Ама глупо е да се прат такви споредби ! На пример Венгер нема таква филозофија. Тој нема потрошено 150 000 000 фунти во 17 години, колку шо е на чело на тимот, а Вие ги потрошивте во еден месец. А сакаме да кажиме дека не сте толку пред нас, колку што ви вреди тимот.
Ете не само за Ливерпул конкретно. Еден Лондонски тим, плати преку 50 000 000 фунти за напаѓач кој е резерва. Исто и Ливерпул, за Керол. Парите не значат успех, и титули. Венгер го работи тоа од срце и од љубов, и пробва да донеси резултати во тимот и му успева. Моментално се пред Вас, иако имавме ужасен старт на сезоната.
Двајца менаџери во ПЛ, работат со љубов и ентузијазам како и првиот ден. Тоа не можам да го кажам за Челзи и Ливерпул, кој сменаја по 30 менаџери, заедно, одкога Венгер е на чело на Арсенал, а 60 од кога Сер Алекс е во Јунајтед.
Ете пр. Виљаш Боаш, јас убеден сум дека има квалитет во него и знам дека ќе успеј. Но, што мислите, ако одпадни Челзи од Наполи или не се пласира во првите 4ри, Абрамович ке го задржи !?
Ај Кени, од друга страна има углед на икона, и може да му биде дадено време, но навивачите на Ливерпул чекаат предолго и притисоккот ке биди уште поголем врз него. Тој не е навикнат на период без титули, тој ти е чоек со победнички менталитет, но, ете, гледаш шо му се случува и него. Барем јас така размислувам, не знам, можеби грешам.
Испрајте ме, сугерирајте.