Фан Клуб: Арсенал

Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
Човек што е Французин, школован политичар... со оглед на сета финансиска криза во светот посебно во Неговата Матична земја...секако дека поголеми грижи има сега од фудбалот...а овие 100 милионски суми се идиотско поставени...
Е при сето тоа... ние сепак сум сигурен дека барем уште еден играч ќе продадеме, а како што кажа со Вилшер и Диаби назад...ние имаме компетентен тим за против секој и сешто.
Само еден играч ни фали за засилување на клупа, и можеби да остане Бенајун многу добар џокер и играч кој е задоволен со толку мала минутажа!
Пријателе со сета должна почит, ама мене од навивачки аспект а и него од менаџерски не треба да го интересира светската криза како што не ги интересира другите клубови што даваат пари за играчи. Секоја чест што размислува и во тој правец, јас не велам да бапне по 50милиони на еден играч али барем нека потроши 2-30 и нека земе два три играчи цврсти што ќе останат цела сезона на нозе, искрено за Вилшер не гарантирам али твојот „омилен“ сум 100% сигурен дека и оваа сезона нема да ја заврши на нозе, едноставно го спотера човекот нема среќа, а да му плаќаме на него за да си седи дома и да игра игрици не е коректно тие пари може да се искористат и за други играчи(на крај краева нека ги дадат за помош во светската економска криза:))

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
али твојот „омилен“ сум 100% сигурен дека и оваа сезона нема да ја заврши на нозе, едноставно го спотера човекот нема среќа, а да му плаќаме на него за да си седи дома и да игра игрици не е коректно тие пари може да се искористат и за други играчи(на крај краева нека ги дадат за помош во светската економска криза:))
Требаше истото и со ван Перси да го направиме кога беше нон-стоп повреден?
Требаше истото и со Росицки кога сезона и пол немаше ни една утакмица изиграно?

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Хммм има голема разлика у повредите на сите овие. Читав еден артикл уште пред некој период неможам сега да го најдам да ме утепаш, ама беа анализирани повредите на РВП во минатото и заклучокот беше дека скоро сите повреди на РВП беа од удари. И баш анализираа овој период кога е здрав како РВП ги избегнува тие стартови сега и знае да се спаси.

Муабетот со Росицки беше друг, мистериозна повреда, се збореше и депресија еден период.

Е сега со Дијаби е сосема различно. Човекот скрши нога/зглоб и од тоа што имамчитано се збори дека има среќа што продужил да игра, ногата му била во толку лоша ситуација што му се предвидувала крај на кариерата или у најмал случај дека никогаш нема да игра на највисоко ниво.

http://www.thebeautifulgroan.com/2011/12/21/physiotherapy-corner-tom’s-injury-of-the-week-abou-diaby/

Искрено не верувам дека Дијаби некогаш ќе се врати во топ форма.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Хммм има голема разлика у повредите на сите овие. Читав еден артикл уште пред некој период неможам сега да го најдам да ме утепаш, ама беа анализирани повредите на РВП во минатото и заклучокот беше дека скоро сите повреди на РВП беа од удари. И баш анализираа овој период кога е здрав како РВП ги избегнува тие стартови сега и знае да се спаси.

Муабетот со Росицки беше друг, мистериозна повреда, се збореше и депресија еден период.

Е сега со Дијаби е сосема различно. Човекот скрши нога/зглоб и од тоа што имамчитано се збори дека има среќа што продужил да игра, ногата му била во толку лоша ситуација што му се предвидувала крај на кариерата или у најмал случај дека никогаш нема да игра на највисоко ниво.

http://www.thebeautifulgroan.com/2011/12/21/physiotherapy-corner-tom’s-injury-of-the-week-abou-diaby/

Искрено не верувам дека Дијаби некогаш ќе се врати во топ форма.
И за Росицки се спомнуваше крај на кариера затоа што повредата му беше ‘recurring‘, сеуште имам верба во Диаби, млад е, има голем потенцијал.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.484
Поени од реакции
10.220
Незнам зошто толку го величите Диаби,но мене отсекогаш ми бил така некако антипатичен...Тврдев и кога го земаа и сега дека не му е местото во тим како Арсенал..и на уште многу играчи кои моментално настапуваат за Арсенал.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Незнам зошто толку го величите Диаби,но мене отсекогаш ми бил така некако антипатичен...Тврдев и кога го земаа и сега дека не му е местото во тим како Арсенал..и на уште многу играчи кои моментално настапуваат за Арсенал.
Јас па баш мислам дека Диаби во топ форма е баш тоа што му фали на Арсенал во средината.
Крупен е, знае да задржи и да повлече топка, одлично се заградува, добар пас, доста добар шут од далечина, солидна техника и дриблинг, најдобар е кога трча низ средината и навлекува одбранбени играчи на себе и отвора простор за напаѓачите.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.484
Поени од реакции
10.220
Јас па баш мислам дека Диаби во топ форма е баш тоа што му фали на Арсенал во средината.
Крупен е, знае да задржи и да повлече топка, одлично се заградува, добар пас, доста добар шут од далечина, солидна техника и дриблинг, најдобар е кога трча низ средината и навлекува одбранбени играчи на себе и отвора простор за напаѓачите.

Мислам дека вашиот филм ви е дека ептен физички е сличен на Виера,па можеби и затоа ваква реакција. :)

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.365
Поени од реакции
12.786
Остајте го Диаби на мира малце аман.тој не игра зошто е повреден,Шамак,Парк и Скилачи( и други поедници кои сите ги знаеме) не играат оти се дрва,а земаат поголема или слична плата како Диаби.Па сега видете кој треба први да се продадат.

Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
Диаби е топ играч и според мене, да не се разбереме погрешно, квалитетот е тука но изостанува континуитет. Како што кажав дечкото го спотера малер и сеа за сеа џабе зима плата кој што сака да нека каже. Сите тимови имаат по некој повреден, али не ги чекаат дека можеби некогаш ќе биде добар играч и ќе биде од големо значење за клубот, едноставно голем клуб како Арсенал неможе и не смее да чека такви моменти, клизнаа многу титули ради тоа, мора барем за ова да се согласиме. Диаби е супер, али треба да се продаде додека е време барем спред мене нема иднина во него, што не е случај со Вилшер кој исто така е повреден.
--- надополнето: 12 мај 2012 во 18:04 ---
За РВП се гледаше/гледа/ и ќе се гледа од авион дека е вонсериски и тие играчи вреди да се чекаат од повреда, али Диаби за жал не е еден од тие играчи. А Росицки незнае ни самиот што се случи со него, но дечкото доживеа фудбалска ренесанса игра моментално во најбољи форма живота на 31 година.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Ако Дијаби е неповреден цела сезона, исто како Ван Перси сезонава, сигурен сум дека од него ќе имаме +20 голови во сезона, во сите натпреварувања.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Ако Дијаби е неповреден цела сезона, исто како Ван Перси сезонава, сигурен сум дека од него ќе имаме +20 голови во сезона, во сите натпреварувања.
Многу е да бараме од среден играч да даде 20+ погодоци, но 12-15 ќе ги има сигурно.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Искрено не верувам дека Дијаби може да даде повеќе од 10 гола. А тоа дека ќе биде неповреден цела сезона останува да видиме. Ви читав погоре дека го споредувате со повредите на други играчи, ама РВП дури и повреден кога бил играл и давал голови. Не се исти тие повреди, па и не знам колку може да се споредува. Само знам дека идат доста пари на плата за Дијаби кога можеме да имаме солиден играч за таа плата. И не знам што сте се фатиле за Дијаби толку, како да е некој фудбалски гениј и месија и дека ќе му донесе титула на Арсенал. Лично не сум го гледал М`виља, ама читам дека многу го фалат а и цената веројатно кажува дека е квалитетен играч, така да треба да е квалитетна аквизиција. Мислам дека ни фали еден креативен играч и веројатно еден напаѓач ако си одат Шамак, Парк и Бендтнер. Подолски и РВП (ако остане) се малку за цела сезона. Ги ценам многу Мијачи и Окслејд, ама мислам дека ќе им треба барем уште една сезона за да се потпреш на нив за во прв состав.
За утрешниот натпревар се надевам на победа, по било која цена. Ни треба тоа трето место како подобро би котирале на пазарот и за задржување на РВП. Се надевам дека тимот ќе изигра како што треба.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Искрено не верувам дека Дијаби може да даде повеќе од 10 гола. А тоа дека ќе биде неповреден цела сезона останува да видиме. Ви читав погоре дека го споредувате со повредите на други играчи, ама РВП дури и повреден кога бил играл и давал голови. Не се исти тие повреди, па и не знам колку може да се споредува. Само знам дека идат доста пари на плата за Дијаби кога можеме да имаме солиден играч за таа плата. И не знам што сте се фатиле за Дијаби толку, како да е некој фудбалски гениј и месија и дека ќе му донесе титула на Арсенал. Лично не сум го гледал М`виља, ама читам дека многу го фалат а и цената веројатно кажува дека е квалитетен играч, така да треба да е квалитетна аквизиција. Мислам дека ни фали еден креативен играч и веројатно еден напаѓач ако си одат Шамак, Парк и Бендтнер. Подолски и РВП (ако остане) се малку за цела сезона. Ги ценам многу Мијачи и Окслејд, ама мислам дека ќе им треба барем уште една сезона за да се потпреш на нив за во прв состав.
За утрешниот натпревар се надевам на победа, по било која цена. Ни треба тоа трето место како подобро би котирале на пазарот и за задржување на РВП. Се надевам дека тимот ќе изигра како што треба.
Менаџмент студираш бе ? :D

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
ХМ од една страна има постови како што се секираме за парите не ги трошиме ние како нетреба да ни е гајле за гризата во светот итн. Ако е така сите клубови ќе земаа скапи играчи како ќе му текне. Ако е така едноставно и еден клуб од средината на табелата како евертон или слично ќе прави трансфери над 20м.

Друго многу не бараат да се земаат скапи играчи од 50м туку за тие пари неколку да се земат. Па ако разгледаме подобро во просек Венгер зема околу 10м така да во тој случај крекаме зошто за 10 сме зеле. Ама ако видиш лани имавме над 5 трасфера со околу 10м. Стварно не сваќам некои работи како еднаш се бара ваква политика од друга страна се бунат некои за тие трасфери?

И трето да се надоврзам на првото ако не треба да не интересира клубот парите дали троши и од каде ќе најде зошто тогаш смета платата на Дијаби? Нели не треба да се замараме со тоа?

И за крај денес се освен победа е лошо, многу лошо, или пак ќе треба да се крстиме на кикс на другите и во краен случај пораз на Челзи во ЛШ.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Да не збориш за Виера? Џабе му е сево ова кога нема МОЗОК. Место да направи рецимо 90 потези со неговиот дриблинг, он прави 91/92 и ја усерува акцијата. Во 90 посто од акциите предолго ја држи топката кога може да изигра simple pass и не ретко било случај кога буквално сите фанови на Арсенал сме го плукале поради таа работа. Сепак, ако остане здрав цела сезона би сакал да остане во Арсенал, а ако не нема потреба да се залажуваме дека имаме играч и подобро е да се смени со некој друг како на пример М'Вила. Минатото лето пробуваше дури и индивидуално да тренира со фитнес тренер преку лето за да остане здрав, ама не му успеа.

Kajgana Shop

На врв Bottom