Нема нешто честитки, прослави на титула, нервоза а? Е море, кога ќе научите дека титула се прославува кога и математички е крај? Ајде, за една недела, пак ќе има честитки тука, со глава гарантирам дека Њукасл не губи од Сити дома... Затоа е и најдобро првенство Англиското, бидејќи до самиот крај има незивесност, и се случуваат шок завршници...
Ние ќе сме Шампиони, без разлика дали ќе се молиме во Ба, Сисе х2
, О'Шеј, Браун, Тарабт и тако даље... Ама незнам само, дали после тоа ќе се радувате на титулата? Или нема да си погазите на гордоста, а куриња?
Денеска, освен на Керик, на друг не им давам ниту преодна оценка, и донекаде на Сколс и Рио... Го гледам Јунајтед од поодамна, и знам дека има и вакви натпревари... Во овие 13-14 активни години како го пратам Јунајтед, сум научен на се и сешто и ништо не ме чуди... Денешната утакмица ми беше deja vu од Челзи-Манчестер Јунајтед 3-0 (2005 година), од Ливерпул-Јунајтед 2-1 (2009) итн. итн... Без никаква опасна шанса за гол... Ама ако сте научени на натпревари каде Јунајтед давал голови во 90+ минути, ќе мора да се привикнете и на вакви натпревари...
... И ако сте научени да добиваме титула каде сме биле во голем минус на средина на сезона, ќе треба да се научите и на вакви загубени титули (под знак прашалник е загубата на титулата, зборам хипотетички)... За потсетување (не сум гледал фудбал тогаш, мал сум бил), во Јануари 96-та сме имале негатива од 12 бодови, а на крај сме ја освоиле титулата со 4 бодови пред Њукасл...
... Па Њукасл и до ден денес има Армија од навивачи... Ми се чини, дека поновата генерација такозвана "Роналдо ера" не им се разјаснети уште вакви работи, и дека незнаат уште за лојалност кон клуб...
Следен пост ќе ми биде, самоцитирање со дел од првиот пасус и цел втор... До тогаш, да сте ми живи и здрави сите, да си ги поминете најдобро празниците и без нервози... Да му верувате на дедо
GGMU