Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
види, не дека сакам да ослабам ептен многу, туку само да го израмнам стомакот :)

имам 19год. висока сум 1.70м тежина, 62-3кг. што мислам дека е идеално ..сепак, од не-вежбање, го имам она стомаче :)

прашав што да јадам, бидејќи лани мислам, имаше еден дечко на форумов (Rocky или слично нешто не се сеќавам) кој според тежината, висината, и годините ми направи "мени" што да јадам, колку, и што да изоставувам од исхраната :)
Лесно е кај тебе ;)
2-3 пати неделно кардио , ти кажаа веќе за исхраната, гледај мрсното и благото да биде на минимум сведено, додека главно исхраната треба да ти се состои од млечни производи, зеленчук и овојше, јајца , месо ( најдобро е пилешки гради, избегнувај свинско) , макарони и шпагети, ориз , варени ( бегај од пржени ) компири , од прилика тоа е. Не знам дали си мераклика на благо и газирани сокови , па ако си , доколку ги елиминираш од исхраната , за кратко време ќе забележеш промени.
Можеш и да пиеш зелен чај , помага во слабеењето ама не многу пример 4-5 шолји на ден , топат одприлика 70 калории преку термогенеза.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Секој 2 ден *

женско е,почетник...неможе секој ден...башка ќе сфати секој ден стомачни да праи,ќе цркне :D па и трчањето,треба време за да трча секој ден...
--- надополнето: 30 мај 2012 во 00:45 ---

Моментот од 2:05 до 2:15 (y) :icon_lol:

треба сите да го сфатат озбилно :D
моментот е шо ја си претпоставив дека ќе сфати :D
значи, трчање секој ден (6 дена во неделата, по пола саат), стомачни+склекови 3 дена (со ден одмор измеѓу)
еден ден, скроз празен
--- надополнето: 30 мај 2012 во 00:57 ---
Лесно е кај тебе ;)
2-3 пати неделно кардио , ти кажаа веќе за исхраната, гледај мрсното и благото да биде на минимум сведено, додека главно исхраната треба да ти се состои од млечни производи, зеленчук и овојше, јајца , месо ( најдобро е пилешки гради, избегнувај свинско) , макарони и шпагети, ориз , варени ( бегај од пржени ) компири , од прилика тоа е. Не знам дали си мераклика на благо и газирани сокови , па ако си , доколку ги елиминираш од исхраната , за кратко време ќе забележеш промени.
Можеш и да пиеш зелен чај , помага во слабеењето ама не многу пример 4-5 шолји на ден , топат одприлика 70 калории преку термогенеза.
без макароните, другото тоа е :)

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Имам 13 години и сакам да почнам со боди билдинг. Барем некоја мускулатура да развијам. Арно ама отидов кај еден другар што е билдер за да се распрашам ова она и он ми рече да не почнуам по што требало да се извишуам сеа и дека ке имам проблеми со растењето ако почнам да кревам тегови сеа. Точно ли е? Инаку иам дома еден од 5кг го кревам лева десна по 5 пати :)
Те познавам онака лично :) Да не нанесуваме информации ама премногу си мал,13 години не е ништо,најпрвен почни со домашна работа 1-2 години кога ке стекнеш дефиниција и кондиција почни да одиш на некој тренинг кикбокс џиткундо батали теретана само ке се упропастиш,сила ке немаш....малце офтопик ама совет одмене.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
моментот е шо ја си претпоставив дека ќе сфати :D
значи, трчање секој ден (6 дена во неделата, по пола саат), стомачни+склекови 3 дена (со ден одмор измеѓу)
еден ден, скроз празен
--- надополнето: 30 мај 2012 во 00:57 ---

без макароните, другото тоа е :)
Ја секој втор ден јадам паста , главен извор на ЈХ ми се. Немат масти ( мал процент), има протеин ( 12 г на 100 г макарона/шпагета). Не е лошо 2 пати неделно да јаде :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Те познавам онака лично :) Да не нанесуваме информации ама премногу си мал,13 години не е ништо,најпрвен почни со домашна работа 1-2 години кога ке стекнеш дефиниција и кондиција почни да одиш на некој тренинг кикбокс џиткундо батали теретана само ке се упропастиш,сила ке немаш....малце офтопик ама совет одмене.
Сила ќе нема ?! WTF ?!

