Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
nisto ic me razocaraja 1,30 na Nadal nedela vs Nole.. ocekvev barem 1,50

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Најлошиот mindset и тактика во историјата на тенисот наградата - доделена на? Федерер.
Просто кажано, не му се играше уште едно финале на Роланд Гарос против Надал и тоа плус ваков Надал.
п.с. Добро што го пушти Новак во финале, барем тој има повеќе шанси да го тепа Надал.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.314
Просто кажано, не му се играше уште едно финале на Роланд Гарос против Надал и тоа плус ваков Надал.
п.с. Добро што го пушти Новак во финале, барем тој има повеќе шанси да го тепа Надал.
LOL

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Смешно е, кој не би сакал да игра финале на некој гренд слем, па без разлика дали ќе го загуби со 6-0;6-0;6-0.
Башка за Федерер се работи.
Точно е тоа, но ментално не беше добро спремен за овој меч Федерер (токму и за тој дел го цитирав Psyside), можеби јавно тоа никогаш нема да си го признае, но потсвеста е голема работа.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Rulebook 101: Never bet on your favourite.
Никогаш не сум типувал на Надал кога е аутсајдер и шансите му биле навистина мали за победа. Веќе е јасно како ден кој ќе победи на Ролан Гарос, поради играта на Ѓоковиќ и Рафа тука, а и претходните дуели на земја годинава.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.678
Поени од реакции
115.341
Седи мирен, планирав дебела пара на Надал да ставам. На 1,30 не се исплаќа, барем да одам на 3-0 во сетови.....
Ја за инат ќе ја спукам со 3-0 за Надал. Се накурчив вчера, оној српскион коментатор ми ги поду со тоа дека Новак ќе го тепал Надал, како Рафа имал страв од Новак итн итн... Па мајку му стара бидете реални еднаш нема везе што Новак е Србин, нормално е да навиваат за него ама кажете си како стојат работите.
Да ги тргнеме сите тие работи на страна, моја прогноза е 3-0 за Рафа, минимални шанси давам на Новак да земе еден сет, а кај жениве лесно и убедливо за Марија 2-0 у сетови.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ја за инат ќе ја спукам со 3-0 за Надал. Се накурчив вчера, оној српскион коментатор ми ги поду со тоа дека Новак ќе го тепал Надал, како Рафа имал страв од Новак итн итн... Па мајку му стара бидете реални еднаш нема везе што Новак е Србин, нормално е да навиваат за него ама кажете си како стојат работите.
Да ги тргнеме сите тие работи на страна, моја прогноза е 3-0 за Рафа, минимални шанси давам на Новак да земе еден сет, а кај жениве лесно и убедливо за Марија 2-0 у сетови.
Многу јасно се знае кој е кој на земјените терени . искрено типувам на шарапова дека ке тепа со 5 гема разлика .. доста и беше еден трофеј на ерани .. вчера одигра 3 сета а шарапова одмараше сепак и МаШа е no1 годинава според мене .

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Ne zaboravajte deka Djokovic go ima onoj balkanski inat.sekogas koga e staven kako autsajder izleguva na teren i dava 200 psotood sebe.Ne zaboravajte deka mu ja znae igrata na nadal do sitnici, go tepashe 7 pati po red i na site podlogi.Ne zaboravajte deka Djokovic ja brka istorijata posle 40 i kusur godini da bide nekoj sto ke gi drzi site 4 grend slema po red.Motivacijata kaj Djokovic e ogromna i ne se somnevam deka ke ispocrka na teren.
Nadal od druga strana se bori da ja zeme sedmata titula sto ke go stavi edinstven na site vreminja.Ne sum bil volku vozbuden za finale ne znam od koga i za site sto sakaat da se oblozuvaat, idete na plus gejmovi, nema sansi Nadal da tepa 3:0, ke bide ili 3:1 ili 3:2

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Леле ќе пука сеир утре, барем така ми изгледа... Коцкарски муабети мх, мх, мх... Ако стварно ставате голема сума на пари како што пишувате тука, тогаш прочитајте ја пак мојата прва реченица :D

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Никогаш не сум типувал на Надал кога е аутсајдер и шансите му биле навистина мали за победа. Веќе е јасно како ден кој ќе победи на Ролан Гарос, поради играта на Ѓоковиќ и Рафа тука, а и претходните дуели на земја годинава.
Го реков во смисла, никогаш не се обложувај за тој што навиваш. Истото важи и за тимовите... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom