Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
27 јануари 2009
Мислења
96
Поени од реакции
61
За Хернандез се слагам. Чак и Овен е бољи од Велбек моментално. Али пошо се идеше со еден напаѓач крило не се употребува! Како не ви е јасно. Затоа шо тој осамен напаѓач мора да има играчи блиску до него, а не некое крило кое ќе трча до корнер знаменце и после ќе се чуди кому на набаци. Размисли малце.
druze jas te razbiram, no zatoa ti velam deka morase da igra poofanzivno so dvajca napagjaci uste od prvata minuta..tocno deka park e igrac koj e povise za defanzivni zadaci otkolku za ofanzivni..no da igras cel natprevar na svojata polovina protiv siti so nadez deka ke zavrsi 0:0 treba da si lud..so toj poceten sostav uste 3 dena da igraa nemase da imaat sut na gol a kamoli da postignat.
ako go gledase natprevarot Barsa-Real ke vidis deka poradi istata pricina izgubi i Barsa. prvo poluvreme igraa bez klasicen napagjac i ne napravija nitu edna sansa

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
За некој погоре што бараше видео од инцидентот.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Не да изигравам паметен или падобранец, ама не е интересно кога нема навивачи на Сити. Нема со кој да се расправате/тепате и слично. А фудбалот, без тоа, не е фудбал. Се надевам дека догодина, ние ќе бидеме во таква позиција, па да се порасправаме малце. Ептен пријателски сме настроени. :D

Член од
19 ноември 2009
Мислења
101
Поени од реакции
31
druze jas te razbiram, no zatoa ti velam deka morase da igra poofanzivno so dvajca napagjaci uste od prvata minuta..tocno deka park e igrac koj e povise za defanzivni zadaci otkolku za ofanzivni..no da igras cel natprevar na svojata polovina protiv siti so nadez deka ke zavrsi 0:0 treba da si lud..so toj poceten sostav uste 3 dena da igraa nemase da imaat sut na gol a kamoli da postignat.
ako go gledase natprevarot Barsa-Real ke vidis deka poradi istata pricina izgubi i Barsa. prvo poluvreme igraa bez klasicen napagjac i ne napravija nitu edna sansa
Барса не изгуби пошо играше со еден у напад, изгуби пошо немаше ниту еден као пепе или кедира. А ја вечерва гледав двајца у напад. Не знам ти кај го гледаше Нани. Бек да не играше дечкото? Ама двајца у напад не мора да значи 4-4-2. Не мораше да имаат шут на гол. Без голот од корнер сити ќе притиснеа, нани ќе даеше гол од контра, а ние овде ќе го фалевме Фергусон шо го ставил него наместо Валенсија. Али ова моето, а и твоето е скроз хипотетички. Со двајца напред класични на Олд Трафорд не напунија. Не знам дали ја глеаше ти таа утакмица.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.957
Поени од реакции
45.151
Немате тим за титула моментално и то е проблемо.
Дали немале или имале тим за титула не е воопшто релевантно во моментов, она што треба да се спомене е дека до пред некое коло имаа 8 златни бодови предност пред Сити и со гол разликата беа тука некаде ...

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.703
Поени од реакции
21.213
Ехх само кога ќе ми текне на Глупотели , па уште и со титула во премиерлига ... аууу кошмари ќе имам вечер !!!!

Член од
27 јануари 2009
Мислења
96
Поени од реакции
61
Барса не изгуби пошо играше со еден у напад, изгуби пошо немаше ниту еден као пепе или кедира. А ја вечерва гледав двајца у напад. Не знам ти кај го гледаше Нани. Бек да не играше дечкото? Ама двајца у напад не мора да значи 4-4-2. Не мораше да имаат шут на гол. Без голот од корнер сити ќе притиснеа, нани ќе даеше гол од контра, а ние овде ќе го фалевме Фергусон шо го ставил него наместо Валенсија. Али ова моето, а и твоето е скроз хипотетички. Со двајца напред класични на Олд Трафорд не напунија. Не знам дали ја глеаше ти таа утакмица.
nani igra krilo a ne klasicen napagac. vo mancester klasicni napagaci se runi velbek cicarito berbatov i oven. znaci pokraj runi vo napad morase da igra uste eden od ostanatite. a za prethodniot naptrevar so siti koga izgubivme katastrofalno povtorno bese greska na ferguson. togas ako se sekavas vidic bese na klupata iako bese potpolno spremen za igra. togas se dobro funkcionirase se do ona glupo isklucuvanje na Evans i nemoznosta da se konsolidira odbranata.
na vakvi natprevari mora da se igra so najdobriot sostav i so igraci koi se vo forma i se dobro fizicki spremni. navistina ne mozam da razberam zosto ferguson najmnogu eksperimentira bas na vakvi natprevari.
i sto se odnesuva do najbolnata tocka vo timot-ofanziven igrac za vrska. znaci mora ama mora da se kupi eden asalen igrac na taa pozicija..gi ima mnogu i se nadevam deka ferguson ke go izbere najdobroto resenie

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Нема нешто честитки, прослави на титула, нервоза а? Е море, кога ќе научите дека титула се прославува кога и математички е крај? Ајде, за една недела, пак ќе има честитки тука, со глава гарантирам дека Њукасл не губи од Сити дома... Затоа е и најдобро првенство Англиското, бидејќи до самиот крај има незивесност, и се случуваат шок завршници...

