Бараж за СП 2013 - Шпанија (мажи)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Инаку еве зошто Австрија не е за потценување... Групата за квалификации за ова Европско, каде Австријците за еден бод испаднаа одиграа феноменални мечеви со Исланд и Германија...

Iceland-Austria 44-29...
Austria-Germany 20-28 :D

Ако си ја играме нашата игра нема потреба да стравуваме, далеку од тоа дека се наивен противник, ама ние сме подобри.

Член од
27 август 2008
Мислења
299
Поени од реакции
49
квалитетно заебан противник добивме. ќе биде многу тешко!

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Првите средби се играат на 9ти и 10ти Јуни, реваншите 7 дена подоцна.....првата дома ја играме?

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Доброо лесен противник,само без опуштање и потценување тод тоа највише се плашам.Ако ја играме дома првата доста се едно 15 гола разлика,па таму мирен реванш без многу замарање.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Првиот е клучот тука да ги разбиеме и после имаме искуство како да го задржиме разултатот.Добар противник.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Ждреб по мерка според мене. Без потценување и одиме во Шпанија.

Глејте ги Русија - Чешка и Унгарија - Норвешка... можеше многу, многу потешко...

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.713
Поени од реакции
11.959
Да не ги потценуваме. Сепак и тие играат ракомет. Фер плеј - само фер плеј!! Да не се радуваме и да не ги понижуваме :D:D:D:ROFLMAO:
Море дајте да ги згазиме остајте другото :sneaky:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Австрија е прилично добра ждрепка.Можеше и малце подобро,но можеше и мноооогу полошо.Мораме да отидеме на ова СП да одржиме континуитет и оваа генерација да изигра уште едно првенство дур има сили за тоа.
Австријците не се така наивни,последниве 2-3 години малце фатија некој континуитет.Дома на ЕП 9то место и се пласираа на СП лани (каде што завршија меѓу последните 6,али за разлика од нас беа таму) и сега во квалификациите за ЕП се држеа многу добро.Во тешка група со Исланд и Германија земаа 7 бода.Имаат нерешено со Германија и победа со Исланд.
Поквалитетни сме и без никакво опуштање и потценување,заедно со публиката во БТ мораме да обезбедиме пласман на СП.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.908
Поени од реакции
6.998
Абе можеше и полошо не велам не...ама од овие шо се во втор шешир, шо не играат на ЕП реално ја добивме најјаката екипа. Не знам шо играчи имаат, каква им е лигата, имаат некој во бундеслига? Ама штом сериозно играа во група со Исланд и Германија, во никој случај не се за потценување. Па и ова шо играме реваншот кај нив...мммм... :cautious: не ми мириса на добро. Сметајте дека таму судиите, ехф, Прокоп :pos: ќе бидат сите против нас...така да мора дома да тепаме мин. 7-8 разллика за мирен реванш.

А

Анноун

Гостин
Со оглед на фактот што бев на баражот Македонија - Исланд , кога во Борис Трајковски салата ги дотепавме Исланѓаните , мислам дека на овие на првиот меч ќе ги тепаме едно 10-13 гола разлика , и на крај на утакмица ќе кажат "добро , добро ,подобри сте , доста ни беше , не идете на реванш"

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.547
Реваншот е во гости другари;)(носители бевме во ждрепката)
Затоа прво на гости да си ја завршиме работа,па после дома да си ја кроиме судбината.....
Добра ждрепка во секој случај,не идеална,но сепак со оглед дека можвме да добиеме далеку посилни репки од Австрија и вака не е лошо,да не се жалиме....

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.229
Реваншот е во гости другари;)(носители бевме во ждрепката)
Затоа прво на гости да си ја завршиме работа,па после дома да си ја кроиме судбината.....
Добра ждрепка во секој случај,не идеална,но сепак со оглед дека можвме да добиеме далеку посилни репки од Австрија и вака не е лошо,да не се жалиме....
Kaко бе другар ако реваншот е во гости, ние прво таму да си ја завршиме работата.o_O
Првиот меч го играме дома, би требало да се укакаат од атмосферата во Борис Трајковски и да ги добиеме убедливо, па реваншот да го дочекаме смирено и да си го одиграме она што знаеме.. и мислам дека нема да имаме никакви проблеми со една репрезентација како Австрија, ако е реален овој резултат на ЕП треба да го потврдиме со овој дуел..
Реално средно мизерен противник, можеше да биди и полошо, ама можеше и да биди подобра ждрепка за нас, нема потреба за жалење.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Iceland-Austria 44-29...
Austria-Germany 20-28 :D

Ако си ја играме нашата игра нема потреба да стравуваме, далеку од тоа дека се наивен противник, ама ние сме подобри.
а нерешеното на гости со германија 26:26 и победата дома со исланд 28:23?

Kajgana Shop

На врв Bottom