WordPress

• Креатор на темата Креатор на темата Kir4e
  • Време на започнување Време на започнување
Направив така, но подкатегориите ги дава исто како и категориите, не во паѓачко мени. Може ли тоа некако да се среди ?

Па понавнатре ќе ги ставиш под-категориите. Има менито на Х нивоа да го направиш, со колку сакаш под-под-категории, страници, надворешни линкови и сл.

Имам проблем со WP. Кога сакам да пишувам нов пост, опциите за уредување ми се како да сум на HTML, иако сум на Визуелно. Ако ставам слика, не ја покажува. Чаре ???

unledmif.png

Го решив проблемот :)
Кажи како. Иначе колку што знам од мое искуство проблем е до пребарувачот или до хостот, ако е премногу спор и ако имаш ти спор интернет и не ги лоадира сите js фајлови, треба да почекаш малце :) Али еден рефреш би требало сѐ да среди. Во право сум, или друг е проблемот?

Не е до тоа :) Што ставив еден плагин (vSlider) и од него било. Почнав по ред сите да ги деактивирам, и кога излезе дека е до него :D

Ај мала помош, можно ли е да направам во секоја категорија „Прочитај повеќе“ копчето да има различен текст? На пример на почетна да биде „Прочитај повеќе“, а во некоја од категориите да пишува само „Повеќе...“

Ај мала помош, можно ли е да направам во секоја категорија „Прочитај повеќе“ копчето да има различен текст? На пример на почетна да биде „Прочитај повеќе“, а во некоја од категориите да пишува само „Повеќе...“

Може да пробаш со in_category. Или во index.php на the_excerpt да му ставиш „Прочитај повеќе“, а во archive.php - „Повеќе“, ама со тоа кога ќе си на било која страна на архивата на категоријата ќе е „Повеќе“.

Може да пробаш со in_category. Или во index.php на the_excerpt да му ставиш „Прочитај повеќе“, а во archive.php - „Повеќе“, ама со тоа кога ќе си на било која страна на архивата на категоријата ќе е „Повеќе“.
Не не, ми терба конкретно за една категорија.. Некој плагин нешто нема? :(

Не не, ми терба конкретно за една категорија.. Некој плагин нешто нема? :(

Можеш ама без плагин (бар ја незнам за некој)
Не сум го пробал ова ама логички јас вака би направил:
едноставно ќе напраиш нова страна која ќе ти се вика category-id.php (каде ид-то е ид-то на категоријата која сакаш да ја модифицираш) и таму намести како сакаш да ти биде за таа категорија.
Еве ти ја хиерархијата ако ти помага нешто.
http://codex.wordpress.org/images/1/18/Template_Hierarchy.png

zdr imam problem so wordpress tema temaata e kupena na net no problemot e so slikata na post poglednete-http://rapidmania.org koj moze da mi pomogne itnoe

pa se obratif problemot go sredija no sega nekade mi ja otvora stranata vo red a nekade ne ja otvora se pojavuva istio problem

Што е проблемот со сликата и со кои слики? Ако е за слајдерот, имаш 2 поста со 2 слики и ги покажува без никаков проблем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom