Work and travel USA

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Пред да идете, направете си копија од лична карта, пасош, виза, работен договор, ДС-от, картички и се што може да ви падне на памет. Чувајте ги на различно место од она каде што ви стојат оригиналите. Што знаете што може да ви се случи...

Не зимајте многу работи во куфер, она што ви е најпотребно зошто таму ќе купите и алишта и се што ви паѓа на памет, многу поевтино од кај нас. Сите што со автобус продожувате по слетувањето од авион, купете си карти на интернет. Многу поевтино е, еве на пример од Њујорк до Бостон, со мегабас картата е 13 долари, во споредба со цената таму на автобуска која е 33 долари.

Ако можете купете штеки цигари од тука, па таму шитнете ги, зошто 2-3 пати се поскапи него ли тука. Ќе ви излезе за смештај за една-две недели.

Извадете студентска картичка ако можете, има многу места на кои што ќе ви дадат попуст со неа. Правете subscribe на сите страници на производителиве за облека, ќе ви стигаат секојдневно попусти на мејл кој после ќе можете да ги користите.

Тоа вака ми паѓа на памет од моето искуство во Америките.

П.С. Најмалку очекувајте помош од Македонци таму. :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.600
Поени од реакции
14.428
Има некој што идел со спиење во Рим ? Ако има нека каже како оди таа процедура, кај е хотелот, со што те носат, каде треба да се најавиш, итн.. :)

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.514
Поени од реакции
4.396
Има некој што идел со спиење во Рим ? Ако има нека каже како оди таа процедура, кај е хотелот, со што те носат, каде треба да се најавиш, итн.. :)
Кога идеш за Рим?на 30ти?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
А дали заработувате доволно, т.е. дали барем си ги враќате парите кои ги дадовте за карта + агенцијата тоа што средува, и дали барем нешто за вас ќе остане? Колку е тоа нешто? Само не ми кажувајте зависи од која работа, бидејќи свесен сум за тоа, претпоставете една работа и кажете ми колку од неа може да се заработи, колку да се даде за трошкови и сл.

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Има ли некој што ке оди за Њу Јорк на 28ми Мај со AUSTRIAN AIRLINES?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А дали заработувате доволно, т.е. дали барем си ги враќате парите кои ги дадовте за карта + агенцијата тоа што средува, и дали барем нешто за вас ќе остане? Колку е тоа нешто? Само не ми кажувајте зависи од која работа, бидејќи свесен сум за тоа, претпоставете една работа и кажете ми колку од неа може да се заработи, колку да се даде за трошкови и сл.
Ако штедиш ќе заработиш, ако живееш ко 50 cent ништо нема да вратиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom