Windows 7

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Инсталирав вин7 на нов пц (првпат), и изглеа цел ХДД го ставив на една партиција, во Мај Компјутер има само Локал диск Ц, нема ни Д ни Е, дали е тоа лошо? Ако да дали може да се смени, или мора да се форматира?

И мене исто вака ми беше пред 4-5 месеци, побарав помош тука, еве што ми одговорија, и така мислам дека го направив:

Ако имаш Vista или 7 тогаш тоа се прави без додатни алатки. Оди десен клик на Компјутер>Manage>Storage>Disk Managemant.
Десен клик на парицијата C и Shrink Volume. Намали што ќе намалиш, од тоа unalocated space што ќе ти остане, преку десниот клик направи едно или две „New Simple volume“.
Пред да правиш Shrink на Ц, дефрагмнтирај го со вградената алатка.

Или пробај со EASEUS Partition Master v4.1.1.

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
Кои се првите две партиции, дали може да ги користам? Дали е Ок да ги намалам или избришам? Како да го поделам Ц?
Capture.PNG

G

galaxy

Гостин
Дали може да ми дадете линк за добра верзија, ми е страв да преземам од тие торенти кои се лесно достапни, оти напишале во коментарите дека виндоусот испраќал податоци во Кина. Не знам дали тоа им е некоја зафрканција во последно време, оти на сите торенти имаат така напишано.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Дали може да ми дадете линк за добра верзија, ми е страв да преземам од тие торенти кои се лесно достапни, оти напишале во коментарите дека виндоусот испраќал податоци во Кина. Не знам дали тоа им е некоја зафрканција во последно време, оти на сите торенти имаат така напишано.
За што линк? 7ца ли? Која верзија сакаш? 32 битна? 64 битна?

Ако е за 7ца еве ти на ЛП 20 верзии во едно, Проверено работи кај мене.

Отклучи си ЛП, не можам да ти пратам

П.С. А баш те брига дали ќе праќа на кинезите, ќе научат бар македонски, после ќе не има 1.302.000.000 Македонци :LOL:

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
луѓе,ај ако може мала помош.За во викендица земав рутер марка Тp LINK tl-wr340g.Kористам интернет од telecabel.Е сега ме интересира дали и како да си ставам заштита за да не ми влегуваат други луѓе.Што треба точно да направам.Дали можам тоа сам да го направам или морам да се јавам на telecabel.Едниствено што направив е пишав 192.168.1.1 во адреса барот и пишав админ кај усер нејм и пасс.Ми се отвори страната на тп линк и сега натаму што треба да правам????Користам виндоус 7

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
луѓе,ај ако може мала помош.За во викендица земав рутер марка Тp LINK tl-wr340g.Kористам интернет од telecabel.Е сега ме интересира дали и како да си ставам заштита за да не ми влегуваат други луѓе.Што треба точно да направам.Дали можам тоа сам да го направам или морам да се јавам на telecabel.Едниствено што направив е пишав 192.168.1.1 во адреса барот и пишав админ кај усер нејм и пасс.Ми се отвори страната на тп линк и сега натаму што треба да правам????Користам виндоус 7
Сеа треба да влезеш во "wireless security" или нешо такву и да си ставиш wpa2 заштита и пасворд (нешто тешко за погодување, па и за памтење, запиши на ливче и залепи позади рутер)

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Сеа треба да влезеш во "wireless security" или нешо такву и да си ставиш wpa2 заштита и пасворд (нешто тешко за погодување, па и за памтење, запиши на ливче и залепи позади рутер)
добро,само толку ли?Други подесувања не треба....

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Го форматирав пцво, видндовс 7 арно ама без сервис пак 1 :confused:
ако ставам сеа сп1 ќе има некакви измени?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ај ако може помош .. си работеше се нормално лаптопов и едно време кога стегнав десен клик на десктоп ми се појавуваше ова :
Untitled.png

Видов на гугл побарав имаше напишано еден да му направам систем рестор.. му направив али уште е истото.. ова од фотоштопот CS4 мислам дека е али го неам одамна го избришав ..некако да се решам од овој проблем има чаре ?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Ај ако може помош .. си работеше се нормално лаптопов и едно време кога стегнав десен клик на десктоп ми се појавуваше ова :
Прегледај го приврзокот 41623

Видов на гугл побарав имаше напишано еден да му направам систем рестор.. му направив али уште е истото.. ова од фотоштопот CS4 мислам дека е али го неам одамна го избришав ..некако да се решам од овој проблем има чаре ?
Како го избриша, со Delete?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Готово средив ..не бе uninstal му имав направено , а имаше останато некои фајлови и тие ја кочеа работата :D ете не ми треба повеке 4ка си го имам фотошоп 3

Kajgana Shop

На врв Bottom