Бела Чума во Албанија-скоро 250,000 луѓе помалку за 10 години

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.665
Поени од реакции
4.334
Сепак Албанија е погусто населена и сега , имаат 101 жител на км2 , Косово 157 , а Македонија 80.

За да не ни биде многу празно а на нив тесно , ја препорачувам да им побараме едно 500илјади на Албанија и Косово.:D
Немојте да го сфаќате овој пост на Дарданиа како заебанција,сериозен е човекот.Пред некое време пишуваше за тоа како Чаир била најгусто населена општина и требало да им се даде поголем простор за живеење. А сите знаеме како размислуваат они од политички партии па интелектуалци,медиуми ,невладини организации до обичен народ размислуваат исто, така да немојте да се чудите ако за некоја година “вечно обесправените“ излезат и официјално со вакво барање.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Де бе, па неаме толку вециња за чистење. На запад тоа :D
Мариово е празно , еве Цитро ќе ги смести у тие напуштени кумановски села а ќе им се даде земја која е необработена , тоа селата по источна Македонија се само со старци ...
--- надополнето: 23 декември 2011 во 14:06 ---
Нека пратат едно 700,000 љуљјети, шпреси и њомзи(16-35 год.) па ќе станеме бетер амстердам. Абе црвена држава ќе ни биде името.
Поверојатно е тие твоите од 16-35 да завршат у некој локал у Полог или пред МТВ , него ли со Љуљјети да ја направиш Македонија , Амстердам.
--- надополнето: 23 декември 2011 во 14:10 ---
Јас сум за. Мислиш дека ќе можат да испорачаат 500 000 еблести жени? Мислам, не мора кој знае што, пристојно да изгледаат...
Кога гледаш албанка од страв ти се собира к**от како полжав од сол

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Немојте да го сфаќате овој пост на Дарданиа како заебанција,сериозен е човекот.Пред некое време пишуваше за тоа како Чаир била најгусто населена општина и требало да им се даде поголем простор за живеење. А сите знаеме како размислуваат они од политички партии па интелектуалци,медиуми ,невладини организации до обичен народ размислуваат исто, така да немојте да се чудите ако за некоја година “вечно обесправените“ излезат и официјално со вакво барање.
после коа викаме за љунгиве дека се ретардирани (и тоа не благо) не викаат националисите .... па ја ли сум крив таткому и мајкаму што се први братучеди 0.о

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Фала ти што ме следиш со внимание и памтиш што сум рекол.
Сериозен бев колку што беше Цитро со неговата идејата.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Кога гледаш албанка од страв ти се собира к**от како полжав од сол
Грешка си. Повеќето Албанки што ги познавам се грди како гроб. Мене ми е жива мистерија како со тој изглед и на мажите и на жените успеваат толку да се накотат. Ако имало некое собирање, само заради тоа било.

А и не ми курот водоводна цевка да го пикнам каде што ќе стигнам, бирам јас...

;)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
после коа викаме за љунгиве дека се ретардирани (и тоа не благо) не викаат националисите .... па ја ли сум крив таткому и мајкаму што се први братучеди 0.о
Ако ги прогласиш албанците за ретардирани , тогаш , ти треба да работиш 18 часа на ден , за да ги издржуваш албанците , пошто лицата со посебни потреби примаат пари од државата , а имаат и други поволности. И Али Ахмети беше ретардиран нели?

Сега се каеш што воопшто го напиша ова?

после коа викаме за љунгиве дека се ретардирани (и тоа не благо) не викаат ИДИОТИ .... 0.о
Чекај ретардираниот да ти помогне со мала корекција.

Државата се труди ретардираните да ги прикаже за нормални , сиромашните за богати , тие со 30 години стаж да им одземе 10 години стаж ... со цел да не дадат пари на истите .... а ти преку ноќ сакаш да додадеш плус 500.000 ретардирани.

Изгледа имаат право што така те викаат.