Немојте вакви совети да давате бе,алооо...ццц

дека треба прво дома да почне-треба

дека би можел да иде на некој од тие спортови,односно вештини-треба

али дека со теретана ќе нема сила-немој да ме јебеш !

јас идам и на едно од тие,и у теретана,па далеку од тоа дека немам сила у мене.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Сила ќе нема ?! WTF ?!

Немојте вакви совети да давате бе,алооо...ццц

дека треба прво дома да почне-треба

дека би можел да иде на некој од тие спортови,односно вештини-треба

али дека со теретана ќе нема сила-немој да ме јебеш !

јас идам и на едно од тие,и у теретана,па далеку од тоа дека немам сила у мене.
Знаеш шо ?
Во теретана со тие зафрканти протеини и слични срања набиваш маса,у спортовиве ти е битна брзината така да не треба да имаш мускули како некој билдер да неможе гзо да си го избрише шо вика цацко...туку маса,ем развиен,ем сила,ем вештина,ем секси тело...
Шо ако е билдер волкав кога да го фати некој ке го свитка како геврек,мало дете е 13 години..не му треба теретана не е доволно развиено...
Барем ако давате давајте прави совети..

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Знаеш шо ?
Во теретана со тие зафрканти протеини и слични срања набиваш маса,у спортовиве ти е битна брзината така да не треба да имаш мускули како некој билдер да неможе гзо да си го избрише шо вика цацко...туку маса,ем развиен,ем сила,ем вештина,ем секси тело...
Шо ако е билдер волкав кога да го фати некој ке го свитка како геврек,мало дете е 13 години..не му треба теретана не е доволно развиено...
Барем ако давате давајте прави совети..

ти си тука детето,верувај ми пријателе...у заблуда тешка си.

читај се.

билдер не се станува со посетување на теретана,и пиење на протеин и креатин,или гејнер.

Едуцирај се,повеќе ќе ти треба таа едукација,неголи тоа што го има во книгите.

мускули како некој билдер...оф мори мајко...така се добивало тоа.

така се станува мислиш ти,толкав ?

незнам дали да се смеам,или да плачам...

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250

читај се.

билдер не се станува со посетување на теретана,и пиење на протеин и креатин,или гејнер.

Незнам како одат тие работи,не ни сакам да знам,му дадов само совет како да почне,не сум билдер ама имам одено на овие спортови и знам шо бараат и шо добиваш !

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Незнам како одат тие работи,не ни сакам да знам,му дадов само совет како да почне,не сум билдер ама имам одено на овие спортови и знам шо бараат и шо добиваш !

Не треба да си билдер за да ги знаеш овие работи.

и јас идам,и нема никаква врска ова што го збориш,едно со друго.

али добро,и јас бев со вакви размислувања на почеток,али кога ќе се распрашаш,погуглаш,сфаќаш колку си бил затуцан у еден правец,како цигански коњ.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Не треба да си билдер за да ги знаеш овие работи.

и јас идам,и нема никаква врска ова што го збориш,едно со друго.

али добро,и јас бев со вакви размислувања на почеток,али кога ќе се распрашаш,погуглаш,сфаќаш колку си бил затуцан у еден правец,како цигански коњ.
Имаш тренирано карате ?

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Не.

Тренирам ЏКД.
Готово те сватив,тренираш стрит фајт,во каратето е битна брзината и вештината во џкд е битна силата и мускулатурата..ама сепак многу бегаме оф топик.
Се одјавувам од темава не ме цитирај :)

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
во теретана или домашна атмосфера.. многу општо прашање друже.. за дома едноставно скекови со пошироки раце и кревање на вратило.. за у теретана има една вежба нез како се вика потклекнат со прав грб од доле према себе влечеш тег

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824

читај се.

Ако делиш совети дели.. не потценувај не се исмевај.. прочитај си го аватарот и разбери што ти значи.. ако има некој грешка а ти знаеш повеќе надополни..
--- надополнето: 30 мај 2012 во 22:28 ---

читај се.

Грубо кажано со тоа се станува.. : )

Kajgana Shop

На врв Bottom