- Член од
- 12 октомври 2011
- Мислења
- 1.942
- Поени од реакции
- 711
Момци,ми дадоа предлок да купам долга шипка,односно оние за бенџ,и само да отидам кај лимар да ми направи држачи,куки,како и да се викаат, за вратило...Што мислите ?
Така би ти дошло поскапо.Ако ја купуваш таа шипка од продавница сигурно ке биде над 1000 денари.А кај ти е лимарот да го платиш материјалот.Не се исплатиМомци,ми дадоа предлок да купам долга шипка,односно оние за бенџ,и само да отидам кај лимар да ми направи држачи,куки,како и да се викаат, за вратило...Што мислите ?
Да,ама тешко да најдам човек да ми направи цврста шипка+ држачи...Така би ти дошло поскапо.Ако ја купуваш таа шипка од продавница сигурно ке биде над 1000 денари.А кај ти е лимарот да го платиш материјалот.Не се исплати
Јас пишав на некого незнам точно на кого дека вакви вратила има луѓе што изработуваат, јас имам вакво дома, профи е нема што, се што ќе ти текне можеш да правиш со него. Уште го чекам комјутерот од сервис ми кажаа дека чекаат дел, кога ќе го земам ќе пишам детали и за вратилото и за се друго кој што и како го интересираToa не е добро зашто ем нема широк фат, ем треба да навртуваш, понесигурно е. Ова само го ставаш и нема гајле.
Како што гледам на ист принцип се и двете, ова плавово може малку поголемо да е, ама вратило си е вратило нема некоја филозофија Инаку јас барав вакво, е тука веќе има разлика, ама немаше кај нас. А овие на P90X користат обична права шипка, така да се што е потребно е да можеш широк тесен и неутрален фат да направиш, не треба ништо повеќе
Ти реков да почекаш, само заради ова и заради квалитетот не ги сакам вратилата од топ шоп, али јбгПизду матер.Купив вратило од топ шоп,не ми го пасува ни на една ебена каса...кажувајте што да правам
Квалитетот на моето си е добар, еве веќе подолго време го користам и нема проблеми, а тоа на некои врати што не пасува е друг проблем, ама нема гајле враќаат пари ако им го вратиш во рок од 7 дена.Ти реков да почекаш, само заради ова и заради квалитетот не ги сакам вратилата од топ шоп, али јбг
За квалитет се разговара после 4-5 години, така да до тогаш неможеш да кажеш дека е квалитетноКвалитетот на моето си е добар, еве веќе подолго време го користам и нема проблеми, а тоа на некои врати што не пасува е друг проблем, ама нема гајле враќаат пари ако им го вратиш во рок од 7 дена.
E да, ќе видиме како ќе се покаже после подолг период.За квалитет се разговара после 4-5 години, така да до тогаш неможеш да кажеш дека е квалитетно
Друже,незнаев кога ќе пишеш + додека ми го направат они,монтираат...ако те разбрав сега,и тие се закачуваат на врата,слично како на топ шоп тоа ?Јас пишав на некого незнам точно на кого дека вакви вратила има луѓе што изработуваат, јас имам вакво дома, профи е нема што, се што ќе ти текне можеш да правиш со него. Уште го чекам комјутерот од сервис ми кажаа дека чекаат дел, кога ќе го земам ќе пишам детали и за вратилото и за се друго кој што и како го интересира
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 23:15 ---
Ти реков да почекаш, само заради ова и заради квалитетот не ги сакам вратилата од топ шоп, али јбг
И јас така го разбрав,ама нема шанса да ми направат,пошто нема ни малце испакнато на мојата врата(каса)...ради тоа ми треба од зид до зид...баксузЈас ако го разбрав Игор сака да каже дека ги прават custom-made, да ти пасува на твојата врата.
Се се правиИ јас така го разбрав,ама нема шанса да ми направат,пошто нема ни малце испакнато на мојата врата(каса)...ради тоа ми треба од зид до зид...баксуз
Дај ми број да ги прашам...ама ако е за на каса,тешко...Се се прави