Elder Scrolls V: Skyrim

• Креатор на темата Креатор на темата printf
  • Време на започнување Време на започнување
Тогаш верувам дека те очекува истото epic чуство што го имавме и ние кога за прв пат се запознавме со Elder Scrolls серијалот.

Ај уште неколку дена ние PC корисниците ќе се стрпиме, секои неколку саата проверувам да не ја има по торенти! :)

Ми се допаѓа, мапата е огромна и прекрсна. Мислам огромна а сум на сам почеток, ништо не ми е отворено. Има многу open world игри ама оваа некако има посебно чуство :). Мислам дека не е ни возможно да се прошеташ насекаде од што е толку голема :)

За да се игра оваа на пц на ултра мислам дека ќе бара доста јака конфигурација.

П.С

Почнав warrior :)

Ми се допаѓа, мапата е огромна и прекрсна. Мислам огромна а сум на сам почеток, ништо не ми е отворено. Има многу open world игри ама оваа некако има посебно чуство :). Мислам дека не е ни возможно да се прошеташ насекаде од што е толку голема :)

За да се игра оваа на пц на ултра мислам дека ќе бара доста јака конфигурација.

П.С

Почнав warrior :)

Не само што и околините се огромни и детални, него и преполна со богат Lore e.

Летово купував нови делови за PC-то баш ради оваа игра. :)

Warrior е баш добар избор за почетник, а баш за Dragonborn некако најмногу одговара, Nord Barbarian/Warrior.

Да те прашам, на почетокот, кога бираш име за ликот, мораш име и презиме заедно да одбереш или можеш и само име без презиме?

Иначе продолжи со споделување на импресии, сепак и за спојлерите има плагин на форумот да ги криеш, па кој сака нека чита.

Џабе проверуваш, има Steamworks. Нема да има добра, декриптирана копија пред 11ти.

Знам за тоа, само што прво сакам Image да симнам на играта па кога ќе има Proper крак некој да можам одма да ја играм место да ја симнувам цел ден, а знам дека ќе има бајаги гужва. :)

Не само што и околините се огромни и детални, него и преполна со богат Lore e.

Летово купував нови делови за PC-то баш ради оваа игра. :)

Warrior е баш добар избор за почетник, а баш за Dragonborn некако најмногу одговара, Nord Barbarian/Warrior.

Да те прашам, на почетокот, кога бираш име за ликот, мораш име и презиме заедно да одбереш или можеш и само име без презиме?

Иначе продолжи со споделување на импресии, сепак и за спојлерите има плагин на форумот да ги криеш, па кој сака нека чита.

Знам за тоа, само што прво сакам Image да симнам на играта па кога ќе има Proper крак некој да можам одма да ја играм место да ја симнувам цел ден, а знам дека ќе има бајаги гужва. :)

Не само име си пишуваш и фураш. Средувањате на карактерот, очи, коса, тело тетоважи буквално се има да смениш. Пола час ако не и повеќе си го правев карактерот. Мислам дека добро го средив :). Има толку работи за менување што некои и не ни знаев што се менува кога ќе го сменеш. Погледот се менува во прво и во трето лице, и едното и другото се итнересни но сепак ќе си останам на прво лице некако подобар поглед ми има. На почеток од играва си покрај планини, т.е во планините со снег. Изгледа феноменално, убаво изгледаат планините ги гледаш високо онака, река со водопад до тебе прекрасно :). И не е се така мртво, налетав на неколку мечки, се тепав со волци, па бркав еден елен ама ми избега во реката фати да плива. Што не ќе види човек во играва. Кога се спуштив надолу во селата, се потстемна и шеташ и слушаш од тревата штурци, знае некоја светулка да пролета. Ме изненадија внимавале на секој можен детал. Кога дува ветар дрвата се нишаат како што треба.

Кога ќе ја отвориш мапата да видиш каде си што си, направено е уникатно. Како низ гоогле ертх да се шеташ. Те крева горе и се познаваат планините, облаци, не е само нацртана туку мапата што знам како жива да (if you know what i mean) уникатно

Вака интересна делува играва, ама немам толку време за да се заебавам со неа. На Xbox катастрофално лошо е решен inventory-то, нема некои hot-keys за вадење оружја и слично.