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
а бе реални да бииме не само источна у последно време и од кавадарци се иселија за навек некои цели семејсвта заминаа австралија америка канада......најмногу......точно е дека има бела чума не само кај албанците секако и кај нас само со ромите и турците не е страшна работата....скоро читав дека двонјно се намалил и бројот на новородени деца во тетово...но албанците тоа го надополнуваат со доаѓање на косовари во скопје и тоа масовно и сите скопкси села.......миграцииите се особина начовекот он бега каде има работа и сигурност......реално не сме ни 2 милиона во македонија......моја груба проценка
албанци 425000
македонсци 1,100.000 (во 94 беме 1.3М)
и се ова не е ногу битно...........требаше да се преброиме со тоа немаше да се смене рамковниот.......кога ке настапе еконоски еквилибриум дури и ке населуваме луѓе еве јас би ги прибрал коптите од египет и би ги пополнил маривово па макар и источна македонија.....барем христијани се.......и мирен народ

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Паметните си отидоа , само ние останавме

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
а бе реални да бииме не само источна у последно време и од кавадарци се иселија за навек некои цели семејсвта заминаа австралија америка канада......најмногу......точно е дека има бела чума не само кај албанците секако и кај нас само со ромите и турците не е страшна работата....скоро читав дека двонјно се намалил и бројот на новородени деца во тетово...но албанците тоа го надополнуваат со доаѓање на косовари во скопје и тоа масовно и сите скопкси села.......миграцииите се особина начовекот он бега каде има работа и сигурност......
Кај македонците феноменот на иселување моментално не е застапен до некое сериозно ниво , можеби најмалку на цел Балкан се иселуваат ... моја претпоставка е дека не знаат каде и како , насекаде е така , но кога оди првиот бран , другите се како овците кои ја следат првата.
На овој начин се излажаа и овие што бараа азил , отидоа некои да ја пробат среќата , кога разбраа дека ги држат во некој азилантски центар и им даваат јадење и пиење , се пуштија цели села , и се излажаа.
Во Македонија не доаѓаат косовари за живеење , тоа е лага.

реално не сме ни 2 милиона во македонија......моја груба проценка
албанци 425000
македонсци 1,100.000 (во 94 беме 1.3М)
и се ова не е ногу битно...........требаше да се преброиме со тоа немаше да се смене рамковниот.......кога ке настапе еконоски еквилибриум дури и ке населуваме луѓе еве јас би ги прибрал коптите од египет и би ги пополнил маривово па макар и источна македонија.....барем христијани се.......и мирен народ
И јас велам дека Македонија има помалку жители со постојан престој тука , можам да дадам и бројки , но тешко е да се погоди.
Коптите :)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Абе луге, зашто не оставите настрана политиката. И математиката и статистиката не апе. Оставете ги тиja двете да покажат што е и како е.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Кај македонците феноменот на иселување моментално не е застапен до некое сериозно ниво , можеби најмалку на цел Балкан се иселуваат ... моја претпоставка е дека не знаат каде и како , насекаде е така , но кога оди првиот бран , другите се како овците кои ја следат првата.
На овој начин се излажаа и овие што бараа азил , отидоа некои да ја пробат среќата , кога разбраа дека ги држат во некој азилантски центар и им даваат јадење и пиење , се пуштија цели села , и се излажаа.
Во Македонија не доаѓаат косовари за живеење , тоа е лага.
Не доаѓаат Косовари затоа што еден куп веќе дојдоа.
А Македонците веќе одамна се селеа, насекаде по светов. Претпоставките чувај си ги за друг муабет.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.665
Поени од реакции
4.334
Фала ти што ме следиш со внимание и памтиш што сум рекол.
Сериозен бев колку што беше Цитро со неговата идејата.
Па толку глупости во своите постови нема ниту еден друг член на форумов така да не е тешко да те памти човек.
Он топик: Не е точно дека се помалце затоа што се иселувале во странство.Прочитав изјава од државниот завод на Албанија каде што викаат дека 2.8 милиони се вкупно со се тие во Швајцарија, Италија, Германија(значи само во летните периоди),а во текот на годината во Албанија живеат само 1.4 милиони жители.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Он топик: Не е точно дека се помалце затоа што се иселувале во странство.Прочитав изјава од државниот завод на Албанија каде што викаат дека 2.8 милиони се вкупно со се тие во Швајцарија, Италија, Германија(значи само во летните периоди),а во текот на годината во Албанија живеат само 1.4 милиони жители.
Не го рече тоа ДЗ на Албанија , туку некој друг .... чекај да погодам...

Сител и Вечер ?

Да, кај нив прочитав , и почнав да ги пцујам во новинарските дипломи ако ги имаат.

Сепак се работи за 2.85 милиони кои редовно живеат во Албанија + едно 1,5 милион надвор.

Kajgana Shop

На врв Bottom