Spartacus

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Решив ја гледам серијава, чим завршит втора сезона на GoT, само пред то да прашам колку сезони се, на замунда 2 стојат, овде погоре под прочитав 3 дека биле, ама не сакам да читам многу за да не прочитам нешто што не требит. Ај бидите фини...
2 сезони се едното е ко пред сезона на првата ;)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
2 сезони се едното е ко пред сезона на првата ;)
Blood and Sand (2010) е прва, Vengeance (2012) е втора.
Gods of the Arena (2011) е prequal на првата сезона, можеш да ги изгледаш тие но и без тоа не ти менува ништо.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Blood and Sand (2010) е прва, Vengeance (2012) е втора.
Gods of the Arena (2011) е prequal на првата сезона, можеш да ги изгледаш тие но и без тоа не ти менува ништо.
Нема ова некоа разлика од тоа ја што го кажав :D

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Супер колку што подвидов и на мкд превод имат за двете сезони, можеби и пред да завршит GoT ќе почнам да ја гледам.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
И јас кога ги почнував не ми беше јасно што е што, затоа му ги пишав со име и презиме :)
Не дека нема да се снајде и сам.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Gods of the Arena обавезно мора да се гледа. И тоа после Blood and Sand. Така дури отпосле ќе го видиш Батијат у друго светло, ќе се запознаеш со Ганик, ќе видиш како Ономеј станал докторе и уште многу. Значи, не смее да се прерипне во никој случај.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Не!
Првин да ја изгледа Goods of the Arena, па Blood and Sand!

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Јас ја гледав прво Blood and Sand после Gods of the Arena. Така се и направени, мислам дека така е подобро, ама секако не ми промени многу.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Toj тв филмот што беше со Горан Вишнич и Рона Митра отксочна даска бил за серијава или не? Зашто знам сакаа серија да прават по тоа.

А чекав вторава сезона да заврши за стрвнички да и се нафрлам и да ја изгледам:) . До втора епизода сум и засега добро е.

Не!
Првин да ја изгледа Goods of the Arena, па Blood and Sand!
Gods of the Arena обавезно мора да се гледа. И тоа после Blood and Sand. Така дури отпосле ќе го видиш Батијат у друго светло, ќе се запознаеш со Ганик, ќе видиш како Ономеј станал докторе и уште многу. Значи, не смее да се прерипне во никој случај.
Според мене подобро е прва сезона па после Gods of the Arena. Поинтересно ми беше и некој посебен шмек имаше врз мене да ги гледаш ликовите какви се а после да видиш какви биле претоа. Батијат посебно.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Дајте некој торен по ПП да ја симнам целосно Spartacus: Vengeance
Ме нервира вака епизода-по епизода :cautious:

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.334
Поени од реакции
26.274
Абе и мене ме збркавте, сега која сезона беше таа што ја дааа на МТВ1 и како се вика 2-та сезона и кажете ми колку гига ке ми земе да ја симнам 2-та сезона од Спартак

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Абе и мене ме збркавте, сега која сезона беше таа што ја дааа на МТВ1 и како се вика 2-та сезона и кажете ми колку гига ке ми земе да ја симнам 2-та сезона од Спартак
Би ти препорачал првин да гледаш Spartacus : The Gods of the arena, па после Spartacus Blood and sand....
Но сепак овде филмоманиве викаат обратно :свиркам:

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.334
Поени од реакции
26.274
Би ти препорачал првин да гледаш Spartacus : The Gods of the arena, па после Spartacus Blood and sand....
Но сепак овде филмоманиве викаат обратно :свиркам:
Друже ја една сезеона само имам гледано, таа на МТВ1 што ја даваа, а како се вика не знам

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Друже ја една сезеона само имам гледано, таа на МТВ1 што ја даваа, а како се вика не знам
не се сеќавам шо сезона даваја, оти јас пред тоа ја изгледав , дај подраскажи нешо ќе ми текни наеднаш...

Kajgana Shop

На врв Bottom