WordPress

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Преку инсталерот (Fantastico најверојатно), ако го има, но не ти препорачувам ако не сакаш да си имаш проблеми за понатаму.
Нема никакви проблему преку ауто-инсталер, зависи од хостингот. Пример кај мене јас автоматски го инсталирам, и сѐ е функционално, но не преку Fantastico, сега у мода е... како се викаше не ми текнува, Софталишс мислам беше.

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Може ли некој да ми даде македонски јазик за вордпрес и да наведе за која верзија е :)

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Ставив WP тема на мојот сајт, и под логото, наместо категории, ми покажува страни. На демото од темата се категории, што читав по коментарите, и кај другите се категории, а кај мене страни. Како можам да направам таму да се прикажуваат категориите (има и паѓачко мени од темата).

Кај мене:

На демото и кај другите:

Г

Грејвдигер

Гостин
^ Види во опциите кај темата (ако ги има) дали имаш избор што да покажува (категории или страници), ако не замени го wp_list_pages со wp_list_categories кое најверојатно се наоѓа во header.php.

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Нема таква опција, а видов за ова да го заменам, но нема ни pages ни categories. Ај ке проверам низ другите, па ќе пишам што сум направил.

Г

Грејвдигер

Гостин
Нема таква опција, а видов за ова да го заменам, но нема ни pages ни categories. Ај ке проверам низ другите, па ќе пишам што сум направил.
Стави го кодот од header.php на http://pastebin.com да го ѕирнам, сумњам дека во друг фајл би биле ставени податоците од тој дел на сајтот.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Види дали си ги подесил опциите на темата ако има таков оддел, затоа што најчесто темите заебаваат кога не се подесени. Потоа види дали ти се качени сите фајлови (дали недостасуваат js, jquery, шо ти знам шо користи темата). На крај можеш изворот на двете страни да го видиш заглавието и разликите кај менито да ги уочиш.

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Грејвдигер ти го пратив фајлот, а Nemorosus за тоа дали има таква опција во темата - нема. Има опции:
- logo image url
- slide show images url
- featured posts settings

Г

Грејвдигер

Гостин
^ Tawe, со Сопствено мени (Custom menu) се средува навигацијата, таму подреди си што сакаш да имаш.
Поздрав.

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Направив така, но подкатегориите ги дава исто како и категориите, не во паѓачко мени. Може ли тоа некако да се среди ?

Kajgana Shop

На врв Bottom