Six Feet Under

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Да да нема гајле, епа само да ти кажам да бидеш спремна за финишот на сезонава, а за понатака сама ќе сфатиш :D

Само за оние што ја изгледале серијата!!!!!

Зошо правиш вакви неугодни работи во ниедно време? хаха.

п.с. изглеав епизода несакајќи. Ме врати на сите спомени. Ебате..ептен е реално, иако два пати ја иам изгледано и знам до детаљ шо ќе се деси.

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Default like, come at me bro :D
Отвараш стари рани. Како да не стаам лајк/ми се допаѓа. Како да не прокоментирам? хаха

Да, офтопик сме ама ова е таа тема кај што поради магијата и ова е дозволено хахаха

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Дали некој ја има серијава, сите сезони, HD ?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
27.731
нема HD од серијава
на блу реј не е извадена а од првите 3 сезони сигурно нема HDTV 720p
најдобро што можеш да најдеш од првите 3 сезони е DVD оригинал
за 4та најдов некое 720p webddl... ама не знам какво е
[edit] и на ру тракер има некое 720p webddl од 3та сезона

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
нема HD од серијава
на блу реј не е извадена а од првите 3 сезони сигурно нема HDTV 720p
најдобро што можеш да најдеш од првите 3 сезони е DVD оригинал
за 4та најдов некое 720p webddl... ама не знам какво е
[edit] и на ру тракер има некое 720p webddl од 3та сезона
Еј тапа... Све до сеа шо сум глеал било HD, сеа ова коа го палам... тиње. Али јебига, морам така да го глеам.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
27.731
симнав една епизода од тие web dl, одлични се.
ако се бара повеќе може има и од првите сезони...

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Ја изгледав првата епизода. Факт е дека серијата обработува депримирачка тематика, дека е колку-толку вознемирувачка, и не би ја препорачал на некој. Далеку од тоа дека серијата не е добра и не вреди да се гледа, но ова е како благо предупредување бидејќи вакви серии се малце тешки за „варење“ :D

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Ја изгледав првата епизода. Факт е дека серијата обработува депримирачка тематика, дека е колку-толку вознемирувачка, и не би ја препорачал на некој. Далеку од тоа дека серијата не е добра и не вреди да се гледа, но ова е како благо предупредување бидејќи вакви серии се малце тешки за „варење“ :D

Самиот живот е вознемирувачки, но ете сепак го живееме.:)

Изгледај ја целата серија, една епизода е доволна за да видиш во што се впушташ, но е далеку од доволна за да ја добиеш целата слика. А во таа слика ќе се вклучи и препораката за да ја гледаат и другите.:)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Почеток на трета сезона и јазикот ќе си го голтнев...
Бренда ми стана најодвратен лик... не знам што ќе биде понатаму, ама во втора сезона тотално ме разочара...

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Ај пред да ме исхејтате ја да кажам што мислам за серијава :D
Изгледав 2 епизоди. Првата беше така-така, ништо посебно, обично семејство со бизнис, им се дешава несреќа таткото умира, и им доаѓаат муштерии со смртни случаеви. И дадов фора на серијава со втората епизода, мислев дека ќе се деси нешто, али исто - уште толку го отупавеа, нов случај со човекот што си ја мавна главата во базенот, неколку дешавки во семејството и толку. Немам никаков поттик да ја почнам 3тата епизода. Осеќам како да иако сум ги изгледал 2те епизоди, сум заборавил све што се десило во - а уствари го имам тоа чувство бидејќо ништо се нема десено во глобала, и само го тупат.

Ф

Фил Ајви

Гостин
Ај пред да ме исхејтате ја да кажам што мислам за серијава :D
Изгледав 2 епизоди. Првата беше така-така, ништо посебно, обично семејство со бизнис, им се дешава несреќа таткото умира, и им доаѓаат муштерии со смртни случаеви. И дадов фора на серијава со втората епизода, мислев дека ќе се деси нешто, али исто - уште толку го отупавеа, нов случај со човекот што си ја мавна главата во базенот, неколку дешавки во семејството и толку. Немам никаков поттик да ја почнам 3тата епизода. Осеќам како да иако сум ги изгледал 2те епизоди, сум заборавил све што се десило во - а уствари го имам тоа чувство бидејќо ништо се нема десено во глобала, и само го тупат.
Тоа е затоа што ја почнуваш веднаш после Брејкинг Бед и си навикнал на динамичност, акција и ненормални пресврти и сега тоа го очекуваш и од SFU но дејствата се одвиваат споро според "твој" критериум на моменти и досадна, ок прва сезона е се запознаваш со ликовите и се тоа ама треба да знаеш дека е поразлична драма т.е. е ИСКЛУЧИВО драма која го претставува животот на нај ебано реален начин, на моменти ќе бидеш депресивен, на моменти ќе се насмееш, ќе бидеш рамнодушен... поентата ми е дека ќе ја поминеш целата палета на емоции и ќе превртиш милион прашања низ глава во тек на следењето и после завршување на последна сцена, поедноставно мора да се гледа, заедно со ББ се врв дефинитивно.

Се сеќавате кога Нејт му рече на Дејвид " знам како одат овие работи гледам Вил и Грејс ", значи според нивна логика типов е реален лик, а знаеме дека работеше заедно со Кит како обезбедување ( финтата со blow me :pos:) , ете пронајдов една дупка да не биде баш перфектна серијата : P

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Готово. Ќе се соземам ли некогаш?
Ја почнав на 1 јануари, а еве, веќе на на 3 февруари ја завршив. 5 години за само 1 месец. Мислам и дека 5 години ми се скратија од животот. Ама не жалам... Секој ебан лик носи нешто од секој од нас. Сите се плашиме од смртта, никој од нас не сака да остане сам, се плашиме за иднината на нашите најблиски, не сакаме другите да страдаат, сакаме да се избориме за тоа што го сакаме и сите се надеваме дека еден ден ќе успееме.
Последните три епизоди ги гледав одеднаш. Катастрофално по моето здравје. Реакцијата на Дејвид на погрбот ме собори. Мислам како секоја лопата ја фрлаа така во срце ме бодеа... И Клер кога се посегна да помогне. У пичку матер морале ли толку да го направат тешко! И не знам како ги изгледав последните 5-6 минути... Сакам да оставам мој впечаток а не можам да ги доловам вистинските зборови... Ќе ми треба време да се соберам... Никогаш не сум бил толку емоционално соборен... Како да ми умрел најблизок човек... Заеби одам да се измијам и да пробам да спијам... Дури ни за ликовите не можам да изградам мислење... се е така измешано. Среќа моја што однапред ја знаев Breathе me иначе тоа ополнително ќе ми го зачинеше доживувањето.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Се чутвувам ко aпостол ко зборам за серијава:) Конечно еден успешен резултат. Порака по фејсбук од едно другарче шо си го поштувам по изгледаната Six feet under, на моја препорака:

" Wooow!!! I mean... WOOOOOOOOOOOOOOW!!! Фала ти за Six Feet Under. Можеби не е најдобрата серија која што сум ја изгледал, но со сигурност е најдобриот крај на серија што сум го видел. Толку брутално направено, а сепак толку приземно нешто... Како да самата серија е смртта! Искрено, може ќе звучи малку налудничаво, но после ова имам поинакви погледи на смртта од тие кои до сега ги имав - сега како да се чувствувам поподготвено за тој ден... зошто тој ден еднаш ќе дојде, тоа е единствено нешто на овој свет кое може со сигурност од 100% да се каже. Единствен апсолут, единствена работа за која не важат теориите на релативитетот и сличните срања од тој тип. После ова, зошто би се плашел од смртта, кога и таа е само еден дел од животот? Фала ти уште еднаш за серијата, очекувам нова препорака од тебе! "

Kajgana Shop

На врв Bottom