Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Z

ziko bt

Гостин
Да да Манасков сигурно би го земал да сум селектор, ама би го земал и Ојлески покрај него. Дали Манасков е класично лево крило или игра и лев бек?
Матична позиција му е лев бек,ама да бидиме реални далеку е подобар како лево крило вистинска замена за Алушо.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Де бе ве молам незнам по кој пат :D Од каде да си купам само карта ?

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Де бе ве молам незнам по кој пат :D Од каде да си купам само карта ?
Еден другар порача пред некој ден му кажаа дека има уште само 2 толку и ни требаа само тие беа поскапите карти од ВИП делот.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.106
Поени од реакции
10.142
????? Или 20 одбрани против Металопластика малку ти се ...
A ti so sakas da mi kazes deka ako odbranil edna utakmica dobro, dobro brani sezonava??? Toa sakas da mi kazes???
--- надополнето: Oct 21, 2011 7:41 PM ---
Dobro be kako moze na pozicija koja imame poveke izbor( desno krilo= Georgievski, Mojsovski, moze da se vika Temelkov( momentalno igra u Luksemburg ejjjjj) a na lev bek kaj sto sme deficitarni ( se zema Filipce, toa nemozam da go racunam u igrac) ne se povikuva Rade Stojanovic ( covekot sega potpisa vo klub koj e 6 puti pojak od toj kaj sto igra Temelkov) bez nikakvo obrazlozenie... Pa stvarno preku kur so ovaa politika!!!

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
A ti so sakas da mi kazes deka ako odbranil edna utakmica dobro, dobro brani sezonava??? Toa sakas da mi kazes???
Сезонава една-две лоши,сега со Металопластика одличен и уште неколку утакмици просечно игра.Се на се не е ни во некоја ептен лоша форма,а не е ни баш сјаен.
Подобро тешко.... oн и Ангелов во моментов ни се најдоброто што го имаме на голот.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
--- надополнето: Oct 21, 2011 7:41 PM ---
Dobro be kako moze na pozicija koja imame poveke izbor( desno krilo= Georgievski, Mojsovski, moze da se vika Temelkov( momentalno igra u Luksemburg ejjjjj) a na lev bek kaj sto sme deficitarni ( se zema Filipce, toa nemozam da go racunam u igrac) ne se povikuva Rade Stojanovic ( covekot sega potpisa vo klub koj e 6 puti pojak od toj kaj sto igra Temelkov) bez nikakvo obrazlozenie... Pa stvarno preku kur so ovaa politika!!!
А ти сакаш да кажеш дека Темелков не треба да биде повикан !?

И аман со Стојановиќ, дај кажете кај и како игра, дали игра добро, дали е првотимец, а не на стара слава од дуелот со Исланд сте се научиле Стојановиќ па Стојановиќ...

знам Томасино го кажа клубот од Азија, но знае некој бар статистика негова... !?

Член од
19 август 2010
Мислења
4.106
Поени од реакции
10.142
Ne ne vikam da ne bide povikan, ama ako gledame taka so klubovi, ondak pa kakvi natprevari ima u taa Luksemburska liga??? Nisto, tapa... A Rade Stojanovic druze, ako pruzil samo partii protiv Island onda ili nemas veza od rakomet ili se prais lud... Deckoto i da ne e u forma, sea ke igra i do Evropskoto ke vleze u forma,... I da ne bide u formata koja ja imase porano, pak ke bide 6 puti bolje od Filipco svakas? Ni treba lev bek teskas koj ima muda da skokne i da sutne! Kapito? Normalno deka moze i Mojso da igra na lev bek, ama covekot nemoze cel natprevar da igra, mora da odmara malce, i vo tie momenti ni treba stvarno dostojna zamena koja ke moze da drzi jako tempo vo prodolzenie na mecot. Ipak e ova evropsko i ne pominuvaat nikakvi improvizacii, pa bar koga imame na raspolaganje bolje rakometari da go iselekrtirame najdobroto! Pozz
--- надополнето: Oct 21, 2011 8:02 PM ---
Troper- Znam deka nema podobro, samo rekov deka me zagrizuva negovata forma. Tolku bese.. Se nadevam deka ke se vrati vo formata od proslite sezoni.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Ne ne vikam da ne bide povikan, ama ako gledame taka so klubovi, ondak pa kakvi natprevari ima u taa Luksemburska liga??? Nisto, tapa... A Rade Stojanovic druze, ako pruzil samo partii protiv Island onda ili nemas veza od rakomet ili se prais lud... Deckoto i da ne e u forma, sea ke igra i do Evropskoto ke vleze u forma,... I da ne bide u formata koja ja imase porano, pak ke bide 6 puti bolje od Filipco svakas? Ni treba lev bek teskas koj ima muda da skokne i da sutne! Kapito? Normalno deka moze i Mojso da igra na lev bek, ama covekot nemoze cel natprevar da igra, mora da odmara malce, i vo tie momenti ni treba stvarno dostojna zamena koja ke moze da drzi jako tempo vo prodolzenie na mecot. Ipak e ova evropsko i ne pominuvaat nikakvi improvizacii, pa bar koga imame na raspolaganje bolje rakometari da go iselekrtirame najdobroto! Pozz
--- надополнето: Oct 21, 2011 8:02 PM ---
Troper- Znam deka nema podobro, samo rekov deka me zagrizuva negovata forma. Tolku bese.. Se nadevam deka ke se vrati vo formata od proslite sezoni.
Епа неможе доколку човекот не е у форма и има слаба минутажа да игра ко што играл порано. Сеа од Лазаров јуниор е подобар, али ипак да не се напнува со него ако неаме добри информации каде и како игра.

А дека лев бек-шутер ни фали тоа сите се согласуваме. Мојсо е повеќе разбивач, а и висината му е маана. Раде е идеален за таму, но секако ако веќе игра некаде.

А и Филип па да го еам, од толку форсирање не научи ли да шутира бар у рамки на гол...

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
некој тука рече дека левов не играл крило....изгледа е млад и незнае дека порано играше крило...ама моментално не е у форма јас би го преферирал Црвеното детенце од Македонија(ногу ми личи на норвежанец).....и ојлевски да се менува со стефче......задоволен сум од изборот на селекторот е сеа за раде се знае он е ѕвер невиден......мора да е у состав колку и да не е у форма ама знаејки ја состојбата со лазаров и цо.....немам надеж за него одбрана кукоски изненадува

Член од
30 јуни 2011
Мислења
322
Поени од реакции
196
Темелков точно дека игра за екипа од Луксембург,но неговата екипа настапува во Швајцарското првенство кое каде каде е подобро од нашето.Инаку ќе пропуштиме огромна шанса ако отидеме со овој селектор..со Червар како селектор,со цела сала Македонци мислам дека не ни бега медал,али јбг на некого не му одговара Македонија да успее на ова првенство.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Нема шанса никој да му земе место на Темелков игра супер нема врска лигата во која настапува за репрезентација секогаш дава максимум.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.106
Поени од реакции
10.142
Nikoj ne rece deka ke mu go zeme nekoj mestoto, tuku bese napravena sporedba so timovite kade sto igraat.
Темелков точно дека игра за екипа од Луксембург,но неговата екипа настапува во Швајцарското првенство кое каде каде е подобро од нашето.Инаку ќе пропуштиме огромна шанса ако отидеме со овој селектор..со Червар како селектор,со цела сала Македонци мислам дека не ни бега медал,али јбг на некого не му одговара Македонија да успее на ова првенство.
So toa sto ne go angaziraat Cervar u reprezentacija ja pravat najgolemata greska vo istorijata na mak. sport! So nego imame golemi sansi pa i za medalja. Ama ne, nie ne sme nie ako ne ja posereme negde!

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Еј, ама стварно го потековте со Раде СтојановиЧ. Ни јас не би го повикал, а верувам и секој нормален селектор не би го повикал.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.068
Поени од реакции
74.740
So toa sto ne go angaziraat Cervar u reprezentacija ja pravat najgolemata greska vo istorijata na mak. sport! So nego imame golemi sansi pa i za medalja. Ama ne, nie ne sme nie ako ne ja posereme negde!
Има некоја игра тука...
Прво Металург не ги пушташе своите играчи дека Михајло од Вардар е главен на федерација. Сега им се даде да ја водат репрезентацијата, и мислиш не се свесни дека Лино е најдобро решение?:)
Си има секој своја игра тука, мислам дека Лазаров е главен виновник што Лино не е на селекторската позиција. Јавна тајна е дека Кире го прави составот, а тренерите се чисти марионетки;)
А со Лино така неможе...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Има некоја игра тука...
Прво Металург не ги пушташе своите играчи дека Михајло од Вардар е главен на федерација. Сега им се даде да ја водат репрезентацијата, и мислиш не се свесни дека Лино е најдобро решение?:)
Си има секој своја игра тука, мислам дека Лазаров е главен виновник што Лино не е на селекторската позиција. Јавна тајна е дека Кире го прави составот, а тренерите се чисти марионетки;)
А со Лино така неможе...
Епа ако е точно ова дали е реално да очекуваме успех во ниш?

Kajgana Shop

На врв Bottom