Ма се е минимум 30 секунди9 секунди од desktop во главното мени, 14 секунди од главното мени во игра, 3 секунди да влезеш во објект во играта (исто толку и за да излезеш).
Ти требаат 30 секунди за да влезеш во некоја куќа?Ма се е минимум 30 секунди![]()
Да влезам да излезам цело време исто, дали ќе правам фаст травел абе што и да правам чекањето е многу долго.Ти требаат 30 секунди за да влезеш во некоја куќа?![]()
Не знам дали некој го спомнал ова досега (не ја прочитав целава дискусија) ама еве едноставен мод за значително подобрување на перформансите. Не читав како и што прави, ама кај мене направи огромна разлика! Се работи само за DLL фајл што го ставате во основниот фолдер на играта.И имам уште еден проблем.Кога одам до одредена локација надвор од град постојано играта ми закопува на околу 5-6 секунди на секој 1-2 минути и потоа си продолжува.Во битки воопшто не закопува се се одвива нормално (мисијата со змејот,мисијата во пештерата и сл.).До процесорот не е бидејќи не се оптоварува кога ќе закопа играта (така кажува звукот и диодите на куќиштето).Играм на medium така се намести самата игра незнам до што може да биде.Имам Intel DC E2200 2.2GHz,9600GT 512MB,2GB RAM
Уште нема некој добар UI мод, освен некои макроа со AutoHotkey што уште не сум ги пробал.^ Исто.
btw да не проба да стави некој од skyrimnexus модовите?
гледам има некои добри, ама не ми е сигурно, страв ми е да не ја сјебам играта.
Фала.Се гледа дека подобрува перформанси и незнам зошто ама на почетокот се сменија default сетинзите од играта од medium на high.Не знам дали некој го спомнал ова досега (не ја прочитав целава дискусија) ама еве едноставен мод за значително подобрување на перформансите. Не читав како и што прави, ама кај мене направи огромна разлика! Се работи само за DLL фајл што го ставате во основниот фолдер на играта.
http://www.curse.com/mods/skyrim/skyrim-better-performance
--- надополнето: Nov 22, 2011 1:08 PM ---
Уште нема некој добар UI мод, освен некои макроа со AutoHotkey што уште не сум ги пробал.
Имам ставено lockpick pro, кој у прицип е чит, ама и онака ми здосадија локпик микро игрите.
И skyrim-better-performance модот кој го линкав горе и кој топло го препорачувам. Ако ти прави проблеми треба само да го избришеш ДЛЛ фајлот што го ставаш предходно.
Па можеш да станеш врколак и со тоа да добиеш доста позитивности-во ноќ можеш да станеш врколак и да колеш се пред себе,нормално ако не можеш да се справиш со непријателот на друг начин.Само пази се од непријатели со сребрени мечови и секири.Една од мисииве кај The Companions е да се претворам во волк, дали да го правам тоа или јок? Дали после ќе ме оправат или треба сам да си барам решение?
Нема ништо лошо во тоа да станеш werewolf. Можеш да го контролираш тоа и да го активираш кога сакаш, еднаш во денот и трае 2-3 минути плус 30 секунди за секое тело со кое ќе се нахраниш. Цело време имаш 100% disease resistance, значи не можеш да закачиш ништо. Единстевното негативно нешто е тоа што не можеш да спиеш како што треба, ама не смета којзнае колку. Ако сакаш да напредуваш во questline-от со Companions, направи го тоа. Реално не губиш ништо.Една од мисииве кај The Companions е да се претворам во волк, дали да го правам тоа или јок? Дали после ќе ме оправат или треба сам да си барам решение?
Не е само сменувањето на сетинзите на почетокот, јас добив и многу повисок фрејмрејт во играта.Фала.Се гледа дека подобрува перформанси и незнам зошто ама на почетокот се сменија default сетинзите од играта од medium на high.
Да ама ме изненади и тоа што сега под default ја играм на high.Кога подетално разгледам сетизите забележав дека како графичка ја чита некоја си 8800 GS (имам 9600GT) и AA и anisotropic filtering се ставени на 8 а останатото на high.Во играта се осеќаше мал пад на фрејмрејтот во погустите области но во пустите се одеше мазно.Сега исклучив AA и AF па ќе видам.Не е само сменувањето на сетинзите на почетокот, јас добив и многу повисок фрејмрејт во играта.