Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
Планираш од Германија? Ако е така,рачунај дека и пари за граница и други заебанции што не ги знам кој се.... иначе мене ако ме прашаш,јас сум за фордот:X3:
Немора од таму да е, али првично да од Германија, пошто таму и луге имам, а инаку ке ми ја донесат бидејки како Гермнаци кога ке ја одјават од Германија колата им враќаат данок со кој што ке се покријат трошковите за да ја донесат, така барем до сега ми правеа.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Јачината на нов акомулатор треба да е најмалку 12,7 волти,половен акомолатор ако е под 12.4 волти е просечен а рокот на траење е непознат.Одврти една завртка и види ако внатре киселината е црна тој акомулатое не е правилно одржуван т.е оставан е подолго од 12 часа полупразен.Од неправило одржување оловото побрзо се троши и поцрнува.Акомулатиорот може да ги има волтите меѓутоа може да е слаб на ампери и не е добар, а тоа исто настанува од неправилно одржување.пр.заборавени светла па со дополнување од друг акомулатор е извршено стартување на автомобилот.
Мој совет ти е нов акомулатор.Што подалеку од Black horse,vesna или sap,а најдобро решение ти е ако имаш некој пријател што вози камион да ти донесе акумулатор од европа,па макар ако терба нека е и поскап ама затоа е далеку поквалитетен и е за европски пазар.
Од кај нас и VARTA да купиш не е сигурен зашто неквалитетот(шкартот)оди за балкан,екс yu републики итн.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Немора од таму да е од таму, али првично да од Германија, пошто таму и луге имам, а инаку ке ми ја донесат бидејки како Гермнаци кога ке ја одјават од Германија колата им враќаат данок со кој што ке се покријат трошковите за да ја донесат, така барем до сега ми правеа.
епа тогаш ти си среден уште да избереш...што и да избереш,нема да погрешиш..и после чекам слики да видам какво ауто ќе имаш :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Ај кога веке ми рековте дека SAAB-от не го бива скапи делови и не знам што, ако може и уште еден совет, значи за некои 4.000 евра може да се земе и нешто како Ford Mondeo 2.0 TDCI Ghia или Opel Vecta 2.2 DTI GTS, така да ке ве замолам за предлог, совет и критика за колите.

Ford Mondeo 2.0 TDCI Ghia
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=ck1ooy3oinar

Opel Vecta 2.2 DTI GTS
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=wajux4rkesmg

Ви благодарам однапред!
Се имам возено во фордот, исто со Ghia опрема. Моја препорака е тој. Има многу убава и комотна вожња, а и ми е лично многу поубав од вектрата.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
За фордот моторот е од пежо и е 2.0 hdi 110 ks и нема смрт 800-900000 км,а фордод ко форд за одржување малце е поскап за разлика од другите ко го одржуваш во мида или сумит моторс како и да е.Се надевам дека има поефтина алтернатива за одржувањетто.Сепак мој совет е форд.
Инаку GHIA кај форд значи фулопрема

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Фордот, подобра кола е. На Опелот пишува дека е продадена, бај д веј.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
Купи си нов od било која марка само да не е SAP
зошто да не е SAP што му фали порано имав таков и си тераше едвај 5 години супер е ;) сега SAP е фирма и му припаѓа на газда некој си Словенец.
а ако мислете шкарт акумулатор тоа е BLACK HORSE проверено од мене ;)

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
зошто да не е SAP што му фали порано имав таков и си тераше едвај 5 години супер е ;) сега SAP е фирма и му припаѓа на газда некој си Словенец.
а ако мислете шкарт акумулатор тоа е BLACK HORSE проверено од мене ;)
Xaxaxaxaaaaaaaa шкарт словенска vesna вратена од европски пазар да не се врли трошок де а се направи па ќе се продава во Makeдонија,а по шкарт sap произведен во Македонија(Пробиштип)за македонски пазар здравје .Ете го нов sap од аудито на татко ми 7-8 месеци стар акомулатор не му признаваат гаранција стои у гаража глувци почнаа да пијат киселина од него

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Јас би избрал Opel Vectra сепак збориме за 2.2 дизелаш и тоа GTS верзија ... не е обична вектра
каква вектра гтс има кај скопјанка у п.м. со 19 или 20ки бандажи, темни лед штопови опц опрема ... фаца невидена, треба да ја сликам
е сега сензори на неа и електроники има колку ти душа сака, веројатно се скапи и незнам колку се расипуваат ама па ни фордот не е ефтин за одржување

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Јас би избрал Opel Vectra сепак збориме за 2.2 дизелаш и тоа GTS верзија ... не е обична вектра
каква вектра гтс има кај скопјанка у п.м. со 19 или 20ки бандажи фаца невидена, треба да ја сликам
е сега сензори на неа и електроники има колку ти душа сака, веројатно се скапи и незнам колку се расипуваат ама па ни фордот не е ефтин за одржување
А 2.2 ХДИ е од пежо (PSA) само е промашена инвестиција+тром е ко тротинет,Со лада самара 1.5 ама на бензин ми го гледа ауспухот и дише прегорено уље

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
А 2.2 ХДИ е од пежо (PSA) само е промашена инвестиција+тром е ко тротинет,Со лада самара 1.5 ама на бензин ми го гледа ауспухот и дише прегорено уље
Да да сигурно, во ова ама ич не верувам

Kajgana Shop

На врв Bottom