Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Го почнав, го прекинав.
Не викај сега, од немање време и концентрација, не од друго :) И кога ги гледам прекинатите од почеток до крај ги гледам, не од каде што сум застанал првиот пат. Чисто да појаснам :)

Хех.. ќе те карев, ама добар си. Барем одново ги почнуваш. Јас, ретко гасам.. ама кога, не го продолжувам, никогаш.
Последно вака со Extremely Loud and Incredibly Close.

Ако има да сподели некој убави зборови, ќе му дадам шанса некогаш.. ако не, следното чистење на хард - лета. :)

Римејкот на Тотален отповик нема да се случува на Марс туку ќе биде цело време на земјата каде Нов Шангај е во војна со Евроамерика.

*insert facepalm pic here*

Римејкот на Тотален отповик нема да се случува на Марс туку ќе биде цело време на земјата каде Нов Шангај е во војна со Евроамерика.

*insert facepalm pic here*
Па подобро е така, глупаво ќе биди од А до Ш да го преработат. Тогаш ќе биди копија, а не преработка.

Па подобро е така, глупаво ќе биди од А до Ш да го преработат. Тогаш ќе биди копија, а не преработка.

За на крајот да излезе како Конановиот римејк-да падне во сенката на оригиналот.

Има една вест што вика дека ќе се снима “Глуп и Поглуп 2“. Сеа, веста иако ја има и на имдб (објавена пред саат), ама оригиналната вест од каде што е превземана е објавена на 1ви Април, така да не знам колку е за верување. Би било кул да е вистина. :)

Дали има некој искуство со инсталирање на котле на веќе постоечка инсталација. Како се движат цените?

Делува како исплатлива инвестиција со оглед на фактот дека ќе се грееш само по потреба односно во грејна сезона (4-5 месеци), а не преку топлификација 12 месеци по цена од 4000 ден.

Дали има некој искуство со инсталирање на котле на веќе постоечка инсталација. Како се движат цените?

Делува како исплатлива инвестиција со оглед на фактот дека ќе се грееш само по потреба односно во грејна сезона (4-5 месеци), а не преку топлификација 12 месеци по цена од 4000 ден.
Мислам дека кано од форумов инсталира некакви системи на веќе постоечката инсталација кои се поекономични од електричен котел и заштедуваат на сметката, побарај назад на темава има објаснато.
Од искуство со електрично парно можам да кажам дека е релативно скапичко, за три радијатори во стан од 45 кв. просек излегуваше по 7000 денари без поскапувањето. Притоа се обидував да редуцирам и да го користам парното само во периодот на ефтина струја.

Елем, ваљда ви е јасно со каков жар ја чекав двојката. И што да ви кажам, да го гледаш Матрикс во кино Вардар е исто како да го слушаш Бетовен отсвирен на укулеле.
Двојката или тројката беше во универзална? Или ни двојката ни тројката, а јас ептен сум се измешал нешто...?

533000_355746344462215_156287517741433_869292_2063659619_n.jpg

:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom