Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Заслужен пораз, сосема заслужен, и заслужена победа на Ноле, како сакате гледајте, секако дека Федерер прокоцка многу шанси, ама овој пат нема да го подржам, не не не, доста е шиткање и слични глупости, кога ќе направиш предност треба истата да ја одржиш, да си константен, не да играш винери на неизградени ситуации, а на пенали да ја враќаш само топката во поле, која е таа тактика бе? со кој памет? резил невиден.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Шо е многу, многу е. Како и да е, честита победа на Новак.
Roland Garros ‏@rolandgarros
The error count was what counted today: 46 unforced errors from Federer to 17 for Djokovic #RG12

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.190
Поени од реакции
46.402
Oва е едно од најлошите изданија кои јас ги имам гледано на Федерер, може имал и полошо од ова али го неам гледано, во секој случај у топ 5 најлоши мечеви у кариера овој ќе му влезе.

Од друга страна Новак доминантен, дури и по оние 2 загубени гејма на свој сервис уверен бев дека ќе се стави во ситуација да атакува на втор брејк што и се деси ( ритрнот од денес си го направи своето ), после бидна и третиот брејк и тука веќе беше загубен мечот за Федекс. Со ваков ритрн и со ваков сервис може да му парира и на Надал, прво финале у кариера во Париз, тежок пат до истото, многу тежок али реков, она со Цонга му даде ветер во грб и еве го денес тоа на дело се покажа, ете го прогресот во играта, убедливо најдоброто негово издание на турниров и воала, рутински до финалето, се надевам дека тука нема да застане.

Честитки до фановите на Федекс. И до Дардан, кој поштено уште еднаш го шмркна ... по грешка.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Што му се деси на Роже?! :eek:
Му се деси Ноле. На крај коментаторот на Еуроспорт, цитирам: Way to good, way to solid Djokovic against Mr. Federer.

Сега не очекува исклучително теко финале, против ваков Надал, тешко. Се надевам на победа на Ноле!

Syn аман батали го, по грешка е направен.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Момци сè во ред, ама мислам дека сте грешка за она дека Новак рутински дошол до финале. Играта против Сепи и Цонга беше далеку од рутинска.

Она што го прави Рафа овде е рутинско, човекот не изгуби ни сет.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Моја прогноза за финале..тепа Надал 99,09%

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Браво Новак. Се измучи да дојде до тука, ама кога беше потребно покажа дека не е случајно број 1. Далеку подобар денес, но и Роже не беше на свое ниво.

Или во фејсбук стил: То Нолеееееееееееее гази гоооооо!!!! :P

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Момци сè во ред, ама мислам дека сте грешка за она дека Новак рутински дошол до финале. Играта против Сепи и Цонга беше далеку од рутинска.

Ќе видиме финалето како ќе биде :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.190
Поени од реакции
46.402

Не не, за денес зборам, рутински го изигра мечот, у наводници нормално, ама вака површно ако се изанализира лесно, многу лесно дојде во финалето преку Федекс. Ретко кој очекуваше вакво нешто искрено.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Ќе тепа Надал.;) Настрана што навивам за него, дури мислам дека во 3 сета може да го победи, ама ај да не го подречам.
Maybe мадафака. И тоа навивањето не може да се остави на страна :icon_lol:.
Ок зезање на страна предноста е на страната на Надал, ама јбг пусто навивање;)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не не, за денес зборам, рутински го изигра мечот, у наводници нормално, ама вака површно ако се изанализира лесно, многу лесно дојде во финалето преку Федекс. Ретко кој очекуваше вакво нешто искрено.
А во ред тогаш, јас погрешно сум те разбрала.

Како и да е, тоа е тоа, во недела повеќе. Ако гледаме ваков мизерен тенис ко денес, никој нема да е задоволен.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Да имаш 2 брејка предност и да го изгубиш сетот е неопростиво, најголемиот проблем на Федерер е тактиката, незнам зошто но секогаш кога ќе направби брејк или ќе земе сет, нивото на игра го спушта од агресивно, на ултра пасивно, се опушта премногу.

После таквата очигледна промената на тактика во пасивна, се случува ова: наместо да му се базира играта на длабоки и остри топки, он им мести зицери на противниците, такозвани кратки топки по средина на теренот.

Искрено, не ми е јасно кој ја крои тактиката во неговиот камп, дали тренерите или он, но мене ми делува погрешно, сосема погрешно иако сум тотален аматер кога ќе се споредам со нив.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.190
Поени од реакции
46.402
Епа сервисот во тие моменти и не му беше наклонет, од друга страна па ритрнот денес кај Ноле беше на ниво, ако некој тоа знае добро да го искористи тоа е Новак.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom