Fringe

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Ееееј, за малце си помислив WTF, ми ја ликвидираа Олив :(

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Ееееј, за малце си помислив WTF, ми ја ликвидираа Олив :(
Па тоа и очекував, во специјалната епизода ја немаше Оливија и сите го кривија Бел за тоа. Мислев ова е тоа.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
И јас исто мислев, и дури бев спремен на такво нешто. Од Fringe можеш да очекуваш се', ама потоа кога Бел го удри ѕвоното ми текна на моментот со питата од лимон од претходната епизода. Ама ете, барем се оствари пророштвото на Септември.

Инаку, добро што ја продолжија серијава, бидејќи ако ова беше последна епизода немаше да биде на арно.

I

Iblis

Гостин
Who da fuck is coming??!!! NAZI-obs или Бел :sneaky:

И јас исто мислев, и дури бев спремен на такво нешто. Од Fringe можеш да очекуваш се', ама потоа кога Бел го удри ѕвоното ми текна на моментот со питата од лимон од претходната епизода. Ама ете, барем се оствари пророштвото на Септември.
Инаку, добро што ја продолжија серијава, бидејќи ако ова беше последна епизода немаше да биде на арно.
Без јавувањето на Септември, можеа комотно да ја завршат серијата. Вака е поарно.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
^Можеа да, некако на брзина се' испадна во ред (освен тоа што Бел е уште тука некаде), ама ова беше класично финале на сезона, а не на цел серијал од 4 години, во кој си вложил и време и нерви. Сега е моментот да направат 13-те епизоди да бидат врвот на серијалот, без никакви филери, никакви споредни дејства и неважни случаеви.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Волтер и медицинската сестра, немаше појак момент во финалево. :pos:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
До пола од финалето, публиката е изгубена. Никој ништо не сваќа, и тогаш бум - нарација: Нина се вози во хеликоптер и уз пут све и се разбиструе. Кортексифан, скокање измеѓу светови, енергии... наеднаш се станува гола вода. Решение? И тоа не е проблем: Питер, Оливија, Ламбе - скокајте! 100% нема да се удавите и 102,3% посто ако има брод под вас, ќе паднете на меко.

Генијално!

Ама тоа не е се:
Волтер, упуцај ја Оливија во чело. Бееез гајле, ќе ја спасиш попосле.

И се разбира: she's pregnant! Музика за хепиендинг еврибади!!!

Чекај... малце глуп крај а? Да додадеме малку мистерија? Викни го Септември, нека гугне нешто криптично. Волтер, овој пат ти биди глуп и не разбирај ништо...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
До пола од финалето, публиката е изгубена. Никој ништо не сваќа, и тогаш бум - нарација: Нина се вози во хеликоптер и уз пут све и се разбиструе. Кортексифан, скокање измеѓу светови, енергии... наеднаш се станува гола вода. Решение? И тоа не е проблем: Питер, Оливија, Ламбе - скокајте! 100% нема да се удавите и 102,3% посто ако има брод под вас, ќе паднете на меко.

Генијално!

Ама тоа не е се:
Волтер, упуцај ја Оливија во чело. Бееез гајле, ќе ја спасиш попосле.

И се разбира: she's pregnant! Музика за хепиендинг еврибади!!!

Чекај... малце глуп крај а? Да додадеме малку мистерија? Викни го Септември, нека гугне нешто криптично. Волтер, овој пат ти биди глуп и не разбирај ништо...

Абе и онака сите се мртви all the time :)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Не можам да кажам дека крајот беше глуп, ама можам да кажам дека беше незадоволителен. Тоа е пред се' бидејќи ова е Fringe и затоа сме навикнати секоја сезона да завршува with a bang. Четвртата заврши некако, не знам, тивко. Тивко, ама истовремено и многу избрзано. За 10 минути се решија од Бел, ги спасија двата универзума, ја упукаа Оливија, ја воскреснаа Оливија, Оливија дозна дека е бремена и Септември се избаци со пророштво.

Плус, имаше и многу непотребни елементи, како на пример брзото оздравување на Аспирин (за која мислев дека ја упукаа у срце), бегството на негативецот (колку да може повторно да се појави Леонард), скокот врз бродот од другиот тајмлајн (?!), црвената и точакот.

Сепак, бидејќи продуцентите имаа ептен мал простор за маневар, до некаде ги сфаќам. Беа приморани набрзина да завршат серија (поради веројатноста од откажување) со огромна митологија, огромен број на мистерии и плус среќен крај на ликовите. Што значи, не им замерувам, туку само се надевам дека наредните 13 епизоди ќе бидат темелно осмислени. Знам дека наредната сезона ќе се фокусира на приказната од 419 епизода, ама тоа не значи дека треба да отфрлат се' што до сега се случило и да почнат од почеток. Исто се надевам дека се запознати со галамата која се дигна после Lost, па нека научат нешто од туѓите грешки.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не можам да кажам дека крајот беше глуп, ама можам да кажам дека беше незадоволителен. Тоа е пред се' бидејќи ова е Fringe и затоа сме навикнати секоја сезона да завршува with a bang. Четвртата заврши некако, не знам, тивко. Тивко, ама истовремено и многу избрзано. За 10 минути се решија од Бел, ги спасија двата универзума, ја упукаа Оливија, ја воскреснаа Оливија, Оливија дозна дека е бремена и Септември се избаци со пророштво.

Плус, имаше и многу непотребни елементи, како на пример брзото оздравување на Аспирин (за која мислев дека ја упукаа у срце), бегството на негативецот (колку да може повторно да се појави Леонард), скокот врз бродот од другиот тајмлајн (?!), црвената и точакот.

Сепак, бидејќи продуцентите имаа ептен мал простор за маневар, до некаде ги сфаќам. Беа приморани набрзина да завршат серија (поради веројатноста од откажување) со огромна митологија, огромен број на мистерии и плус среќен крај на ликовите. Што значи, не им замерувам, туку само се надевам дека наредните 13 епизоди ќе бидат темелно осмислени. Знам дека наредната сезона ќе се фокусира на приказната од 419 епизода, ама тоа не значи дека треба да отфрлат се' што до сега се случило и да почнат од почеток. Исто се надевам дека се запознати со галамата која се дигна после Lost, па нека научат нешто од туѓите грешки.
Не се туѓи “грешките“ :)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Не се туѓи “грешките“ :)
Туѓи се, на Линделоф и Кјуз. Знам дека мислиш на Џек Џеј, ама и претходно имам пишано дека главните одлуки за правците во сериите не ги носи тој. Абрамс е само продуцент т.е. иницијатор, потоа работата си ја тераат showrunner-ите. Не дека треба да го ослободам од секаква одговорност, ама тој не игра којзнае каква улога. На пример, Абрамс со Lost расчисти во прва сезона и понатаму немаше никаков удел, ниту во сценариото, ниту во режијата. Според мене, тој да го имаше кормилото во Lost, ќе гледавме друга серија.

А што се однесува до грешките/ „грешките“, тоа ептен е релативно кога станува збор за Lost, ама ај да не идам оф-топик. :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Туѓи се, на Линделоф и Кјуз. Знам дека мислиш на Џек Џеј, ама и претходно имам пишано дека главните одлуки за правците во сериите не ги носи тој. Абрамс е само продуцент т.е. иницијатор, потоа работата си ја тераат showrunner-ите. Не дека треба да го ослободам од секаква одговорност, ама тој не игра којзнае каква улога. На пример, Абрамс со Lost расчисти во прва сезона и понатаму немаше никаков удел, ниту во сценариото, ниту во режијата. Според мене, тој да го имаше кормилото во Lost, ќе гледавме друга серија.

А што се однесува до грешките/ „грешките“, тоа ептен е релативно кога станува збор за Lost, ама ај да не идам оф-топик. :)
Зашто е тогаш ставен како WRITER на серииве? Знам дека не е САМО тој, ама па дека не игра никаква улога некако не ми се верува, иако само другиве ги има по емсии.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Зашто е тогаш ставен како WRITER на серииве? Знам дека не е САМО тој, ама па дека не игра никаква улога некако не ми се верува, иако само другиве ги има по емсии.
Да, сценарист само на првите две епизоди, т.е. на првата дупла епизода. Понатаму не е дел од тимот сценаристи, туку го пишува само како creator. Види ги двете полиња на IMDb - creator и written by. Под creator се подразбира оној кој го измислил концептот на серијата, а под второто, оној кој ја напишал епизодата.

И што е финтата што денеска ми тргна со темите за Lost и Fringe?! (Корун ова не се однесува на тебе)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
На кого се однесува? :)

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233

Имаше глупи грешки али фората со бродот беше објаснета. Нели Питер го гледаше бродот? Па му рече на пилотот на хеликоптерот, да се приближи неколку метри, баш над тоа место кај што паднаа. Така да, не знам што проблем гледате околу тоа.

Иначе, јас задоволен. Немаше голем БУМ али и цела сезона е така. Андеркавер, без многу жртви како порано. Поповлечен Fringe видовме во цела сезона. Очекував следната сезона, иако пократка да биде поопширна и стварно да заврши како што треба.

Kajgana Shop

На врв Bottom