Elder Scrolls V: Skyrim

Член од
12 септември 2011
Мислења
129
Поени од реакции
80
Нема место за револуција во РПГ. Мртов жанр кој треба да умри т.е. да се закопа.
Е ова не ти требаше друже. Као прво нема смисла, тоа што ти не сакаш RPG е твое лично мислење и јас го разбирам тоа, ама да кажеш дека е ,,мртов жанр,, е проста глупост.
А ќе ти објаснам и зошто:
1: RPG е прiчината зошто денес имаме WoW, Guild Wars, EVE и мноту други MMORPGња кои се уствари RPG само online. Многу мртов жанр брат, најиграни игри во светот се MMORPGњата...
2: Најдобриот начин за да се пренесе пиказна во игра е преку RPG игра. Најисчекувана игра (во мнозинство) во послединте неколку години, е Diablo3, AARPG/Hack'n Slash.
3: За правењето на RPG игра се користи највеќе време и пари од кој било друг вид на игра.
Ти знаеш ли дека TES4: Oblivion зема игра на годината 06, RPG на годината 07, игра на годината 08 (Shivering Isles), PS3 игра/RPG на годината 09?
Ако ова е знак на жанр шо умира, тогаш не знам шо ќе речеш за другите жнари.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Што е тоа што ограничува во РПГ ?
Тоа што имаш награда за успесите у играта (XP, leveling) ?
Тоа што имаш практично неограничен избор во алокација на искуството (perks, skills) ?
Епа тоа е всушност се` што има.

IMO , поингениозно нешто од РПГ нема излезено. Evah.
Голтни ја ЦРВЕНАТА пилула и ќе видиш дека има. Интерактивно раскажување, метафоричен гејмплеј, игри кои имаат некакво значење, а не се 50 саати убивање на тролови и на останати шумски ѕверки.

Ако мртвиот жанр ( нешто што си ја одиграло улогата во еволуцијата на игрови концепти) треба да се убие (да се прекине со правење на игри од тој тип) зашто не одиш во killing spree на животни по улица. Човекот да ги истреби СИТЕ животни форми пошо си ја завршиле улогата у еволуцијата.
Ако убиеш многу животни со го прекунал синџирот на исхрана. Многу лоша работа. Ако убиеш жанр од медиум со фиктивни содржини не си му наштетил никому. Потребата за убивање на жанрот е за да направи место за новите работи.

Никоја игра/тип не треба да се убие , ако макар има 1 човек што го игра. Зашто ако е така твоите „инди“ игри ќе треба у старт да се закопаат. :)
Тие моите инди игри се на врвот на еволуцијата. Да не беа тие ојден е јабана медиумот, оди од мејнстримовцеите една од 100(0) носи некоја минимална иновација. А ова е медиум кој плачиии за тоа.

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
Епа тоа е всушност се` што има.
1. Wow. колку луциден одговор ...

метафоричен гејмплеј, игри кои имаат некакво значење, а не се 50 саати убивање на тролови и на останати шумски ѕверки.
У превод - некоја метафора што тебе лично ти е по-appealing, илити што на никој не му текнало досеа.
Чисто за твоја информација (да не леташ премногу) Се што е ново и ненаправено нужно не е квалитетно. Најчесто не е направено/реализирано/whatever е дека е срање/глупо, а скоро никогаш причината е дека не му текнало на никој.

Кажи ми според тебе наслов кој ти лично си го играл и кој поминал незапазено а заслужувал да добие внимание. Исто образложи ми го Novelty ефектот , што било тоа што немало претходно.

Ланец на исхрана ? фиктивни содржини ? Dude , srsly ... Ти треба да лапнеш од обоените пилули за да ја согледаш аналогијата.

Да не го спамираме тредот , админот нека ги пресели 2ва поста у општи дискусии...

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Излегоа хардвер побарувањата:
Minimum PC Specs:
Operating System: Win XP/7/Vista (32 or 64 bit)
CPU: Dual Core 2GHz
Memory: 2GB RAM
Video Card: DirectX9c video card w/ 512MB RAM
See? Not that bad at all, but it you want those bells and whistles you'll need something a little meatier.
Recommended PC Specs:
Operating System: Win XP/7
CPU: Quad-Core Intel/AMD CPU
Memory: 4GB RAM, 6GB Hard Drive Space
Sound: DirectX compatible sound card
Video Card: DirectX9 video card with 1GB memory. GTX 260/Radeon 4890 or higher

Recommended е за high, а за Ultra ќе треба нешто помоќно.

Мислев повеќе ќе бара :)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Кул.. за нешто повеќе од две недели дури и јас ќе можам да тепам змејови :)

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
Уште помалце од две недели, а може и пред 11.11 да се појави на пиратскиве страници како BF3.

Иначе што класа/архетип на лик планирате да направите?

Јас ќе направам два посебни лика, едниот ќе биде типичен Nord Barbarian, другиот Mage/Necromancer и паралелно ќе си ги играм.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Ја стандард тепач ќе играм :pos: И тоа со меч. Евентуално ако Bethesda го подобриле arching системот, па да може некако полесно да се игра со самострел. На 4ката беше многу лош.
Магии... Само за лечење и fire/frost. Доста се. :pos:

батеМаче

Човек
Член од
3 декември 2008
Мислења
320
Поени од реакции
272
на Обливион играв асасин и сеа планирам нешто слично лајт армор , стрела и некое сечило :)

само сеуште не сум се решил за раса

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Shef na Bethesda Softworks e Makedonec...Steta sto ovde nikoj nit go znae nit se interesira a ete nasinec doturkal na taka vlijatelno mesto kade se vrtat milijoni dolari....
Nit edno intervju .....A ustvari koj IT medium vo Makedonija bi napravil intervju? Nieden nema kredibiltet nit egzistira kako sto treba... Mizerija sme...

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Shef na Bethesda Softworks e Makedonec...Steta sto ovde nikoj nit go znae nit se interesira a ete nasinec doturkal na taka vlijatelno mesto kade se vrtat milijoni dolari....
Nit edno intervju .....A ustvari koj IT medium vo Makedonija bi napravil intervju? Nieden nema kredibiltet nit egzistira kako sto treba... Mizerija sme...
Од каде ти е оваа информација, дај нешто повеќе ако имаш... линк или информација плус.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Prvin mislev deka e nekoj Bugarin...napraviv mal Google search i najdov na nekolku mesta kaj sto pisue deka toj Vlatko inaku Pretsedatel na Bethesda Softworks e vsunsost Macedonian :)

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Хаха браво за Влатко :) . Затоа изгледа Skyrim ќе биде базирана на историја од нашите краишта ;)

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
Само што искочи по торенти за X360. (y)

Планирам на PC да ја играм, така да ќе си почекам.

Kajgana Shop

На врв Bottom