Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нели уставниот суд донесе одлука дека нема право да се наплатува од оние што не се граеат на Топлификација. Не е таа нивна регулаторна комисија над судот. Колку што знам уставниот суд е највисока инстанца, одлуките на уставниот суд мора да се почитуваат или кај нас се е можно.Oва е напад на сите што сме исклучени.
Дајте предлози што да превземеме.
Мој предлог е сите што се огорчени од превисоките сметки, да побрзаат и да поднесет барање за исклучување. Не можат одлуките да важат ретроактивно.
Јас цела зима, веќе четири години наназад, се греев супер, цел стан 72 м2, 24 часа и потрошив вкупно помалку 20000 денари за струја за греење. Кај мене парното е повеќе од 6500 месечно, па пресметајте колку сум заштедил.

Веројатно ќе донесат нова одлука и тогаш ќе треба таа нова одлука да ја оспориме. Топлификација е пред пропаст, четвртина од корисниците веќе се искличија, а сега се подготвуваат огромен број да се исклучат. Наместо да се борат да ги сочуваат муштериите со квалитет и цена, тие сакаат на овој начин да се одржат. Да беше парното добро и ефтино - никој немаше да се исклучи.Нели уставниот суд донесе одлука дека нема право да се наплатува од оние што не се граеат на Топлификација. Не е таа нивна регулаторна комисија над судот. Колку што знам уставниот суд е највисока инстанца, одлуките на уставниот суд мора да се почитуваат или кај нас се е можно.![]()
За ова си во право - ова најстрашно сценарио е многу можно. Во моја зграда парното е околу 6000 месечно и лете и зиме, да не збориме за мене, но за колку луѓе е ова повеќе од половина месечна плата.Мислам дека може да се очекува , оние кои нема да ги платат и оние 50% од ништото што го добиваат..., да бидат наплатени со продажба на нивните станови, во огромен дел од времето на социјализмот, после тужбите без право нажалба од Топлификација.., од страна на истерувачите на долгови.., некако на тоа ми мириса.

Се може во мк, во мк не важат законите кој важат во физичкиот универзумЈас мислам дека и оние што никогаш немале парно, треба да плаќаат 50% од цената на чинење по квадратура за топлификација!.... Јасно ми е чие масло е ова. Ти ебам тоа инквизицијата црна, ти ебам тоа Лустраторите!
Така било Словенија и Германија!? Пази курца у сламеном шеширу! Прво кога се однесува за стандардот зошто не ги спомнуваат истите држави? Второ, сигурен сум дека таму со некакви клаузули или закон регулирано е, што значи кога купуваш стан со централно греење ОДНАПРЕД знаеш дека неможеш да се откажеш или да ги плаќаш 50% трошоците... а овде така ли е? Натаму.... баш во споменатите држави, може ли ретроактивно да важи закон како овдека? И тие што се откажале предходно, треба да плаќаат пола ... Па и овдека, ако влезе она старкеља со кастањети во уста во Уставен, КЕ МОЖАТ ДА МУ БРЦНАТ У ЛЕВ ЏЕБ за да му земат 50%, на оној што веќе се откажал од парното пред месец-два година-две.... На останатите, мое сочуство!
али ако така и треба САМО НАПРЕД, баш ме интересира до кога ке им биде „ најубаво“ на цитро и компанијаОва твое тврдење е жалосна вистина и сега не се прави, такво нешто, за прв пат. Зонското паркирање е воведено по „ теркот “ на Белград и никаде, на друго место, нема такво нешто. Но, Македонија е суверена држава и овде важат само нашите закони.бидјеки терковите барем на соседните ни земји се такви,