WordPress

Член од
14 јуни 2011
Мислења
18
Поени од реакции
0
со слидот е проблемот ја отворам станата од на еден ком и ртаботи се ко че ја отворам од на другиот ком ми праит проблем no loading images кај тебе праит проблем со слидот ?

Г

Грејвдигер

Гостин
Не, ги отвара и двете слики од двата постови. Ај пробаj CTRL + F5 на тој другиот компјутер и/или избриши колачињата и кеш.

Член од
14 јуни 2011
Мислења
18
Поени од реакции
0
да зна и кај мене на еден ком ја отвора сликата на слидот а на др ком не ми ја отвора то што може да биде

Член од
14 јуни 2011
Мислења
18
Поени од реакции
0
Не, ги отвара и двете слики од двата постови. Ај пробаj CTRL + F5 на тој другиот компјутер и/или избриши колачињата и кеш.
па ако му стегна ctrl+ f5 некогаш ја отвора некогаш истиот проблем пак се појавува а каде да го избришам тоа : избриши колачињата и кеш

Член од
10 август 2011
Мислења
2.371
Поени од реакции
1.281
А знае некој како може да си додадам на сајтот мој како снегулки да паѓаат?Новогодишно малку :D

Г

Грејвдигер

Гостин
Добро де, не сме ние машини, па одма да одговараме. Оди на http://www.schillmania.com/projects/snowstorm/ и преземи го и прикачи snowstorm.js кај тебе, па во header.php измеѓу <head> и </head> тагот стави го овој код: <script src="snowstorm.js"></script>

Член од
20 август 2008
Мислења
87
Поени од реакции
46
Грејв, ми треба малце помош со CSS. Користам WP и BP, и се е во ред, но во профајл пејџот не ми се баш убаво наредени. Значи фајловите сменети се за да бидат компатибилни со темата, само ова ми прави малце проблем. Еве ти скрин:

Името на филдот е во средина, а податокот е малце погоре. Кодот е:

PHP:
<tr<?php bp_field_css_class(); ?>>
<td class="label"><?php bp_the_profile_field_name(); ?></td>
<td class="data"><?php bp_the_profile_field_value(); ?></td>
</tr>
А во CSS фајлот нема data class, само label. Пробав да направам data class со vertical-align: middle и position: relative, но без среќа. Ќе ти пратам линк и логин детали за да провериш и сам ако сакаш, пошто затворен ми е моментално сајтот. Ако можеш да ми помогнеш, ќе ти бидам многу заблагодарен.

Г

Грејвдигер

Гостин
Најди го .data td и помести го. Инсталирај си FireBug ако си на FF или на Chrome веќе го имаш, па иди Inspect Element врз некое од детаљите и види која точно класа е таму. Немам време за да средувам, колоквиуми се ближат. :)

Член од
20 август 2008
Мислења
87
Поени од реакции
46
Најди го .data td и помести го.
Работата е што нема ништо поврзано со data во CSS фајлот. Направив ново исто како label само го сменив во data, пробав vertical-align и position: relative, неќе никако... Ќе полудам. Иначе имам FireBug, али не ми го покажува CSS кодот поврзан со таа редица.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Работата е што нема ништо поврзано со data во CSS фајлот. Направив ново исто како label само го сменив во data, пробав vertical-align и position: relative, неќе никако... Ќе полудам. Иначе имам FireBug, али не ми го покажува CSS кодот поврзан со таа редица.
А да дадеш линк?
Што се дешава ако стаиш лабел класа место дата?

Член од
20 август 2008
Мислења
87
Поени од реакции
46
А да дадеш линк?
Што се дешава ако стаиш лабел класа место дата?

И пак неќе.. значи не е до тоа, нешто друго го контролира ова.. Ќе чепкам уште малце по кодот ќе видам. А и сеа ќе ти пратам инфо преку PM за и сам да видиш.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561

И пак неќе.. значи не е до тоа, нешто друго го контролира ова.. Ќе чепкам уште малце по кодот ќе видам. А и сеа ќе ти пратам инфо преку PM за и сам да видиш.
Стави го следниов код во цссот и кажи ми дали ќе се среди.

зголеми го 5px доколку сакаш да ти бидат повисоки редовите.

Код:
table tr td.data p{
margin: 5px 0 !important;
}

Kajgana Shop

На врв Bottom