Скутерчиња: Се за и околу нив

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
OK fala na site za pomosta , pozz. (y)
--- надополнето: 18 февруари 2012 во 00:42 ---

Hamachi 80 cc fabricki e taka napraven
Да да ми текна кој е :) која ти е макс брзина реално?
и земи менувај уље на 1000 км и користи добро уље ... одржувај го моторчето какво и да е за да те "слуша" :)

Член од
25 јуни 2011
Мислења
100
Поени од реакции
15
и земи менувај уље на 1000 км и користи добро уље ... одржувај го моторчето какво и да е за да те "слуша" :)
Realno veruval ili ne 95 km na prav pat u udolnica 100 ima dignato top e motor4evo leta mn sum zadovolen.
--- надополнето: 18 февруари 2012 во 00:51 ---
Samo sega mozebi ke go dadam prvo da zeam A1 dozvola pa da zeam nekoja 125-ka .
Znae li nekoj nesto za Hamachi Papaki 125 ?
--- надополнето: 18 февруари 2012 во 00:54 ---
A i za ulje nemaj gajle ke mu smenam i toa dobro , tatko mi e avtomehanicar i ima sve rece ke mu naprai servis kaj nego na rabota taka da pari da trosam nema :D

Член од
25 јуни 2011
Мислења
100
Поени од реакции
15
Jas pak, moze li filter za vozduh primer Malossi Chrome da mu stavam i da bide malce pobrz skuterot nego sto e ili nema vrska kakov filter ke mu stavam so brzinata ?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Jas pak, moze li filter za vozduh primer Malossi Chrome da mu stavam i da bide malce pobrz skuterot nego sto e ili nema vrska kakov filter ke mu stavam so brzinata ?
Според мене најдобро фабрички филтер, и да ставиш некој малоси балоси што и да ти се накачи брзината за 2-3-5 км

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Според мене најдобро фабрички филтер, и да ставиш некој малоси балоси што и да ти се накачи брзината за 2-3-5 км
Аха, но што ако фабричкиот е обичен сунѓер како на мојов гранд динк 50 кимко? Дали постои таков малоси хром за кимко 50 гранд динк и како изгледа и секако дали ке добијам плус брзина?

Член од
5 јануари 2010
Мислења
195
Поени од реакции
154
Аха, но што ако фабричкиот е обичен сунѓер како на мојов гранд динк 50 кимко? Дали постои таков малоси хром за кимко 50 гранд динк и како изгледа и секако дали ке добијам плус брзина?

Druze i ja imam kymco 50 agylity sto i da mu stavis tolku ide 60 max :P

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Вака сеа ,,, сакам да земам скутер кинез и тоа половен (не сакам да фрлам многу пари) имам неколку прашања само до оние кои имаат искуство со кинески скутери:
дали можат да се возат на подолги релации?
дали често се расипуваат?
и колку трошат бензин од 50 кубици 125 и 150 ....фала за информациите :)

Член од
28 јуни 2009
Мислења
9
Поени од реакции
0
Да не знае некој каде можам да најдам резервни делови, поточно заден спојлер и заден калник за овај мотор...

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
517
Поени од реакции
220
Вака сеа ,,, сакам да земам скутер кинез и тоа половен (не сакам да фрлам многу пари) имам неколку прашања само до оние кои имаат искуство со кинески скутери:
дали можат да се возат на подолги релации?
дали често се расипуваат?
и колку трошат бензин од 50 кубици 125 и 150 ....фала за информациите :)
Јас имам hamachi 50cc 4т и сум задоволен. Троши околу 2,5 литри на 100км имам поминато околу
10 000 км за 1 и пол година. Јас го возам на долги релации и ми нема прегревано. 2 пати сум одел од Струмица за Дојран и ми нема прегреано на качување по валандовско брдо. Се е до ксметот братучет ми има 125сс кинески и неможе од мајстор да го извади. Кај кинезите нема стандарт или ќе ти се погоди и аир ќе си видиш или младост ќе ти ја земе носејќи го по мајстори :D

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Дали има некој што знае како се движат цените на Воздушен филтер , сајла за километража и тој федерот што е за задна кочица за кинески скутер 50 цц?

Член од
25 јуни 2011
Мислења
100
Поени од реакции
15
Дали има некој што знае како се движат цените на Воздушен филтер , сајла за километража и тој федерот што е за задна кочица за кинески скутер 50 цц?
http://motoparts.com.mk motojove.com.mk eve pobaraj tuka ima filter za vozduh od 600 do 2300 denari negde .

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Ајде поискусните нека помагаат....

Вака,имам пиаџо нрг,купено летово на ново.

После првиот сервис,на колку се прави таму 500-600 км, пред да заврши сезонава,кога ќе го упалев некако чуден звук вадеше,како да шкрипеше нешто,незнам како да објаснам...ќе го упалиш и шкрипи нешто,додека даваш гас,кога ќе пуштиш си работи нормално...не го однесов тогаш,мислев дека ништо не е.

Денес,го извадив,после цело зимо не запален,и пак така шкрипеше...

Ај да речеш,од што стоел,ама и пред тоа така правеше...

Што може да му е ?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ајде поискусните нека помагаат....

Вака,имам пиаџо нрг,купено летово на ново.

После првиот сервис,на колку се прави таму 500-600 км, пред да заврши сезонава,кога ќе го упалев некако чуден звук вадеше,како да шкрипеше нешто,незнам како да објаснам...ќе го упалиш и шкрипи нешто,додека даваш гас,кога ќе пуштиш си работи нормално...не го однесов тогаш,мислев дека ништо не е.

Денес,го извадив,после цело зимо не запален,и пак така шкрипеше...

Ај да речеш,од што стоел,ама и пред тоа така правеше...

Што може да му е ?
Мене така ми чкрипеше на тргнување, додавање и испадна дека сум ја стегнал многу задната кочница, а јас мислев ламела ауу нешто е :)
Ако не ти помогне ова, однеси го на сервис сигурно ти е под гаранција и нема потреба сам да го чепкаш

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Мене така ми чкрипеше на тргнување, додавање и испадна дека сум ја стегнал многу задната кочница, а јас мислев ламела ауу нешто е :)
Ако не ти помогне ова, однеси го на сервис сигурно ти е под гаранција и нема потреба сам да го чепкаш
Ќе го носам следнава сабота...

Фала. :D
--- надополнето: 4 март 2012 во 11:20 ---
Е,и уште ова да прашам...

Имам некои мали гребаници,не се многу,2-3 се,дали може некако да се тргнат ?

Kajgana Shop

На врв Bottom