Саем на книгата

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Аман, гледајќи ги каталозиве, повторно иста приказна, скапи ми се гледаат ама изгледа пак ќе се оставам. Ме интересира дали некоја ја има сретнато преведено на македонски Magister ludi т.е. Игра со стаклени перли од Херман Хесе?
Мислам дека Табернакул ја има преведено.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Јас бев вчера до Матица, каталогот уште не бил испечатен. За денес не знам.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Аман, гледајќи ги каталозиве, повторно иста приказна, скапи ми се гледаат ама изгледа пак ќе се оставам. Ме интересира дали некоја ја има сретнато преведено на македонски Magister ludi т.е. Игра со стаклени перли од Херман Хесе?
Табернакул ја има преведено потврдувам сигурно, ја имам во домашната библиотека.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Искрено оваа година не намеравам да се замарам со саемиве освен да најдам 2-3 наслови.
Едната e I, Robot од Исак Асимов, другата Негирање од Кит Аблоу - со години више ја барам како колексионерско парче.
Леле, „Негирање„ е една од најлошите книг што сум ги прочитала. Ич д а не жалиш.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Леле, „Негирање„ е една од најлошите книг што сум ги прочитала. Ич д а не жалиш.
Ја имам читано ама поодамна. Некако тоаш ме имаше седнато на теме, шо знам. ама коа сеа го читам Орвел некако ми е клише.

Црвено

Am I pissin' u off-fa-fa?
Член од
12 септември 2007
Мислења
1.227
Поени од реакции
81
Знае ли некој дали постои некаде, некоја информација за тоа кои автори ќе бидат по штандовите на овој саем за книга, и кој ден?
Поточно ме интересира за Венко Андоновски, многу би сакала да ја имам Вештица со негова посвета :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.574
Предложете неколку книги за подарок за роденден, да не биде само многу скапа.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Ако ти е за Шуклев... менаџер за една минута... 200 денари :D
Абе немој со вакви муабети, ако прочита женска ти готов си... да не биде многу скапа :D
Сеа не знам што сакаш точно... ја би ти ја препорачал Еквинокс од Мајкл Вајт на штандот од АЕА издавачи, мислам дека беше 150 денари. Нешто како Кодот на Да Винчи е.
Друго, ја фалат Калуѓерот што го продаде своето Ферари, ја не сум ја читал, ама таа 200 денари.
Оваа книга ја немам прочитано, ама го имам гледано филмот и ептен беше добар. Неприметни злосторства (The Oxford Murderers) на sakamknigi.mk пишуваат дека ја имало во некоја издавачка куќа Лагуна, јас таква не видов...
Кажи од која област сакаш книга...

Член од
5 јануари 2008
Мислења
532
Поени од реакции
614
Знае ли некој дали постои некаде, некоја информација за тоа кои автори ќе бидат по штандовите на овој саем за книга, и кој ден?
Поточно ме интересира за Венко Андоновски, многу би сакала да ја имам Вештица со негова посвета :)
Беше објавено само дека Винка Саздова (сопственичката на „Три“, која ја прогласија за најчитан македонски автор за оваа година) ќе биде секој ден на нејзиот штанд.
Инаку Венко Андоновски секоја година потпишува книги и има средба со негови читатели. Оваа година сигурно ќе биде на штандот на „Табернакул“ ама не знам точно кој ден и кој термин.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.574
Ако ти е за Шуклев... менаџер за една минута... 200 денари :D
Абе немој со вакви муабети, ако прочита женска ти готов си... да не биде многу скапа :D
Сеа не знам што сакаш точно... ја би ти ја препорачал Еквинокс од Мајкл Вајт на штандот од АЕА издавачи, мислам дека беше 150 денари. Нешто како Кодот на Да Винчи е.
Друго, ја фалат Калуѓерот што го продаде своето Ферари, ја не сум ја читал, ама таа 200 денари.
Оваа книга ја немам прочитано, ама го имам гледано филмот и ептен беше добар. Неприметни злосторства (The Oxford Murderers) на sakamknigi.mk пишуваат дека ја имало во некоја издавачка куќа Лагуна, јас таква не видов...
Кажи од која област сакаш книга...
Абе мислев да не биде 500 денари, не давам толку за книга :D Освен за Менаџмент :pipi:
Го имам гледано The Oxford Murderers, али не знам колку е за женско. Таа со Калуѓерот звучи интересно...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Абе мислев да не биде 500 денари, не давам толку за книга :D Освен за Менаџмент :pipi:
Го имам гледано The Oxford Murderers, али не знам колку е за женско. Таа со Калуѓерот звучи интересно...
“Калуѓерот што го продаде своето ферари“ е самопомош книга скриена во приказна.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.574
Никогаш не можете да згрешите со Касни порасни изглеа :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Што нудат Матица годинава, освен тој хрватскиот роман Луна?! Нема никакви новости, ниту на нивниот глупав сајт, ниту пак на Фејсбук фан пејџот. Јас во четврток ќе одам ама сепак сакав од дома да си направам каков-таков список :)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Последното нешто од кое бев ептен задоволен е Осаменоста на простите броеви од Паоло Џордано. Ја има во Матица, мислам дека беше 300 ден. Калуѓерот не ми се допадна од причина што не сакам книги за самопомош, иако како што рече statusQuO оваа се обидела да се прикрие. А за мене книга за која никогаш не можете да згрешите е Малиот Принц. Ја има во Матица за 100-че.

Kajgana Shop

На врв Bottom