вимболдон. Значи, 2ро коло. Кое место беше Хас, тогаш ? 212 ! Пит Сампрас, 2000та година, Вимболдон Џорџ, ммм не се сеќавам на презимето, беше под 150тото место, кога го победи можеби еден од најголемите на сите времиња. И ? Шо напрај тие после то ? Се вратија, големи, поголеми, освојувајќи, после тоа заедно уште неколку Гренд Слем и Мастерс титули. Но ок е, хејтери има, и ќе има.

Екстремно големи честитки за Лукас Росол. Мој фавоорит од сега, па натака.

Член од
18 јануари 2012
Мислења
619
Поени од реакции
947
А што е ова со Карлович и неговите 10 фут фолтс, што се буни толку, стварно нефер беа досудени или се вади само ?

N

Nicky Santoro

Гостин
Е затоа магарево од шпанија никогаш неможе да биде најдобар во историјата :icon_lol:
Толку глупав играч кој трча 10пати повеќе од Хишам Ел Геруж и губи натпревар не смее ни да се споредува со кралот ФЕДЕРЕР

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А што е ова со Карлович и неговите 10 фут фолтс, што се буни толку, стварно нефер беа досудени или се вади само ?
Исти е ко неговиот форумски пандан, лика и прилика :pos:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Поздрав до ‘тениските експерти‘ на под-форумов кои гарантираа дека Надал се враќа на првата позиција сезонава.

Вимблдон е спасен, тенисот е спасен со испаѓањето на Надуљ.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Статусот на Надал, после поразот на фејсбук и твитер:

It couldn't be...This is sport! You must know how to celebrate wins and assume defeats ! Congratulations to Lukas for his great match!

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Циганот изгуби па плаче.
Ај кога ќе помине кај чичко Стоилко ќе му дадам 5 денари.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Расол бе :pos::pos::pos:Знам оти не е, ама да си се посмеам.
И да, Мареј попрво ќе дојде до број 1 отколку земјашов да се врати таму. Уште на Олимпијада и УС Опен до крај. Го чекаме новиот Расол !

Член од
23 август 2010
Мислења
40.004
Поени од реакции
116.772
Е затоа магарево од шпанија никогаш неможе да биде најдобар во историјата :icon_lol:
Толку глупав играч кој трча 10пати повеќе од Хишам Ел Геруж и губи натпревар не смее ни да се споредува со кралот ФЕДЕРЕР
Тоа магаре тежи 11 Грен Слем титули и е еден од најуспешните тенисери во историјата на тенисот. И не знам со што е "спасен" Вимблдон со неговото испаѓање, па човекот играше 5 финалиња во последните 5 негови настапи и притоа два пати го освои овој турнир. Ова го нарекуваш спасување на некој турнир?
Па дај мислам срамно е да се тераат вакви муабети, може на секого да му се случи да загуби од некој послаб, а овој пораз никако не го прави Надал магаре, слаб играч, недораснат или не знам што. Ја како негов фан два пати му честитав на Росол вака пред сите фанови, еве уште еднаш ќе кажам стварно нека му честита победата.

40 минути се става кровот? :facepalm:
Дап, 10 минути се става кровот и 30 минути се прави подесување на притисокот во арената. Знаеш, треба да се средат вентилација, да се обезбеди нормален притисок итн итн... Чуден ми е кровов со оглед на тоа дека во Хале се става за 88 секунди али можда на друг принцип работи овој, не се мешам во тоа. :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.355
Поени од реакции
47.101
Се накотија многу хејтери и тролови на темава, не ќе да е на арно ова, не ме терајте да го симнам овој подфорум од делбата на првото место со филмовиве за дел од форумот со најасално дискутирање.

Требаше да знам дека ваква насока ќе добие овој дел од форумот кога Дарданот се вклучи во истиот, најголемиот фан на Надал кој минатата година не го гледал зашто знаел дека Ноле ќе доминира, гарант и после РГ не го гледал, не се изненадувајте ако дојде за 3-4 дена и праша Надал у колку саат игра ...

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Се накотија многу хејтери и тролови на темава, не ќе да е на арно ова, не ме терајте да го симнам овој подфорум од делбата на првото место со филмовиве за дел од форумот со најасално дискутирање.

Требаше да знам дека ваква насока ќе добие овој дел од форумот кога Дарданот се вклучи во истиот, најголемиот фан на Надал кој минатата година не го гледал зашто знаел дека Ноле ќе доминира, гарант и после РГ не го гледал, не се изненадувајте ако дојде за 3-4 дена и праша Надал у колку саат игра ...
Не ќе да разбрав, ама нема везе. :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.811
Поени од реакции
44.133
Значи да бидам искрен не го пратам баш 100% турниров, па така навечер разлистувам што се дешавало на Вимблдон во текот на денот.. Ќе почнам од втората недела да пратам поаслано.. Го гледав првиот сет на Надал со Белучи (низ спиење, де ќе задремав, де ќе погледав малце)...и си реков ај старт е, ќе се управи .. Исто така првиот сет и од денешниот меч го гледав и си викам, абре овој у 1/2 финале ќе загуби оваа година.. Не му оди нешто.. И после испаѓање си идам дома и коа ќе видам Надал изгубил.. Тоа беше пред 1 негде, а мене искрено уште не ми се верува.. Дури и смешно ми е по малце бре.. Надал изгубил од некој си Росол.. Најмалце сакам да провоцирам и слично.. Само сакам да се изначудам.. Алал му вера на детето, очигледно се надминал себе си.. Баш ќе го пратам на наредните турнири, да видам дали ќе помине повеќе од трето коло.. Искрено, појма неам со кој игра во наредно коло, ама мој тип е дека ќе изгуби.. Ќе видите, секогаш е така... :) Би ми било ептен мило да помине, дај боже, ама не ми се верува....не знам оти.. :)

И така... Ај поздрав, се читаме "утре"..

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Статусот на Надал, после поразот на фејсбук и твитер:

It couldn't be...This is sport! You must know how to celebrate wins and assume defeats ! Congratulations to Lukas for his great match!
\
АЛО!
Надал е еден од ‘највалканите‘ тенисери, и еден од најлошите лузери, и тоа го докажа против Росол.
Зошто Надал одби да одговори зошто намерно се удри во Росол при смена на страни во клучниот петти сет?
Зошто Надал бараше Росол да преигрува сервис затоа што ‘не бил спремен?.
До кога ќе му се толерира на Надал трошење по 20-30 секунди измеѓу поени и 10 секунди тапшање на топчето пред да сервира? Има правила и регулации против тоа.
И зошто Надал се бунеше дека Росол премногу гласно дишел!? :pos::pos:

А, да, не знам дали е напишано досега, Иво Карловиќ ги обвини судиите на Вимблдон дека го фаворизираат Мареј.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom