Elder Scrolls V: Skyrim

Ficc

Black & White
Член од
18 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
263
^ Исто.

btw да не проба да стави некој од skyrimnexus модовите?
гледам има некои добри, ама не ми е сигурно, страв ми е да не ја сјебам играта.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
9 секунди од desktop во главното мени, 14 секунди од главното мени во игра, 3 секунди да влезеш во објект во играта (исто толку и за да излезеш).
Ма се е минимум 30 секунди :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ти требаат 30 секунди за да влезеш во некоја куќа? o_O
Да влезам да излезам цело време исто, дали ќе правам фаст травел абе што и да правам чекањето е многу долго.

Има некој друг што ја игра на конзола да го потврди ова или само кај мене е етка.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.621
Поени од реакции
35.477
И имам уште еден проблем.Кога одам до одредена локација надвор од град постојано играта ми закопува на околу 5-6 секунди на секој 1-2 минути и потоа си продолжува.Во битки воопшто не закопува се се одвива нормално (мисијата со змејот,мисијата во пештерата и сл.).До процесорот не е бидејќи не се оптоварува кога ќе закопа играта (така кажува звукот и диодите на куќиштето).Играм на medium така се намести самата игра незнам до што може да биде.Имам Intel DC E2200 2.2GHz,9600GT 512MB,2GB RAM
Не знам дали некој го спомнал ова досега (не ја прочитав целава дискусија) ама еве едноставен мод за значително подобрување на перформансите. Не читав како и што прави, ама кај мене направи огромна разлика! Се работи само за DLL фајл што го ставате во основниот фолдер на играта.

http://www.curse.com/mods/skyrim/skyrim-better-performance
--- надополнето: Nov 22, 2011 1:08 PM ---
^ Исто.

btw да не проба да стави некој од skyrimnexus модовите?
гледам има некои добри, ама не ми е сигурно, страв ми е да не ја сјебам играта.
Уште нема некој добар UI мод, освен некои макроа со AutoHotkey што уште не сум ги пробал.

Имам ставено lockpick pro, кој у прицип е чит, ама и онака ми здосадија локпик микро игрите.

И skyrim-better-performance модот кој го линкав горе и кој топло го препорачувам. Ако ти прави проблеми треба само да го избришеш ДЛЛ фајлот што го ставаш предходно.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Дур се инсталира новиот драјвер на geforce 9 серијата идат скриншоти од Skyrim :D

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Не знам дали некој го спомнал ова досега (не ја прочитав целава дискусија) ама еве едноставен мод за значително подобрување на перформансите. Не читав како и што прави, ама кај мене направи огромна разлика! Се работи само за DLL фајл што го ставате во основниот фолдер на играта.

http://www.curse.com/mods/skyrim/skyrim-better-performance
--- надополнето: Nov 22, 2011 1:08 PM ---

Уште нема некој добар UI мод, освен некои макроа со AutoHotkey што уште не сум ги пробал.

Имам ставено lockpick pro, кој у прицип е чит, ама и онака ми здосадија локпик микро игрите.

И skyrim-better-performance модот кој го линкав горе и кој топло го препорачувам. Ако ти прави проблеми треба само да го избришеш ДЛЛ фајлот што го ставаш предходно.
Фала.Се гледа дека подобрува перформанси и незнам зошто ама на почетокот се сменија default сетинзите од играта од medium на high.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Една од мисииве кај The Companions е да се претворам во волк, дали да го правам тоа или јок? Дали после ќе ме оправат или треба сам да си барам решение?

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Една од мисииве кај The Companions е да се претворам во волк, дали да го правам тоа или јок? Дали после ќе ме оправат или треба сам да си барам решение?
Па можеш да станеш врколак и со тоа да добиеш доста позитивности-во ноќ можеш да станеш врколак и да колеш се пред себе,нормално ако не можеш да се справиш со непријателот на друг начин.Само пази се од непријатели со сребрени мечови и секири.

А ако не ти се свиѓа во врколак фрома можеш да се излечиш-и тоа ти е мисија од Companions,само кога ќе се излечиш не можеш пак да станеш врколак.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Нема ништо лошо во тоа да станеш werewolf. Можеш да го контролираш тоа и да го активираш кога сакаш, еднаш во денот и трае 2-3 минути плус 30 секунди за секое тело со кое ќе се нахраниш. Цело време имаш 100% disease resistance, значи не можеш да закачиш ништо. Единстевното негативно нешто е тоа што не можеш да спиеш како што треба, ама не смета којзнае колку. Ако сакаш да напредуваш во questline-от со Companions, направи го тоа. Реално не губиш ништо.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.621
Поени од реакции
35.477
Фала.Се гледа дека подобрува перформанси и незнам зошто ама на почетокот се сменија default сетинзите од играта од medium на high.
Не е само сменувањето на сетинзите на почетокот, јас добив и многу повисок фрејмрејт во играта.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Не е само сменувањето на сетинзите на почетокот, јас добив и многу повисок фрејмрејт во играта.
Да ама ме изненади и тоа што сега под default ја играм на high.Кога подетално разгледам сетизите забележав дека како графичка ја чита некоја си 8800 GS (имам 9600GT) и AA и anisotropic filtering се ставени на 8 а останатото на high.Во играта се осеќаше мал пад на фрејмрејтот во погустите области но во пустите се одеше мазно.Сега исклучив AA и AF па ќе видам.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.621
Поени од реакции
35.477
Дап, авторот напиша дека е можно името на хардверот да се напише погрешно. Кај мене 8800ГТ го гледа како 8800ГС... што е битно кога работи.

Инаку со 9600ГТ јас дефинитивно би исклучил АА. И онака мислам дека е извикана функција.
Јас возам на 1650х1080, high, 2хАА и 2хАF, во затворени простории фрејрејтот иде од 40-60 а надвор од 30-50. Пред модот беше на low и со 33% поспор фрејмрејт.

Дефинитивно вреди сите да го пробаат модов, само еден фајл се става во рут фолдерот на играта... и ако има проблеми едноставно може да се избрише фајлот.

Kajgana Shop

На врв Bottom