Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477

Филм во режија на Giuseppe Tornatore кој го доби оскарот во 1989 за најдобар странски филм. Носталгичната приказна на Салваторе во ниту еден момент нема да ве остави рамнодушни. Тој веќе возрасен и успешен се враќа во родното место, во местото каде расте и каде ги има најубавите спомени за да се збогува со својот пријател. Нема да се задржувам на содржината само ќе кажам дека не знам колку пати се наежив додека го гледав. Филм кој ќе ве маѓепса, кој ќе ви предизвика носталгично чуство за некое поминато време, емоции, ќе ве наежи, натажи...сето тоа пропратено со прекрасната музика на Ennio Morricone. Оцена 10.
Најдобар филм. Ever.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
па во тоа е јакото... со една рамка ти дава филинг на галаксија/вселена.
На некои тоа не им е јако.
Не ми е битно колку талент е искористено и колку труд има вложено, битно ми е да ми се допаѓа. Кога веќе гледам сајфај/акција филм треба да е напумпан со 300 ефекти (нешто како блокбастерите).
Треба да биде што пореално. Ова срање ако успеало без денешната технологија не значи дека го прави подобро од денешните нови срања што вие ги плукате.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
I Chuck Norris kako villain da igra, e togas ke moze da umram sreken. Kako i da e, za tepanje vreme filmov od mene dobiva 7/10 any time of the day.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Pozdrav do IoSono i negovoto drustvo na "sakame da jademe, bez predhodno da gledame filmovi", so ocenkata 7.5 za Real Steel na imdb.
LOL! А бе 9, 10 нека му дадат и нека го споредуваат со Блејд Ранер или Одисеја 2001-ва. :D Овие 2, Елиен, Елиенс, Терминатор 2, итн. имаат 8.3 до кај 8.6 оцена, сакаш да ми кажеш дека Real Steel е скоро добар како овие филмови? Знаеш и самиот.
Ако чепнеш малку по ИМДБ форумот, ќе видиш дека на филмов му налупале 9-ки тие што немаат осет(/вкус) за оценување и даваат 9,10 на секој нов филм што искача, па секој нов просечен филм има 8 просек. Толку добри филмови има денеска?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.117
LOL! А бе 9, 10 нека му дадат и нека го споредуваат со Блејд Ранер или Одисеја 2001-ва. :D Овие 2, Елиен, Елиенс, Терминатор 2, итн. имаат 8.3 до кај 8.6 оцена, сакаш да ми кажеш дека Real Steel е скоро добар како овие филмови? Знаеш и самиот.
Ако чепнеш малку по ИМДБ форумот, ќе видиш дека на филмов му налупале 9-ки тие што немаат осет(/вкус) за оценување и даваат 9,10 на секој нов филм што искача, па секој нов просечен филм има 8 просек. Толку добри филмови има денеска?
Manhatten e amerikanec, zatoa. :D

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
ne za dzabe ima poveke od eden zanr na film, i ne se dzabe sekoj zanr ima poveke granki.

Za Thriller bi mu dal 0 na Expendables, za Drama 0.000001. Rekov za tepanje vreme, a pod toa podrazbiram: rambo akcija, klishe humor, i uste poveke rambo akcija.
--- надополнето: Oct 16, 2011 4:08 PM ---
Manhatten e amerikanec, zatoa. :D
Ne be, tatko ti e amerikanec... oh, shit... :/

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.117
Te sfakam be muce, tazno e sto poveke vakvi "za tepanje vreme" i od tebe gledam.
Ama mislam deka ne e mnogu kompliciran koncept, da soberes od akcija, drama, muzika, gluma vo edna ocena.

извинете за латиницата :D

ps kung fu panda 2 e глуп.

D

dystopian

Гостин
Мене досаден ми беше кецот од експендаблс, ни за тепање време не го биваше. Не дека не сакам да гледам тестостерон-до-даске филмови ама ја немаше таа магија на 80тите и рани 90ти. Сакал Сталоне да направи homage на екшн филмовите од таа ера ама во исто време не сакал филмот да биде премногу over-the-top туку да биде во склоп со "модерната" кинематографија.

Направи бе филм со кршење на кичми секоја втора секунда, нека биде секоја втора реченица клише catchphrase (a не секоја десетта :ROFLMAO:), нека има колук напред, салта, повеќе предвидливи пресврти, рокенрол и хеви метал саундтрек (од цел саундтрак само оваа ја биваше), јаки женски итн...

Во стил на Дјук Нукем. Е со таков филм се тепа време.

А не, најмиле некојси Брајан Тајлер кој искомпонирал сериозна музика, земале ружна женска (таа Сенџдра) а и акцијата не беше нешто посебно, не беше доволно бедес.

:vozbud:

Мислам дека секаков обид на Сталоне двојката да ја направи сериозен и длабок (сцената кога зборуваат за некоја девојка од војната во Босна) филм ќе биде тежок феил како и првиот дел. I AM THE LAW!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom