Champions league final 2012, Баерн Минхен - Челзи, 19.05.2012, Arena Munchen

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Победник?

• Баерн во регуларно време

Гласови: 99 46,9%
  • Челзи во регуларно време

Гласови: 65 30,8%
  • Баерн по продолженија

Гласови: 12 5,7%
  • Челзи по продолженија

Гласови: 10 4,7%
  • Баерн на пенали

Гласови: 6 2,8%
  • Челзи на пенали

Гласови: 19 9,0%

• Вкупно гласачи
    211
  • Гласањето е завршено на .
H

HoT IcE

Гостин
Реално гледано, Челзи се бранеше, и мене не ми се допаѓа таков стил на игра, да се браниш 120 минути. Но моментално Челзи со играчите кои ги има, и не гледам друга тактика и стил на игра за да се победи во финале, плус да напоменам дека игравме без Тери, Иванович, Рамирес и Меирелеш, посебно е клучен Рамирес затоа што е тип на играч кој знае да повлече и да претрча цел терен у еден здив.
За финалево и играта вчера мора да му се честита на Ди Матео и играчи како Чех, Лампард, Дрогба, Микел и Кол. Челзи немаше вчера среден ред кој би повлекол напад или би вршел посед на топката, плус нема ни крила, ало бре, игравме со лев бек на крило, и со еден Калу на десно крило. Можеби беа тотално отсечени, но Челзи покажа храброст, дисциплина и желба за освојување на овој трофеј кој го заслужија.
Не знам што друго да кажам, хејтерите нека хејтаат, ние ќе се радуваме, но да кажеш дека тим кој освоил и стигнал до финале во ЛШ е незаслужено, треба да си удрен со Бојкова чорапа у десно крило.
Толку од мене, поздрав !
00221917dead1122704104.jpg

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Иронично е што Баерн не се жалаат олку колку што плачат Барселонциве :icon_lol:
Баерн завршија втори во европа,германија,германски куп.
Пак знаат кој заслужува титула и не се бунат.
Барса губат од Челзи со играч помалку и пенал за нив и одма почнуваат да зборат за некаков анти-фудбал.

Barsa 6ampioni 4elzi 6upaci. Sreka imaat. Dogodina ke gi siluvame. Samo da ni se padnat. Skendija igra podobar fudbal od celzi. Zosto Celzi ne napagase na nas teren so igrac pomalku? Zosot? Zosto ne idea so site igraci? Pa nie sme naviknati golovi da davame. Sto e ova? Pa Osasuna vaka do sega ne ni igrase?

Ама Херкулес и Рубин вака играа... или и тоа беше анти-фудбал? :D
--- надополнето: 20 мај 2012 во 16:34 ---
Сакам едно вакво и во Лондон :)

Најтрагичното е што ова е во Германија (ако не се лажам за Светското)

I

IBIZA SOUND

Гостин
Тенка е линијата помеѓу среќа и незнаење на противникот т.е лоша реализација.Сигурно не е среќа незанењето на Барса да погоди од неполни 5 м и тоа што Меси промаши пенал.Сигурно не е среќа тоа што Чех извади неколку тешки шутеви иако коментаторот на Канал 5 и тоа го вбројува во среќа.Сигурно не е среќа тоа што Робен има лузерски менталитет или па што Гомез изигра под нивото на напаѓач во 3та Македонска лига.Пред па пишеше ‘‘среќа‘‘ размисли дали е тоа вистинскиот збор или па некој друг.
mozebi del od ova sto go napisa e tocno
no kako i da e celzi imase ekstremno ogromna golema srekja so barsa a i sega so baern,za pred toa ne zboram zs ne gi gledav

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ај да заклучиме:
Челзи заслужи титула.
Тоа не беше среќа беше судбина,карма,среќна ѕвезда.
Судиите не зафркнаа со Барса-Меси промашува пенал.
Сите го зафкраваа Торес-Торес ја реши Барса
Тери се слизна при пенал-Робен промашува пенал
Челзи губи титула на пенали-Челзи освојува титула на пенали.
Се се враќа

