Бела Чума во Албанија-скоро 250,000 луѓе помалку за 10 години

D

dzale1

Гостин
Дали го занемарувате ФАКТОТ дека во Македонија има РОМИ, ТУРЦИ, ТОРБЕШИ кои се пишуваат "АЛБАНЦИ" за да имаат поголеми шанси да најдат Работа! Во Македонија има официјално 5000 турци што е нереално, нивната неофицијална бројка е 100.000 но дел од нив се пишуваат албанци. Да е до мене, повеќе би ми се допаѓал фактот во Македонија да живеат Турци и да се во парламент отколку "Aрнаути".

Член од
24 март 2010
Мислења
15.317
Поени од реакции
26.245
Во Македонија има официјално 5000 турци што е нереално, нивната неофицијална бројка е 100.000 но дел од нив се пишуваат албанци.
Зошто Турците се пишуваат Албанци? Албанија е помоќна од Турција, па може да им пружи поголема заштита? Малку да размислевте пред да напишете нешто...

D

dzale1

Гостин
Не е лошо малце ти да размислиш и да не лупеташ глупости. Македонија сега е 2 национална држава каде што се гледа да удоволат и албанците и затоа они имаат предност во вработувањето како во војска така и во образование и во здравство и се. Се ставаат АЛБАНЦИ само затоа што се АЛБАНЦИ иако немаат никакво знаење од таа област. Нормално дека Турција повеќе би ги поддржала но изгледа дека на АМЕРИКА и на НАТО повеќе им одговараат Арнаутите дека им се верни слуги и на секоја нивна прес конференција имаат и по некое Американско и Нато знаме. Имам другар Турчин што работи во Турскиот весник ЗАМАN и ова е РЕАЛНОСТ !

Член од
24 март 2010
Мислења
15.317
Поени од реакции
26.245
БОГ високо Цар далеко ,албаниа и косово отатак ридо ;)
Ако има 100.000 Турци, ќе се заинтресира и Турција.
Не е лошо малце ти да размислиш и да не лупеташ глупости. Македонија сега е 2 национална држава каде што се гледа да удоволат и албанците и затоа они имаат предност во вработувањето како во војска така и во образование и во здравство и се.
Ај размисли и ти малку. Ако има 100.000 Турци тогаш и за нив ќе има вработувања само поради тоа што се Турци...
Нормално дека Турција повеќе би ги поддржала но изгледа дека на АМЕРИКА и на НАТО
Турција е сојузник на САД и членка на НАТО.
Имам другар Турчин што работи во Турскиот весник ЗАМАN и ова е РЕАЛНОСТ !
Добар извор. Чудно не ти рекол дека 300.000 се. Еден мене ме убедуваше за тоа. Избројал и 100.000 Грци, во битолско и струмичко. :pos:

D

dzale1

Гостин
Ако има 100.000 Турци, ќе се заинтресира и Турција.

Ај размисли и ти малку. Ако има 100.000 Турци тогаш и за нив ќе има вработувања само поради тоа што се Турци...

Турција е сојузник на САД и членка на НАТО.

Добар извор. Чудно не ти рекол дека 300.000 се. Еден мене ме убедуваше за тоа. Избројал и 100.000 Грци, во битолско и струмичко. :pos:

Еј добро бе доброооо НАЈПАМЕТЕН си браво.
--- надополнето: 24 декември 2011 во 15:30 ---
И само да знаеш дека во Македонија има многу повеќе "Грци" од 100.000. Тоа се Егејците со Грчко Државјанство. Зет ми е еден од нив

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
„Шиптар“ = 5 казнени поени.
Бројот на вистинските Турци во Македонија е многу, многу мал.Нивниот број всушност го пумпаат Цигани од Источна Македонија и Македонци муслимани(Торбеши):Има и Ш*птари што се претставуваат како Турци.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
за турците незнам не сум чул ама за торбеши знам дека има што се пишуваат турци а има и такви што се пишуваат како албанци(дел од пумпањето) за да имаат поголеми права полесно вработување преку партииве .. е сеа нез колкава бројка се тоа ама има и роми исто што се пишувале албанци за ситни пари во 2002 на пописот за овие ствари имам слушано од два - три торбеши и мислам дека е точно а за ромиве верувам пошо ромите се продадени души општо позната работа
--- надополнето: 24 декември 2011 во 16:41 ---
Зборуваме за различни работи. Во Македонија, дефакто малцинствата земаат државна работа бидејќи се малцинства, ни се допаѓало нам тоа или не. Што поголем број, тоа повеќе работни места. Затоа нема логика Турците да им поклонуваат работни места на Албанците. Инаку не мислев на физичко спасување, таман работа, завршија периодите на геноцид на Балканов. Мислев помош во пари за културни и религиски објекти, книги и слични работи. Турција ги помага Турците во Македонија со тоа. Затоа факт е дека во Македонија нема многу Турци.
тоа е дел од елементите за успешна консоцијација тука нема жива сила што може да го промени тоа исто и дел од тие елементи е и ревизијата на граници од 2004

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Сепак Албанија е погусто населена и сега , имаат 101 жител на км2 , Косово 157 , а Македонија 80.

За да не ни биде многу празно а на нив тесно , ја препорачувам да им побараме едно 500илјади на Албанија и Косово.:D
да не ти се слоши така ?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.279
Поени од реакции
84.395
... ТУРЦИ, ТОРБЕШИ кои се пишуваат "АЛБАНЦИ" за да имаат поголеми шанси да најдат Работа! .
Ех, ме изнасмеа.:pos:
Дај најди ми Турчин што се пишал Албанец.
Ти си зборел ли некад со некој било кој Турчин на оваа тема?

Мислам дека ја и ти пре ќе се пишеме Албанци, неголи некој Турчин.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Дали го занемарувате ФАКТОТ дека во Македонија има РОМИ, ТУРЦИ, ТОРБЕШИ кои се пишуваат "АЛБАНЦИ" за да имаат поголеми шанси да најдат Работа! Во Македонија има официјално 5000 турци што е нереално, нивната неофицијална бројка е 100.000 но дел од нив се пишуваат албанци. Да е до мене, повеќе би ми се допаѓал фактот во Македонија да живеат Турци и да се во парламент отколку "Aрнаути".
Sto treskate gluposti be, koj Turcin se pisuva Albanec?? Sto postojano gi mesate Turcite i na ova tema?, ako Turcite se pisuvaat Albanci, togas Makedoncite se pisuvaat Bugari!!!!
--- надополнето: 24 декември 2011 во 18:06 ---
Nitu eden Turcin od Makeodnija ne se pisuva Albanec ili nesto drugo, sem so isklucok ako nekoj se prodava..:tapp:
--- надополнето: 24 декември 2011 во 18:07 ---

Tokmu taka
--- надополнето: 24 декември 2011 во 18:09 ---
Зборуваме за различни работи. Во Македонија, дефакто малцинствата земаат државна работа бидејќи се малцинства, ни се допаѓало нам тоа или не. Што поголем број, тоа повеќе работни места. Затоа нема логика Турците да им поклонуваат работни места на Албанците. Инаку не мислев на физичко спасување, таман работа, завршија периодите на геноцид на Балканов. Мислев помош во пари за културни и религиски објекти, книги и слични работи. Турција ги помага Турците во Македонија со тоа. Затоа факт е дека во Македонија нема многу Турци.
Da, nema tolku Turci, ama i tie sto imaat ne se pisuvaat nesto drugo, kako sto nekoi glupi clenovi sakaat da prikazat ovdeka..
--- надополнето: 24 декември 2011 во 18:17 ---
Тi si izgleda golem manipulator, jas sum Turcin, a isto taka sum clen na Turskata partija, i clen na turska nevladina organizacija Ufuk,taka da nikoj nemoze da mi kazuva mene koj sto se pisuval.
--- надополнето: 24 декември 2011 во 18:39 ---

A inace vo Makedonija ima:
Osven Makedoncite i Albancite, site ovie drugi etnikumi vo Makedonija bile od druga planeta, potocno site bile marsovci..

Nemojte da zaboravite deka vo MAKEDONIJA NEMA SAMO MAKEDONCI I ALBANCI, IMA I TURCI, ima i SRBI, ima i VLASI,ima i TORBESI, ima i ROMI,ima i BUGARI...;)

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
...ако Македонија сакаше да го реши прашањето со албанците,тоа можеше да го направи во 2001,со тоа што ќе им го дадеше на албанците полошкиот регион-каде се густо населени и каде живеат скоро 250,000 албанци,со тоа % на албанците ќе паднеше на околу 14% и ќе се ставеше крај на албанците и нивното ширење и влијание...но тоа е завршена приказна и време е да се соочиме со реалноста!

еве за кој дел станува збор
А да си го дадеш ти твоето газенце малку на Албанците, штом си толку дарежлив, и да не се расфрлаш со територијата на Македонија божем ти ја дал некој на заем, може?!

