statusQuO
Модератор
- Член од
- 18 јуни 2008
- Мислења
- 13.038
- Поени од реакции
- 7.617
Чим моеш пиши колку те фати се на се целиот киндл.Па сега изгледа ти си имал среќа, знам дека сите пратки што се над 45 евра се царинат. Колку што знам пратката ми е кај шпедитерот, па веројатно ќе си ја подигнам утре.
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 23:09 ---
Тебе се на се 6200 те фати одприлика?Woow кој рандом трол е нашава царина. Види јави се у царина негде да видиш што точно се случува. Педерскиот дел е што DHL би требало да биде посредник за се, и царина и данок. Претходно имам нарачувано преку UPS и FedEx, и двајцата ми се јавија со колку треба да уплатам царина или сл.
Види што побрзо да средиш работи оти знаат да почнат да лепат безвезе давачки плус, кога го нарачувава саатот ми рекоа да улпатам тие давачки што ми ги опнаа. и као имам 3 дена грејс период и полсе секој ден по 1000 и нешто ќе било лежарина, што стои кај нив, 10x10x10cm кутивче.
Јави се и кај DHL и прашај ги зошто они не се посредници за тоа кога убаво на страната пишува дека посредуваат за такви работи.
Он топик.
Уште ме нервира што нема microSD слот, за читање книги 1.3GB е повеќе од доста, ама за Манга и не е баш. Симнав една програма mangle, ги оптимизира страните според резолуција контраст итн да бидат најчитливи на Kindle. Од неа излегува еден Volume околу 17-20 MB, така да ќе собере околу 65-75 Volumes, што е многу добро. Му ставив и custom screensaver ^ ^, за сега ептен е погоден. Прочитав 10 volumes Наруто без да ми се заморат очите.