Game of Thrones

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Според ова што прочитав и колку што можев да разберам од последната сцена е дека фациве на коњите се White Walker-и,додека овие тромиве се умрени несреќници што ги имаат оживеано вокериве да им служат како meat shield(да јадат ќутек и да прават гужва бидејќи ги има многу).И многу нејасно беше кој го запали Винтерфел,некако недефинирана ми беше сцената.И дали може некој да објасни што беа тие врвовите од стрелите што ги откопаа овие од најтвач? :D Дебелкото нешто спомна дека биле направени од "обсидиан"?? :P
Ова обсидиан ми е чудна работа,можно е да е оставено таму како единствено оружје против White Walkers? :vozbud:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Абе ај идете у три лепе, не ве читам веќе.....се убивте од спојлери оставање за пола ден.
Tegla 3 месеци пишува нон-стоп објаснува се, еден спојлер не остави, вие во пола ден успеавте првите 2-3 епизоди од 3та сезона да ми ги уништите.

D

draft

Гостин
Ептен ми е far fetched оваа теорија, зашто неверојатно е да го знаат луѓето на Ланистер по лице, не е ова фејсбук и интернет ера - плус во многу прилики беа сами и можеше да и се открие.

Плус, најјакиот аргумент ми е дека на таков убица/асасин, нема шанси некој стапот да му го скрши. :D
Очигледно островот од каде што идат овие е полн со такви ненормални мадафака асасини, мечувачи и што ли не. Мислам дека тоа сакаа да ни кажат со фактот дека и овој безличниов и Сирио се од исто место. Најверојатно во трета сезона ке ни го покажат тој остров и ќе видиме дека сите се со луди вештини и се познаваат меѓу себе и ќе има некаква си кул приказна позади тоа. Не верувам дека се работи за иста личност, макар што сомнително е што и го знаеше името а она никогаш не кажа која е.
Серсеи праќа луѓе на чело со Мерин Трант, витез од Кингсгард, да ја доведат Арја. Сирио се спротиставува, луѓето на Мерин се тепаат со Сирио и губат. Останува уште Мерин, познат како добар борец. Почнуваат да се мечуваат и Мерин му го крши стапот на Сирио.
Сирио и вика на Арја да бега но оваа одбива да оди без него. Сирио и вика има еден Бог а тоа е Смртта. А што и велиме на Смртта? Не денес.
Арја бега и тука завршува приказната со Сирио.

Значи ова се деси. И сега мојата теорија. :D

Стапот му го скршија за да изгледа беспомошно, без никакво оружје пред голем борец како Мерин, со меч. Стапот му го скршија за да мислиме дека ќе умре. Но не покажаа дека умира.
Сирио најпознатиот мечувалец во Бравос, член на "the faceless men" (ако ова што го пишувам е точно :D), без проблеми се справил со Мерин.
А во Кингс лендинг, покрај типци како Лорд Варис и Бејлиш, све се знае. Не било некоја тајна дека Сирио и држел лекции на Арја, имало веројатност да се дознае дека он и помогнал. А и има уште една причина зашто си ја сменил фацата во крадец од слободните градови. За и он да биде земен од Јорен заедно со Ајра, за да и помага.
А и ова што го кажа Блекаут "макар што сомнително е што и го знаеше името а она никогаш не кажа која е" е во корист на мојата теорија, ја не сум го заприметил. :D

Само едно не знам, зошто не и кажа на Арја дека е он, ако е он.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
А и ова што го кажа Блекаут "макар што сомнително е што и го знаеше името а она никогаш не кажа која е" е во корист на мојата теорија, ја не сум го заприметил. :D

.
чекајте, од каде ова дека и го знаел името, не се сеќавам... :cautious:

За Теон, пак ќе пишам и самите HBO, т.е. продуцентите сосе Мартин имаат избегано од книгата, ваљда имаат јака позадинска намера со тоа, така да... :)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
чекајте, од каде ова дека и го знаел името, не се сеќавам... :cautious:

За Теон, пак ќе пишам и самите HBO, т.е. продуцентите сосе Мартин имаат избегано од книгата, ваљда имаат јака позадинска намера со тоа, така да... :)
На крај кога се разделија и рече збогум Арја Старк или лејди Старк.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
На крај кога се разделија и рече збогум Арја Старк или лејди Старк.
Да, но и предтоа слушна кого набројуваше - сите фаци вмешани во убиството на Ned Stark. :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Немам време сега да разгледам а има поплаки од спојлери. Затоа клуч до вечер па ќе видам што сте правеле.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Кога се бришат спојлери и оф-топици во низа страдаат сите што се приклучиле на дискусијата и цитирале некого. Бадијала отидоа 10-ина мислења затоа што си ги меревте. Значи да расчистиме:

На темава не се проблем спојлери за гледана епизода, ден-два по епизодата. Спојлери за следна епизода или не дај Боже за следна сезона, најстрого се санкционираат. Сигурно нема да ги читаме книгите за да провериме дали навистина е спојлер кога ќе се правдате дека е шпекулација. Ако го поставите во форма на спојлер, ќе си добиете опомена. После опомена следи бан од тема.

На сите љубители на убавиот пишан збор им ја препорачувам темава. Овде за секоја дискусија за книгите ризикувате опомени.

Ова не е за дискусија.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
^

Well a boy can only hope that this is true for Season 3. :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
^

Well a boy can only hope that this is true for Season 3. :D
a man hopes, at least his spirit will be in the house of Undying...

него, зашто бе Колина не се размножуваше вака кога судеше на времето !? Можеше да биде и главен судија, и линиски и позади гол, истовремено. :cautious:

или неможеше оти не беа родени змејојте тогаш !? :D

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Oва би имало смисла, ако не дадоа после се' испозапалено.
И островот во една друга серија беше потопен па после не беше. Мајндфак бе :) Кога видов дека Кал Дрого се врати како Чарли и компанија, знаеш на што ми оди умот... :)

Најепик крај за серијава би бил во последна сезона да заврши како што заврши Monty Python and the Holy Grail (1975) :pos:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
И островот во една друга серија беше потопен па после не беше. Мајндфак бе :) Кога видов дека Кал Дрого се врати како Чарли и компанија, знаеш на што ми оди умот... :)

Најепик крај за серијава би бил во последна сезона да заврши како што заврши Monty Python and the Holy Grail (1975) :pos:
Многу почна офтопик да идеш за LOST, ај молим те еден само-бан. :D

Него, добро што трета и четврта сезона ќе бидат за третата книга, мислам дека и досега ако една книга беше во две сезони обработувана ќе беше даааааалеку подобро, али јебига.

Kajgana Shop

На врв Bottom