WordPress

• Креатор на темата Креатор на темата Kir4e
  • Време на започнување Време на започнување
со слидот е проблемот ја отворам станата од на еден ком и ртаботи се ко че ја отворам од на другиот ком ми праит проблем no loading images кај тебе праит проблем со слидот ?

Не, ги отвара и двете слики од двата постови. Ај пробаj CTRL + F5 на тој другиот компјутер и/или избриши колачињата и кеш.

да зна и кај мене на еден ком ја отвора сликата на слидот а на др ком не ми ја отвора то што може да биде

Не, ги отвара и двете слики од двата постови. Ај пробаj CTRL + F5 на тој другиот компјутер и/или избриши колачињата и кеш.
па ако му стегна ctrl+ f5 некогаш ја отвора некогаш истиот проблем пак се појавува а каде да го избришам тоа : избриши колачињата и кеш

А знае некој како може да си додадам на сајтот мој како снегулки да паѓаат?Новогодишно малку :D

Добро де, не сме ние машини, па одма да одговараме. Оди на http://www.schillmania.com/projects/snowstorm/ и преземи го и прикачи snowstorm.js кај тебе, па во header.php измеѓу <head> и </head> тагот стави го овој код: <script src="snowstorm.js"></script>

Грејв, ми треба малце помош со CSS. Користам WP и BP, и се е во ред, но во профајл пејџот не ми се баш убаво наредени. Значи фајловите сменети се за да бидат компатибилни со темата, само ова ми прави малце проблем. Еве ти скрин:

uDstr.png

Името на филдот е во средина, а податокот е малце погоре. Кодот е:

PHP:
<tr<?php bp_field_css_class(); ?>>
<td class="label"><?php bp_the_profile_field_name(); ?></td>
<td class="data"><?php bp_the_profile_field_value(); ?></td>
</tr>

А во CSS фајлот нема data class, само label. Пробав да направам data class со vertical-align: middle и position: relative, но без среќа. Ќе ти пратам линк и логин детали за да провериш и сам ако сакаш, пошто затворен ми е моментално сајтот. Ако можеш да ми помогнеш, ќе ти бидам многу заблагодарен.

Најди го .data td и помести го. Инсталирај си FireBug ако си на FF или на Chrome веќе го имаш, па иди Inspect Element врз некое од детаљите и види која точно класа е таму. Немам време за да средувам, колоквиуми се ближат. :)

Најди го .data td и помести го.

Работата е што нема ништо поврзано со data во CSS фајлот. Направив ново исто како label само го сменив во data, пробав vertical-align и position: relative, неќе никако... Ќе полудам. Иначе имам FireBug, али не ми го покажува CSS кодот поврзан со таа редица.

Работата е што нема ништо поврзано со data во CSS фајлот. Направив ново исто како label само го сменив во data, пробав vertical-align и position: relative, неќе никако... Ќе полудам. Иначе имам FireBug, али не ми го покажува CSS кодот поврзан со таа редица.

А да дадеш линк?
Што се дешава ако стаиш лабел класа место дата?

А да дадеш линк?
Што се дешава ако стаиш лабел класа место дата?

X3GW.png

И пак неќе.. значи не е до тоа, нешто друго го контролира ова.. Ќе чепкам уште малце по кодот ќе видам. А и сеа ќе ти пратам инфо преку PM за и сам да видиш.

X3GW.png

И пак неќе.. значи не е до тоа, нешто друго го контролира ова.. Ќе чепкам уште малце по кодот ќе видам. А и сеа ќе ти пратам инфо преку PM за и сам да видиш.

Стави го следниов код во цссот и кажи ми дали ќе се среди.

зголеми го 5px доколку сакаш да ти бидат повисоки редовите.

Код:
table tr td.data p{
margin: 5px 0 !important;
}

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom