Gjoroski
Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
- Член од
- 14 септември 2009
- Мислења
- 1.332
- Поени од реакции
- 998
- Локација
- Скопје
- Веб-сајт
- www.herkules.com.mk
Може да не се прават само во кујна ама ако не внимаваш на исхраната ако сакаш први 100 стомачни со 1000 пшовторувања во серија секој ден и пак нема да имаш стомачни 70 % е во исхраната кај стомачните.
Дефинитовно, секоја индивидуа има мускулен систем во својот организам. Така да, и без вежбање, со правилен начин на исхрана може да покажете стомачни на плажа.
Но, процентуално, во бодибилдинот како спорт се е по 100%, ако се сака вистински резултат.
Постојат билдери, меѓу нив сум и јас, кои можат да си дозволат луксус непотребен во исхраната и пак да им се познаваат стомачните. Е тоа е постигнато не само со исхрана, него и со интензивни тренинзи. Тоа познавање на стоначните е далеку од вистинска дефиниција за на сцена, но за на плажа...е ОК. Ако вистински се посветите во тренинзите на стомачните и нив можете да ги доведете до степен на маса, сличен на градните мускули, па и тие така да бидат испакнати нанапред.
--- надополнето: Nov 11, 2011 9:22 PM ---
Со оглед на тоа дека ќе обратиш внимание на исхраната и внес на белковини во доволна количина, BCAA е тоа што е приоритетно.Ме интересира во периоди кога се интензивира кардиото се земаат амино киселини со целосен профил или само BCAA