- Член од
- 11 мај 2010
- Мислења
- 2.952
- Поени од реакции
- 718
пу пу пу машала... позади добриот коњ се крева голема прашина... барем така велеа старите... шала на страна... не сум бил на форумов долго, па доста се изнапишало во меѓувремеЗдраво,
мило ми е што има вакви теми по форуми. Го исчитав овој thread од почеток до крај и сум заинтересиран да ставам парно. Посебно ми е примамлива понудата од Кано Еко Системи, но малку како да ми е сомнителен системот што го нуди. Причини за тоа што ми е сомнителен има повеќе:
1. Коефициентот на искористивост на претварањето на електрична енегрија во топлинска е 98%, што е потполно ист со парно од тип руска подморница.
2. Начинот на повлекување на струја е логаритамски, што е потполно ист како и кај руските подморници.
3. Начинот на загревање на водата се базира на истата (или слична) техника што се користи кај руските подморници (http://www.galaneuro.ru/galan21_1.htm)
4. Кано има работено кај Др Цветин (го имам запознаено Цветин и оддалеку може да се каже дека човекот е измамник), и како што Кано самиот вели дека системот на Др Цветин е всушност дизајниран од него, а во еден пост имав сретнато дека Др Цветин всушност користи руска подморница што ги купува, па им ја трга облогата до сондата и така ги монтира.
Сето ова ме наведува дека постои можност и Кано да користи руска подморница за неговите Кано системи.
ВЕ МОЛАМ немојте да ме споредувате т.е рамните со доктор цветин, човекот е она што е а јас не сум ни приближно блиску до него. да, точно е, немајки технички решениа, тој токму тоа и го прави, купува руски подморници, ги “препакува“ во друг изглед и ги продава како цветин технологија. тоа не е ништо ново во светот на индустрисјата. многу производи се препакувани и продавани под друго име.
НО, КАНО инжинеринг не го прави тоа. кано инжинеринг инвестира во напредок на системот и нови иновации, како и постигнување на подобри резултати во енергетската ефикасност. КАНО ИНЖИНЕРИНГ има СОПСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО на системите за греење. ние не купуваме од никде готов продукт и стоиме зад тоа што го тврдиме, а докази има многу.
во секој случај, те канам тебе лично а и сите други интересенти на кои сакаат да им се покаже и докаже дека кано системот не е ни од блиску руска подморница, да дојдете во нашата канцеларија каде што има изложено кано систем и како примерок има и една руска подморница, па така да се уверите во разликите на самата сонда, квалитетот, изгледот, димензиите, материјалите и се друго. понатака ке подискутираме околу заштитите и на крај за електролитот. ве уверувам дека електролитот не е сода бикарбона нити па некаква сол. и едното и другото го разоруваат металот, а ние не сакаме да си имаме проблем со дупнати радијатори на кои и самата фабрика не дава гаранција кога ке види за што станува збор.
значи секој што сака да види и да се увери т.е. е заинтересиран за да му се докаже, ајде едно попладне да направиме една мала собиранка во нашата канцеларија на кано инжинеринг, фирмата ќе части кафе и сок и ке подискутираме за се што сакате да се информирате. нашата канцеларија е во аеродром, спроти бисер-тобако во зградата на телекабел, во сутерен локал бр 28. или на нашиот сајт имате и наши тел. броеви јавете се да се договориме.