Обемна е ептен, затоа и ме плаши - ако почнам да ја играм ќе треба мноооогу време да оставам на неа. Графиката на xbox не е ништо посебно, поготово катастрофални се направени деловите што се гледаат од далеку. Анимацијата (кога работи) е перфектна, како змејовите на пример. Исто така, полна е со багови, ама тоа е нормално во оваков обемен свет. На пример, додека змеј напаѓа, сите бегаат, освен некои заглавени у ѕид или некој кај кого скриптата не упалила и си оди лагано место да трча.

Исто некои NPC-а ми се заглавија помеѓу ѕид и објект, не ми е јасно како, па трчаа во место. Малце убива филинг ова, ама сепак ништо страшно.

Значи, најголем проблем ми е што нема да имам толку време. За оние што сакаат вакви игри и вистински уживаат во нив, ќе биде полн погодок, се глеа.
П.с. почнав со Imperial, ќе го правев mage. :)

Обемна е ептен, затоа и ме плаши - ако почнам да ја играм ќе треба мноооогу време да оставам на неа. Графиката на xbox не е ништо посебно, поготово катастрофални се направени деловите што се гледаат од далеку. Анимацијата (кога работи) е перфектна, како змејовите на пример.

Неколку screenshots (xbox 360)

Image00088.jpg

Image00091.jpg

Image00045.jpg

100 слики тука

Мене ми е стварно убава (не е најубава) но за ваква игра овај свет Е ПРЕКРАСЕН.

П.С

Би те направил лом со мојот warrior :pos:

На слики е убава, ама целиот свет ми изгледа некако мртов, јебига - се разгалив со Mass Effect 2 на ПЦ. :)

На слики е убава, ама целиот свет ми изгледа некако мртов, јебига - се разгалив со Mass Effect 2 на ПЦ. :)

Исто и мене ич не ми се свиѓаше графиката кога ја пуштив. Ќе чека прво да завршам со шутерите, па после ќе и посветам повеќе време.

Ок значи си одам јас така пешки по мапата требаше да стингам до едно гратче winterrun и стигнувам до градот но пред влезот имаше едно чоече продаваше коњи. Гледам убав коњ 7 години стар ми рече дека бил lol и ајде да го купам и ми вика 1000 злато. Ама јас немам толку и одам до коњот и гледам има да го украдиш. Нормално го украдов и тој викаше малце ама ништо му помина, и влегувам во градот и одма на врата ме застанува стражар и имаш две опции да бираш

Дали да одлежиш затвор или да се истепаш тука лом да се направиш. Одбрав да одам во затвор, те пикаат во ќелија и пак имаш избор, дали да ја одлежиш казната или можеш да направиш бегство :)

Пошто глеам дека си фан на Mass Effect...повели, незнам дали си го видел видеово, но си викам да го споделам. :D

Ок значи си одам јас така пешки по мапата требаше да стингам до едно гратче winterrun и стигнувам до градот но пред влезот имаше едно чоече продаваше коњи. Гледам убав коњ 7 години стар ми рече дека бил lol и ајде да го купам и ми вика 1000 злато. Ама јас немам толку и одам до коњот и гледам има да го украдиш. Нормално го украдов и тој викаше малце ама ништо му помина, и влегувам во градот и одма на врата ме застанува стражар и имаш две опции да бираш

Дали да одлежиш затвор или да се истепаш тука лом да се направиш. Одбрав да одам во затвор, те пикаат во ќелија и пак имаш избор, дали да ја одлежиш казната или можеш да направиш бегство :)

Дали ти кажа:

Stop you violated the law! :)

Ова стана еден вид на meme со Oblivion, слично ко со Commander Sheppard и неговата омилена продавница во целата галаксија. :)

Ја спуштив играва
Е сега прашањето е
дали вреди да арчам двд вербатим за неа или не?
(по можност одговорот да ми го даде некој што веќе ја пробал)

Ја спуштив играва
Е сега прашањето е
дали вреди да арчам двд вербатим за неа или не?
(по можност одговорот да ми го даде некој што веќе ја пробал)

Па зависи што игри сакаш? Ако сакаш ваков стил, тогаш е обавезно. Бидејќи играва ќе ја играш едно 200-300 часа.

Препорачано инсталирање, тоа слободно можеш и на усб, бидејчи инсталацијата фаќа само 3,5 гига.

Само што најдов PC Retail верзија на Skyrim на The Pirate Bay. (y)

Сега уште да чекаме да ја отклучат и одма крак да и направат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom