“Arsenal are a great club, here in Europe and all over the world,” he told Arsenal Player.
“At the time the transfer negotiations started between the two clubs, the decision was made really quickly. I’m now looking forward to the challenge at my new club and cannot wait to start after Euro 2012.
“I had a very good season with Cologne, I played well and as a result I’m now going to Euro 2012 with lots of confidence.
“After that, I will be joining up with my new team-mates at Arsenal and it is my goal just to do my best and be successful there.”
“For me it doesn’t really matter when you take such a step in your career, whether it is now or a few years earlier,” he said.
“It’s difficult to say when the time is right. But I’m now 26, and nearly 27, so this step in my career might just be the right time to do it.”
Од дијаби не очекувам многу така да според мене може да замине. Едино добро играше според мене кога имаше долга коса откако ја скрати ем не имаше добри партии ем цело време е повреден.
Само во Арсенал логиката нема врска. Вервај ме брат. Мое мислење е дека ќе оди во Италија.Земајќи го фактот дека РВП порасна во класа напаѓач под палката на Венгер, доколку замине мислам дека не треба да заслужи ни трошка почит од фановите на Арсенал. Треба сам да биде свесен и да се присети на тоа колку му беше дадено време за да влезе во форма после толку повреди. Значи над него секогаш беше Арсенал кој го бодреше и го чекаше трпеливо. Е сега повеќе од ова друг клуб да му исполни да не се надева. Да речеме да заврши во Сити, каде што не му е загарантирана позиција во прв тим. Доколку се повреди на подолго и падне во форма таму нема да го чекаат, може и да го продадат во некој друг клуб во послаба лига, и на здравје кариера.
Сега кога е на врвот на својата форма, која ја најде после толку години, ја има судбината во свои раце, или ќе стане легенда на Арсенал или ќе стане ѓубре како Фабрегас и Насри ( незнам дали има некои од вас кои ги почитуваат, ама според мене се обични лешинари, прераснаа во фудбалери под водство на Венгер и ајде сега Арсенал е мал клуб ма ајде. Нека помисли Фабрегас дали Барса ќе го сакаше назад доколку играше во Стоук или некој друг тим што не игра ЛШ).
Малце сумљива ми е ситуацијата со тоа што несака да потпише нов договор, барем не до сега, и со тоа што го зедовте Подолски, ама би требало да продолжи според некоја логика.
Абе да индикатор е Подолски до негде. Ама може и да игра друга позиција не е баш статичен шпиц.Чисто, он топик, онака - Дали озбилно се надевате дека Ван Перси ќе остане во Арсенал ?? 99,9% сум убеден дека Ван Перси си заминува.
Уште не го научивте Арсенал и нивниот принцип на работа ? Подолски е купен, порано за да биде замена за Ван Перси. Никогаш не сме имале два исти шпица, ниту сега, пак, ќе ги имаме. Сите потсвесно знаеме дека Робин ќе си оди. Помина 8-9 години кај нас, и не освои ништо (освен титулите во кои немаше голем удел), така да... И јас би си заминал. Тоа е тоа, можеби сум песимист, но познавајќи ги и гледајќи го работите...
--- надополнето: 15 мај 2012 во 19:28 ---
Само во Арсенал логиката нема врска. Вервај ме брат. Мое мислење е дека ќе оди во Италија.
Не брзај , за некој ден ќе се знае како стоиме, јас пак сум 99 % сигурен дека ќе остане...Чисто, он топик, онака - Дали озбилно се надевате дека Ван Перси ќе остане во Арсенал ?? 99,9% сум убеден дека Ван Перси си заминува.
Уште не го научивте Арсенал и нивниот принцип на работа ? Подолски е купен, порано за да биде замена за Ван Перси. Никогаш не сме имале два исти шпица, ниту сега, пак, ќе ги имаме. Сите потсвесно знаеме дека Робин ќе си оди. Помина 8-9 години кај нас, и не освои ништо (освен титулите во кои немаше голем удел), така да... И јас би си заминал. Тоа е тоа, можеби сум песимист, но познавајќи ги и гледајќи го работите...
--- надополнето: 15 мај 2012 во 19:28 ---
Само во Арсенал логиката нема врска. Вервај ме брат. Мое мислење е дека ќе оди во Италија.