The Walking Dead

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Ја изгледав и втората епизода.

Разочаран сум од оваа епизода, немаше ни адреналин ни ништо, како трилер филм. На крајот работите излегоа од контрола, па очекувам поинтересна наредна епизода, со повеќе акција и зомбиња. ;)

Ф

Фил Ајви

Гостин
немаше ни адреналин ни ништо
па ти кога ја гледаш епизодата? во сред бел ден со пријатели? : D

гледај кога пука ноќта и сите спијат со слушалки подесени со јачина на звук скоро до крај по можност 720п да со сочувствуваш со екипата која бара излез од навидум безизлезна ситација па ќе има андреналин ти гарантирам : P

за епизода две очекувам да изрипи од некаде и братот на Daryl

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Според мене доста добро почна вторава сезона . Сега нормално дека текот на настаните ќе биде многу побавен и на моменти подосаден , бидејќи се 13 епизоди во прашање за разлика од првата сезона која се гледаше во еден здив .

Се на се многу добра серија .

Ф

Фил Ајви

Гостин
крајот беше WOW!... ни на крај на памет не ми беше...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Ги изгледав трите епизоди... Јака еее, Јака!! Многу поинтересна за разлика од почетокот на прва сезона, многу трагедии... ми се допаѓа што првите 2 епизоди завршија онака да те тера да сакаш одма да видиш што ќе се случи понатака...

Многу трагедии/полу трагедии има.. првата епизода таман си реков ќе заврши среќно, ќе го најдат девојчето тоа да ти испадне дупло понесреќно со детево Карл... ме нервираат песимистите, плавава(Аманда мислам) и црвенава(Лори) меѓутоа мора да има различни размислувања... Третава епизода се изнервирав зашто знаев што ќе испадне со Шејн и дебелиов... пошо ми нема логика, онака цело време дур бегаа од зомбите си помагаа и се грижеа еден за друг и на крај Шејн му го направи тоа...
Омилени ликови ми се Дерил(со стрелата) и Дејл(старчето). Црнецот треба да го тргнат :) А и азијчево слабо нешо сезонава...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Денес официјално почнав да ја гледам, втора епизода од прва сезона, вечер уште две ќе поминам. Сега за сега е солидна, по коментариве очекувам во продолжение да качи левел.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Интрoто/музиката се страшно, СТРАШНО ДОБРИ! ми влегoа под кожа! серијава е феноменална!

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Последнава епизода беше дефинитивно најдобрата епизода досега (1+2 сезона). Алал да им е на AMC, лето-Breaking Bad Epicness, зима- Walking Dead awesomeness :)

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Ја изгледав прва сезона, морав :rolleyes:
Импресии... одлична е, ептен занимлива, ликовите доста интересни. Thumbs up.

404804_700b.jpg

Ф

Фил Ајви

Гостин
дечкото праи пепел
во една од сцените во последната епизода каде што безпомошното тело на зомбито испушташе иритирачи звуци си велам во себе "shut up, shut up, shut up..." и ете ти го Дерил со стрелчето му ја светна меѓу очи "shut up'' - fuck yeah момент дефинитивно

искрено не очекував таков крај, мислев Шејн така се однесува бидејќи навистина не успеал да го спаси ловецот... плус го спомнаа братот на на Дерил па кај и да е ќе изрипи од некаде

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Многу бавно некако се одвива вторава сезона, може подобро ќе беше пак 6 епизоди да беа. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom