WordPress

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.532
Поени од реакции
29.080
Па ова е од Мет Муленвег, попроверено - здравје. :)
Не ме свати, нејќев јас сам да чепкам php туку сакав веќе готов од друг или додаток некој, ама веќе се снајдов со сопствено :)

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Ми треба помош за Wordpress Search т.е. веќе одлучив кој да го ставам (од темата Twenty Eleven), но ми треба детален туторијал со кодовите кој треба да ги вметнам на друга тема.

Демо на search-от тука: http://wp-themes.com/twentyeleven/?TB_iframe=true&width=1793&height=759

Фала :)

Член од
20 август 2008
Мислења
87
Поени од реакции
46
Ми треба помош за Wordpress Search т.е. веќе одлучив кој да го ставам (од темата Twenty Eleven), но ми треба детален туторијал со кодовите кој треба да ги вметнам на друга тема.

Демо на search-от тука: http://wp-themes.com/twentyeleven/?TB_iframe=true&width=1793&height=759

А ти уствари друга тема користиш ?

Г

Грејвдигер

Гостин

Земи го кодот и CSS од „2011“ и вметни го кај тебе, не е некоја филозофија тоа.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Г

Грејвдигер

Гостин
Да.
А searchform.php и functions.php ќе треба ли да се едитираат?
Само searchform.php (а може и functions.php да треба ако има нешто во него за формата за пребарување, мада не верувам). Ќе ти треба да смениш класите и може нешто ептен малку да додадеш... Таа е срч формата што е, нема многу тупење кај неа.

Ако не можеш да средиш, пиши ми ќе погледнам кога ќе можам. :)

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Ме интересира како на вордпрес да направам да се вртат банерите. Еве како на странава - opaa.mk доле десно кај "Наши Пријатели".

Го најдов плагинот што го користат - Adrotate, но никако неможам да направам кај мене на сајтот да се вртат, туку на рефреш се појавува random банер.

Г

Грејвдигер

Гостин
Не користат никаков додааток, а AdRotate работи на тој начин што дава нов банер на секој рефреш... нема таква функција во некако како што викаш на „Опаа“.Опаа.мк користат easy Slider и може да го најдеш на http://cssglobe.com/post/5780/easy-slider-17-numeric-navigation-jquery-slider. Таму имаш инструкции како да го поставиш.

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Да прашам коа ќе се реактивира wp.mk пошто знам дека грејвдигер е сопственик :)

Г

Грејвдигер

Гостин
Да прашам коа ќе се реактивира wp.mk пошто знам дека грејвдигер е сопственик :)
Можеби никогаш. :)
Си потои сега официјален mk.wordpress.org сајт, не гледам поента да трошам ресурси за wp.mk (не дека се многу, али може да се искористат на друго место).

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Имам проблем со вордпрес :S Постарите постови не се прикажуваат кога се вртат страниците или од категориите, се гледаат само преку Search или во Posts во админ панелот.

Помош ?

Г

Грејвдигер

Гостин
Имам проблем со вордпрес :S Постарите постови не се прикажуваат кога се вртат страниците или од категориите, се гледаат само преку Search или во Posts во админ панелот.

Помош ?
Како мислиш не се покажуваат? Не ти ги покажува линковите „стари/нови постови“ или пагинацијата, или ...? Дај да видиме.

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Па кога ги вртам страните нема некои постови (пр. Инсталација на Windows 7, Како да направите Online Радио...) кои се помеѓу првите постови ставени на страната (најстарите). Ако имам линк од нив претходно зачуван можам да ги отворам или преку админ панелот.

И уште нешто што забележав (поврзано со ова), пример одам во категоријата Оперативни системи и после во подкатегоријата Windows. И таму одам 1ва, 2ра страница, и кога ќе ја отворам 3тата или 4тата не ги покажува постовите туку пишува "Не се пронајдени резултати."

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Па кога ги вртам страните нема некои постови (пр. Инсталација на Windows 7, Како да направите Online Радио...) кои се помеѓу првите постови ставени на страната (најстарите). Ако имам линк од нив претходно зачуван можам да ги отворам или преку админ панелот.

И уште нешто што забележав (поврзано со ова), пример одам во категоријата Оперативни системи и после во подкатегоријата Windows. И таму одам 1ва, 2ра страница, и кога ќе ја отворам 3тата или 4тата не ги покажува постовите туку пишува "Не се пронајдени резултати."
Mислам дека можно е тоа и од темата што ја користиш.
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 19:08 ---
А знае некој како може да си додадам на сајтот мој како снегулки да паѓаат?Новогодишно малку :D
Ако сеуште не си додадел, додај го плагинот "Snow Storm".

БТВ има ли некој начин да се поправи кај мене ова:
На почетната страна ми излегуваат 16 филма(колку ќе направиш толку ќе се појават) а во категоријата ми излеваат само 10 филма (а истиот код го користи како и индех.пхп) и многу грубо стои пошто у ред има по 4 филма.

Kajgana Shop

На врв Bottom