Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Врлина до врлина....
Игорче, еден лајк од мене, и една забелешка, врлина е србизам, доблест се вели. Знам дека не ти тебе гајле за формата туку за суштината, ова е за другите...

;)

Hitchhiker

Concordia
Член од
23 октомври 2011
Мислења
96
Поени од реакции
31
Малку погоре... напишав а и на други места дека христијани има и дека тоа не е проблем...
ние не бараме да веруваат тие во нешто друго, ниту да имаат авантури со ништо што е против нивната волја... Не мора никој ништо да прифаќа, освен неколку работи кои се добро познати и кои немаат врска со верувањето на поединецот...
Без нервоза. Знам што барате вие.
Една од неколкуте добро познатите работи кои ги барате е аспирантот да ја прифати Книгата на Законот во онаа форма каква што ја примил пророкот. Ниту буква не смее да се промени, ниту формата на буквите не смее да се менува зашто таму лежи тајна. А помеѓу другото во таа книга стои:

3,51 Со мојата глава соколова ги колвам очите Исусови додека виси на крстот.
3,55 Нека Марија пречиста биде растргната на тркала: заради неа нека сите девствени жени бидат потполно презрени меѓу вас.

И ти сеуште тврдиш дека кај вас има христијани.
Ах, ќе заборавев да ти се заблагодарам за лајкот. Ми беше прв, а првиот се памети за навек.;)

Овој или оваа Нешка нема овојпат да ја удостојам со цитат. Извини се обидов да се спуштам доволно ниско но не можам. Можеби следниот пат, а и онака она што го напишав не ти беше упатено тебе.

Добро би било модераторот последниве неколку постови да ги премести во Телема.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Игорче, еден лајк од мене, и една забелешка, врлина е србизам, доблест се вели. Знам дека не ти тебе гајле за формата туку за суштината, ова е за другите...

;)
Доблест ми е некако незвучен, и не ја открива суштината.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ах бре Џони, ти вака мене а ... :D
Како прво пораката е испратена до сите (вклучувајќи ме и мене). Не е само до цитирачот... Како што кажав, треба да се престане со осудувања за работи кои не ни се јасни. Не само за телемата, за сите воопшто (спомнав и Сатанисти и Атеисти ако не прочита). А и ти немаш баш право да кажеш кој како навредува овде на форум, зошто ти си најголем критичар за сите други, нели? :)
Почни од себе си Џони, почни од себе си... Јас почнав ...
Одлично, кога ќе пристигнеш кажи дажи вредеше патот...:)

Каде виде осуда (критика не е синоним за осуда) и од каде си земаш право да делегираш кој има право за што, во случајов дека сум немал право да посочам на уличарски навреди од страна на самопрокламирани “чувари“ на староегипетските мистерии...

Nevermind...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.138
Поени од реакции
12.121
3,51 Со мојата глава соколова ги колвам очите Исусови додека виси на крстот.
3,55 Нека Марија пречиста биде растргната на тркала: заради неа нека сите девствени жени бидат потполно презрени меѓу вас.

И ти сеуште тврдиш дека кај вас има христијани.
Ах, ќе заборавев да ти се заблагодарам за лајкот. Ми беше прв, а првиот се памети за навек.;)

Овој или оваа Нешка нема овојпат да ја удостојам со цитат. Извини се обидов да се спуштам доволно ниско но не можам. Можеби следниот пат, а и онака она што го напишав не ти беше упатено тебе.

Добро би било модераторот последниве неколку постови да ги премести во Телема.
За ова е веќе пишувано... Телема темата... иако сигурно нема да задоволи и тоа таму, може на нет да ја најдеш „Законот е за сите“, коментари на Законот и да видиш што е напишано и да пробаш да размислиш за тие стихови и да ја размислиш симболиката... Вака, да навредливо е и одбивно за било кој верник (демек му го навредуваат богот,а веќе пена фатив да докажам дека не сме грци па на боговите да им даваме човечки особини)!
Треба да се размисли зошто очите, зошто Мухамед... и нивните НЕНАСИТНИ вери :)

П.С. Сети се на времето кога е даден Законот и каде била жената тогаш, каде е сега :) Нормално сеуште има презрени жени кои што бегаат во сенката на мажот... жално :)

П.П.С. Барем ете доказ дека Исус висел на крст, некои и тоа го оспоруваа! :)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
81
Поени од реакции
20
NE SE SITE OPSEDNATI SO BOG I RELIGIJATA;SAMO TIE STO SE NA FORUMOV!!
PRASANJETO TI E POGRESNO ;E SEGA SLEDI VISTINSKIOT ODGOVOR!
POVELETE:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
A sto si umisljate vie, demek vie ste opsednati, abe vie uopste ne ste osednati so Bog i so smislata na zivotot, vie samo morate da gresite za da se kaete posle i za da ve tintra gospod, vie samo ritual ve zanima vie gospod ne go svchate seriozno vie pojma nemate za gospod eden ednas mi reche filozofite se najblisku do boga iako vo nego se somnevaat! Oti somnevajki se tie poserizno se bavat so nego!

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Затоа што очајно бараат работи кои делуваат нелогично...и сакаат да ги кажат на оние кои веруваат....за да им докажат дека ете овие цело време биле лажени.

Но еве како науката оди се понапред....така и квантната физика полека,полека признава дека нешто се случува...што тие неможат да го објаснат.:)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Turgut Ujar turski poet napisal
,,gospode za nas si se uste onaa stara tajna
koga bi znael za nas bi bil poinakov
bi odel po sudbata i makata
na sekogo!,,
Prirodnite zakoni se konfliktni
i ako istite gi postavil Bog
znaci on ne moze protiv niv
ili nejke da gi smeni
taka da ili Bog e ustvari nekoj glup demiurg
ili ne postoi nego visa sila e nekoja energija slepa volja!
covekot i toa kaj retki epten retki primeroci od coveckiot vid
samo toj mu ja misli i se trudi
Prirodata nema zal
i nema mesto za Bog!

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Зошто атеистите се опседнати со Бог? Затоа што немаат друго што да прават у живот .Прочитале 2-3 книги од некое ботле што исто има напишано 2-3 книги и го цитираат и вадат некои свои теории и коа ќе ги прашаш зашто мислиш дека нема господ, ти праќаат линк од 10 страни на англиски нормално(кои и они го немаат прочитано али ајде) и ти викаа еве види хаха., офф мори мајко,класични ботови..

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Зошто атеистите се опседнати со Бог? Затоа што немаат друго што да прават у живот .Прочитале 2-3 книги од некое ботле што исто има напишано 2-3 книги и го цитираат и вадат некои свои теории и коа ќе ги прашаш зашто мислиш дека нема господ, ти праќаат линк од 10 страни на англиски нормално(кои и они го немаат прочитано али ајде) и ти викаа еве види хаха., офф мори мајко,класични ботови..
Аха.. а ти као нешто си верник? Епа ај докажи ми дека постои господ, ако си?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Интересно... класични ботови.

Ти колку книги имаш прочитано?

S

Sheldon Cooper

Гостин
рука у огин стаам ако си ја прочитал библијата

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Дечкото си се изјасни дека читањето книги е за луѓе што си немаат друга работа во животот. Молим лепо :)

Kajgana Shop

На врв Bottom