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
mozebi del od ova sto go napisa e tocno
no kako i da e celzi imase ekstremno ogromna golema srekja so barsa a i sega so baern,za pred toa ne zboram zs ne gi gledav
А вие бе киксери како влеговте во финале во 2009та ??
Првиот удар(голот) во Лондон со Челзи ви беше во 94та и поминавте понатаму.Тогаш не викавте дека беше срека туку дека фудбалот го победи антифудбалот (иако немаавте удар кон гол 90минути).Најпатетични фанови сте

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340
Абе него приметив Рамирес вчера, ни на церемонијата ни на клупата, што е работата?!
па ситен е како ке го приметиш :D
го имаше чело време со тоа бразилското знаме се шеташе со луиз, итн...

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Како може финале во кое имаш два гола по 80 минута, промашен пенал во продолженија и пенал рулет на крај да е здодевно? Барем мене како неутрална ич не ми беше. Да, првото полувреме беше малце под нивото ама севкупно гледано не беше досадно.

И зошто на фановите треба да им е гајле колку заработила УЕФА? Дај ако не нека има ЛШ со 3-4 клуба кои носат гледаност и само тие нека играат.
е тоа и јас му го пишав на ФБ и ми рече, ќе пишувам тоа што јас го сакам а не ти, ако ти чини читај ако не немораш.
незнаев дека Филе од охрид бил :D

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
А вие бе киксери како влеговте во финале во 2009та ??
Првиот удар(голот) во Лондон со Челзи ви беше во 94та и поминавте понатаму.Тогаш не викавте дека беше срека туку дека фудбалот го победи антифудбалот (иако немаавте удар кон гол 90минути).Најпатетични фанови сте
Не очекувај богзнае што од него кога си е MINIMAL во мозокот. :D.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
е тоа и јас му го пишав на ФБ и ми рече, ќе пишувам тоа што јас го сакам а не ти, ако ти чини читај ако не немораш.
незнаев дека Филе од охрид бил :D
Фан на Барселона најде да зборува за досаден фудбалски меч...

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Секогаш, баш во секоја утакмица ке има фудбал каде што едниот тим ке напаѓа другиот ке се брани, е тоа помалку или повеќе зависи од други околности, може и во една утакмица и двата тима да напаѓаат но во секој напад ке се брани другиот тим, а тоа ти дека мислиш дека ке има два тима кои ке застанат пред гол и нема да мрдаат мислам дека малку фантазираш или појма немаш од фубдал!
Ах бе буквалисти, да се црта ли треба ? Нормално дека не мислам двата тима да чекаат пред својот шеснаестерец а топката да остане во кругот на средината од терен.:pos:
Очигледно не си видел утакмица каде 80/90% од играта е на средината од теренот.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Освен што решава финалиња во слободно време собира гласови на претседателски избори во Србија.

K

kalimer0

Гостин
Сакам да го гледам Дрогба уште две сезони во Челзи :( Без разлика на годините човеков трча како коњ (y)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Во Баерн и другите тимови не играат за пари, таму се за синдикално сирење и одмор у камп ’Партизан’ во Охрид.

Башка, вечерва се виде што е срце, сите пари што ги заработиле во Челзи ќе ги дадеа за да освојат ЛШ!
http://hajdpark.mk/abramovich-vlozi-nad-edna-miliarda-evra/

Абрамович вложи над една милијарда евра

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Челзи заслужил вчера титула, yea right :pos:
Челзи ништо не покажа финалево, која јака одбрана бе, Интер под Мурињо имаше јака одбрана ова вчера не беше јака одбрана, дозволија над 20 шута, туку Робен и Гомез што се усраа вчера тоа им ја донесе титулата.
Причина за тоа што Баерн вчера не освои титула е во своите редови, не дека Челзи ги надигра или пак изигра јака одбрана.

Kajgana Shop

На врв Bottom