Ние ќе сме Шампиони, без разлика дали ќе се молиме во Ба, Сисе х2 :), О'Шеј, Браун, Тарабт и тако даље... Ама незнам само, дали после тоа ќе се радувате на титулата? Или нема да си погазите на гордоста, а куриња?

Денеска, освен на Керик, на друг не им давам ниту преодна оценка, и донекаде на Сколс и Рио... Го гледам Јунајтед од поодамна, и знам дека има и вакви натпревари... Во овие 13-14 активни години како го пратам Јунајтед, сум научен на се и сешто и ништо не ме чуди... Денешната утакмица ми беше deja vu од Челзи-Манчестер Јунајтед 3-0 (2005 година), од Ливерпул-Јунајтед 2-1 (2009) итн. итн... Без никаква опасна шанса за гол... Ама ако сте научени на натпревари каде Јунајтед давал голови во 90+ минути, ќе мора да се привикнете и на вакви натпревари...

... И ако сте научени да добиваме титула каде сме биле во голем минус на средина на сезона, ќе треба да се научите и на вакви загубени титули (под знак прашалник е загубата на титулата, зборам хипотетички)... За потсетување (не сум гледал фудбал тогаш, мал сум бил), во Јануари 96-та сме имале негатива од 12 бодови, а на крај сме ја освоиле титулата со 4 бодови пред Њукасл...

... Па Њукасл и до ден денес има Армија од навивачи... Ми се чини, дека поновата генерација такозвана "Роналдо ера" не им се разјаснети уште вакви работи, и дека незнаат уште за лојалност кон клуб...

Следен пост ќе ми биде, самоцитирање со дел од првиот пасус и цел втор... До тогаш, да сте ми живи и здрави сите, да си ги поминете најдобро празниците и без нервози... Да му верувате на дедо :D

GGMU

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.804
Поени од реакции
5.581
Bring Back Keano !!!​

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Немате тим за титула моментално и то е проблемо. Неможи бе со Фил Џонс, Гигс Сколс кој заедно има 72+ години да му парираш на еден Сити, полн со јаки и млади фудбалери! Немавте шут на гол, се освен пораз ќе беше незаслужено искрено, без провокации.

Ви пишав уште на почеток на сезона дека ваков ќе биди епилого на крај, на +8 Illuminois ме цитираше ама на крај ја ќе бидам победнико изгледа :rolleyes:

Поздрав повеќе среќа следната сезона, нема шанси Њукасл да му скини некој бод моментално, ќе ги наполнат.
Пази што си рекол, ќе се покаеш! ;)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Немате тим за титула моментално и то е проблемо. Неможи бе со Фил Џонс, Гигс Сколс кој заедно има 72+ години да му парираш на еден Сити, полн со јаки и млади фудбалери! Немавте шут на гол, се освен пораз ќе беше незаслужено искрено, без провокации.

Ви пишав уште на почеток на сезона дека ваков ќе биди епилого на крај, на +8 Illuminois ме цитираше ама на крај ја ќе бидам победнико изгледа :rolleyes:

Поздрав повеќе среќа следната сезона, нема шанси Њукасл да му скини некој бод моментално, ќе ги наполнат.
Види се ова ок ама стварно не видов каде згреши Џонс. Еднаш не го пројде Агуеро, се од таа десна страна кај Евра не напаѓаа. Џонс ќе биде одличен играч, доволен факт е тоа што Џонс на Ричардс му држи место во репрезентација.

Тие што ги спомна одлично изиграа, друго заебаа.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Само едно кажи ми на кого треба да честитамо а
Дечко, те читам и на претходните страни каде си коментирал, и не сакам да ти реплицирам, бидејќи се гледа дека си незналица, дека не ги сфаќаш работите, а и дека правописот слабо некако, па тешки разбирливи ти се постовите без интерпукциски знаци...

Не сакам да се замараш со мене, еве ќе ти одговорам и тука нека остане, може? Не треба на никој да честитате лично, туку тука да се честита на целото мнозинство... Најпросто, кога некој ќе напише "честито титула", значи дека честита титула на сите навивачи на Јунајтед, така?... Ајт

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Ја мислам дека овој ни беше баксуз :pos:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.880
Поени од реакции
6.940
Добро еве и да кикснат Сити со Њукасл и да станиме шампиони. Кажете дали во еден така дерби меч со градски ривал треба да се прикаже една таква мизерна игра? И со кое право ќе ги реметиме после Сити кога еднаш не понижија 1-6, а сега не не оставија да мрднеме на теренот и пак не тепаја 1-0, како :facepalm: Ова ли е однос што треба да го има тим на 3 кола до крајот кога се се одлучува. Она со Евертон шо беше? Со Виган?...

Kajgana Shop

На врв Bottom