Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.705
Поени од реакции
11.523
Последноиот пат кога бев имаше 150 денари е килограм, или пак побарај нешто вакво http://herkules.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=173:carbox&catid=36:2010-06-02-17-22-41&Itemid=60
Ај уште ова прашање и не замарам повеќе :D

Се меша ова или обичната декстроза во прав со креатинот или треба посебно да се пијат?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Ај уште ова прашање и не замарам повеќе :D

Се меша ова или обичната декстроза во прав со креатинот или треба посебно да се пијат?
Па да заедно се пијат тоа е и поентата декстрозата да го дигне инсулинот нагло и да го натера креатинот да влезе во мускул.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Па да заедно се пијат тоа е и поентата декстрозата да го дигне инсулинот нагло и да го натера креатинот да влезе во мускул.

А тоа со сок од грозје,или од што беше...истиот резултат би се постигнал ? и кај да се најде таков сок ?:D

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Значи имам болка во полактот која се јавува во моментот кога вежбам бицепс и на крајот го отпуштам тегот ме боли како некој со нож да ме боде во подлактот. Посебно од пред недела дена кога решив рацете да ги тренирам посебен ден за појако да ги вежбам па ставив на француска шипка 42кг и се беше во ред првиот тренинг ама еве денес на вториот тренинг веќе и при загревање имам оштра болка. Вака во мирување немам никакви болки, го има ли некој надминато ова? Инаку болкава појако или послабо ја влечам 3 години откако вежбав згибови.
Јас имав ист проблем, се решив од истиот со вежбање на подлактица.
Секоја недела имам тренинг во кој вежбам подлактица и од тогаш немам проблем. Исто така помага и истегнување на вратило кај што ќе се држиш само со прсти (не со дланка него со зглобовите меѓу двете фаланги) пред вежбање. Бар мене ми помогна. Исто така пробај да не ја стискаш многу шипката, иако знам дека е тешко од навика, имаш осеќај дека ќе ја пуштиш шипката ако ја држиш полабаво. :)

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Избегнувај сирење. Многу е калорично/масно а нема нешо премногу протеин.
А патлиџанот+морковот+лебот = едвај 190 калории од кои 35 грама ЈХ и 7 грама протеини. Не значајно.
Лош оброк у секој случај. (според мене, бидејки со сирењето вкалкуриано искача околу 500 калории се на се, од кои 20тина протеин, што значи дека не се исплати толку калории за толку малку протеин, а и нема да си најаден шо е најтрагично)
Сирење не би требало да се избегнува иако има бајаги заситени масти, е еден од главните извори на калциум и фосфор. Нема нешто премногу протеини, ама ги има.
Само што сирењето не смее да се јаде у изобилство, ко што иаме навика пола сирење на две кришки леб, сепак зависно од сирењето, од 10-40% се масти од кој повеќето се заситени.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
А тоа со сок од грозје,или од што беше...истиот резултат би се постигнал ? и кај да се најде таков сок ?:D
Никој неможе конретно да ти каже тоа се веќе финеси дали подобро е со дектстроза или сок. Веројатно е подобро со декстроза но и со сок / мед пак ќе имаш добри ако не и исти резултати.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Никој неможе конретно да ти каже тоа се веќе финеси дали подобро е со дектстроза или сок. Веројатно е подобро со декстроза но и со сок / мед пак ќе имаш добри ако не и исти резултати.
Обичен сок,од продавница ? или ? пошто нешто ми кажаа,од некоја си посебна продавница се купувал...и незнам кај има сок од грозје,пошто не пијам такви ствари,година дена..?

П

Паган-др

Гостин
Замена за оваа вежба за трицепс?

Ја праам оваа, јаже на сајла и права шипка на сајла што се бута надоле. Нешто да ми се поклапа, да не опфаќам некој дел?

Од увек ми бил проблематичен трицепсот...

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Обичен сок,од продавница ? или ? пошто нешто ми кажаа,од некоја си посебна продавница се купувал...и незнам кај има сок од грозје,пошто не пијам такви ствари,година дена..?
Не е битно каков е битно е само да е од грозје исто содржи декстроза

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Замена за оваа вежба за трицепс?

Ја праам оваа, јаже на сајла и права шипка на сајла што се бута надоле. Нешто да ми се поклапа, да не опфаќам некој дел?

Од увек ми бил проблематичен трицепсот...

http://www.bodybuilding.com/exercises/detail/view/name/jm-press

http://www.bodybuilding.com/exercises/detail/view/name/weighted-bench-dip

еве,овие се исто така добри...додади ги,на овие две,или извади една ако ти е тешко...

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
ај ако може некој нека пише неколку добри оброка само без стек,туна,ориз и јајца

Член од
22 декември 2011
Мислења
10
Поени од реакции
0
Zdravo,

Dali proteinot da se pie po 2 pati dnevno (sabajle i posle trening) i vo denovi koga se pravi odmor i vo denovi koga se pravi kardio???
I dali aminoto isto da se pie vo denovi koga se pravi odmor i koga se pravi kardio???

Fala

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Zdravo,

Dali proteinot da se pie po 2 pati dnevno (sabajle i posle trening) i vo denovi koga se pravi odmor i vo denovi koga se pravi kardio???
I dali aminoto isto da se pie vo denovi koga se pravi odmor i koga se pravi kardio???

Fala
Ако сакаш вистински резултат, се пијат секој ден, без разлика вежбал или не. Дали и колку пати на ден ќе ги употребуваш зависи од тебе, што и колку ти недостасува во исхраната, па треба како додаток да го внесеш.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Вежба ли некој од вас на кеј кај Стадион во паркот ?

Денес бев прв пат ,среќни сте скопјаништа едни ! Ние овде на љуљашки два-пати подебели шипки ќе се мучиме ,нејќат да ни напраат едно вратило ,ај што нејќат тоа па нејќат ни место 1м квадратен да ни остапат.....

Алал да ви е ,штета што не можам секој ден да доаѓам...медови ,фантазија....

Kajgana Shop

На врв Bottom