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
Ченто, тоа се вика кокошкин мозок.

Откако му укажав за небулозата што ја истресе дека пописот наводно пропаднал заради различна методологија, се префрли на друга небулоза дека бројот на Албанците бил сигурно меѓу 20% и 25%.

Значи да повториме: пописот годинава "пропадна" затоа што имаше активна манипулација на теренот од страна на Албанските политички партии за да се зголеми бројот на Шќиптарите согласно со процентуалните побарувања за привилегиран статус во Рамковниот договор.

Фалсификатот се правеше на начин како и во 2002-ра година при што се попишуваа едни исти луѓе по неколку пати во неколку држави при што неколкупати се зголемува нивниот број.

Ако во 2002-ра година имаше корунмпирана влада и институции кои го легитимираа фалсификатот на теренот, во 2011-та немаше услови да стори тоа.

http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/mk/features/setimes/features/2011/10/17/feature-03

Да се потсетиме:

- Прво се бунеа дека пописот треба да се одложи инаку ќе го бојкотирале.

- Потоа Бранко Црвенковски -- човекот што го легитимираше фалсификатот во 2002-ра -- им овозможи да да се одложи пописот годинава преку тоа што побара предвремени избори.

- Потоа повторно се бунеа да се оложи пописот.

- На крај започнаа пописен фалсификат со употреба на фотокопирани лични документи, меѓу другото.

НАПОМЕНА: ТЕМАТА Е БЕЛАТА ЧУМА ВО АЛБАНИЈА.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Sto treskate gluposti be, koj Turcin se pisuva Albanec?? Sto postojano gi mesate Turcite i na ova tema?, ako Turcite se pisuvaat Albanci, togas Makedoncite se pisuvaat Bugari!!!!
--- надополнето: 24 декември 2011 во 18:06 ---
Nitu eden Turcin od Makeodnija ne se pisuva Albanec ili nesto drugo, sem so isklucok ako nekoj se prodava..:tapp:
--- надополнето: 24 декември 2011 во 18:07 ---

Tokmu taka
--- надополнето: 24 декември 2011 во 18:09 ---

Da, nema tolku Turci, ama i tie sto imaat ne se pisuvaat nesto drugo, kako sto nekoi glupi clenovi sakaat da prikazat ovdeka..
--- надополнето: 24 декември 2011 во 18:17 ---

Тi si izgleda golem manipulator, jas sum Turcin, a isto taka sum clen na Turskata partija, i clen na turska nevladina organizacija Ufuk,taka da nikoj nemoze da mi kazuva mene koj sto se pisuval.
--- надополнето: 24 декември 2011 во 18:39 ---

A inace vo Makedonija ima:
Osven Makedoncite i Albancite, site ovie drugi etnikumi vo Makedonija bile od druga planeta, potocno site bile marsovci..

Nemojte da zaboravite deka vo MAKEDONIJA NEMA SAMO MAKEDONCI I ALBANCI, IMA I TURCI, ima i SRBI, ima i VLASI,ima i TORBESI, ima i ROMI,ima i BUGARI...;)
509 000 албанци, нема шанси.

V

viktora

Гостин
Зошто Турците се пишуваат Албанци? Албанија е помоќна од Турција, па може да им пружи поголема заштита? Малку да размислевте пред да напишете нешто...
Не, зошто имаат поголеми шанси да се вработат во државна администрација.Па рамковен нели,25%Албанци 2% Турци,па кој попрво.А и башка што ги заболе рамковниве за другите малцинства па само Албанци примаат а другите малцинства се само за во комунална хигиена.ЕТЕ ЗАТОА!
--- надополнето: 25 декември 2011 во 11:22 ---

Долнени-Прилепско,Житоше-Прилепско,Ореше-Велес,Штип итн,итн.Продолжи ти пак да се смееш.

D

dzale1

Гостин
И јас не верував дека Турци се пишуваат Албанци за да најдат работа ама ова ми го кажа ТУРЧИН, и ми кажа дека многу Турци се Албанизирани во Македонија, надвор зборуваат Албански а дома Турски... А за Торбешите точно, се пишуваат и Турци, ама во последно време се пишуваат Албанци посебно од Дебарскиот крај затоа што кога има избори овие луѓе се многу манипулирани исто и за попис
--- надополнето: 25 декември 2011 во 11:24 ---
Така е ВИКТОРА. барем има некој што не се прави паметен и не контрира на тема за која што првпат слуша.

Kajgana Shop

На врв Bottom