Ептен ми е far fetched оваа теорија, зашто неверојатно е да го знаат луѓето на Ланистер по лице, не е ова фејсбук и интернет ера - плус во многу прилики беа сами и можеше да и се открие.
Плус, најјакиот аргумент ми е дека на таков убица/асасин, нема шанси некој стапот да му го скрши.
Очигледно островот од каде што идат овие е полн со такви ненормални мадафака асасини, мечувачи и што ли не. Мислам дека тоа сакаа да ни кажат со фактот дека и овој безличниов и Сирио се од исто место. Најверојатно во трета сезона ке ни го покажат тој остров и ќе видиме дека сите се со луди вештини и се познаваат меѓу себе и ќе има некаква си кул приказна позади тоа. Не верувам дека се работи за иста личност, макар што сомнително е што и го знаеше името а она никогаш не кажа која е.
Серсеи праќа луѓе на чело со Мерин Трант, витез од Кингсгард, да ја доведат Арја. Сирио се спротиставува, луѓето на Мерин се тепаат со Сирио и губат. Останува уште Мерин, познат како добар борец. Почнуваат да се мечуваат и Мерин му го крши стапот на Сирио.
Сирио и вика на Арја да бега но оваа одбива да оди без него. Сирио и вика има еден Бог а тоа е Смртта. А што и велиме на Смртта? Не денес.
Арја бега и тука завршува приказната со Сирио.
Значи ова се деси. И сега мојата теорија.
Стапот му го скршија за да изгледа беспомошно, без никакво оружје пред голем борец како Мерин, со меч. Стапот му го скршија за да мислиме дека ќе умре. Но не покажаа дека умира.
Сирио најпознатиот мечувалец во Бравос, член на "the faceless men" (ако ова што го пишувам е точно
), без проблеми се справил со Мерин.
А во Кингс лендинг, покрај типци како Лорд Варис и Бејлиш, све се знае. Не било некоја тајна дека Сирио и држел лекции на Арја, имало веројатност да се дознае дека он и помогнал. А и има уште една причина зашто си ја сменил фацата во крадец од слободните градови. За и он да биде земен од Јорен заедно со Ајра, за да и помага.
А и ова што го кажа Блекаут "макар што сомнително е што и го знаеше името а она никогаш не кажа која е" е во корист на мојата теорија, ја не сум го заприметил.
Само едно не знам, зошто не и кажа на Арја дека е он, ако е он.