Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Еве уште некој коментар. Викаат дека фалат некои сцени и саундтракот не е тој. :unsure:

Excellent copy, A/10 V/10 but as some have commented, this is a WP copy of the film, so there are a few missing scenes and slight changes from the theatrical release. And btw this is not a remake of the 1978 film "The Driver." This film is based off the 2005 short novel by James Sallis.

I‘ve seen this in theatres and can claim that this is a workprint version because there are two or three special effects shots in which we can see the markers instead of the final effects. But they‘re hardly noticible.

Some gunshots aren‘t mastered
Also, the original score has been replaced with music from Cabin Fever and The Social Network soundtrack, really takes away from the film.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Значи Drive џабе го гледавме а?
Епа ќе го чекаме ДВД-рипот за да видиме шо точно сме изгледале.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Ај беља работа, знаев дека треба да почекам асолна верзија како и за сите останати филмови летово.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Pozdrav do IoSono i negovoto drustvo na "sakame da jademe, bez predhodno da gledame filmovi", so ocenkata 7.5 za Real Steel na imdb. Isto prilikava ja koristam da ve potsetam deka mnogu pati ste krevale prasina za "anonimni" filmovi koi slucajno ste videle deka na imdb imaat visoki ocenki - taka da muabeti od tipot "mene ocenkata od imdb ne mi e nekoj si reper za dobar/los film" na drugop mesto.

So long suckers... Suck, suck. SaSucke.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Pozdrav do IoSono i negovoto drustvo na "sakame da jademe, bez predhodno da gledame filmovi", so ocenkata 7.5 za Real Steel na imdb. Isto prilikava ja koristam da ve potsetam deka mnogu pati ste krevale prasina za "anonimni" filmovi koi slucajno ste videle deka na imdb imaat visoki ocenki - taka da muabeti od tipot "mene ocenkata od imdb ne mi e nekoj si reper za dobar/los film" na drugop mesto.

So long suckers... Suck, suck. SaSucke.
Нели рече дека ја заврши дискусијата?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Јас ќе му дадам шанса на филмот, да видам како тоа изгледа човек да му биде тренер на робот во бокс.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Јас ќе му дадам шанса на филмот, да видам како тоа изгледа човек да му биде тренер на робот во бокс.
Ja sum mu dal shansa da film vo koj dvajca policajci ke apsat eden drug lord, ama edniov od policajcive ke e kuce, ne pak ti na ovoj da ne mu dades shansa, film kade sto jasno i so najogromni bukvi i boi i takvi raboti e napisano/nacrtano deka e sci-fi futuristicen, a ovoj jas so go gledav so Jim Belushi bese drama/akcija/komedija, bez sci-fi, a so kuce so IQ 405.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Ja sum mu dal shansa da film vo koj dvajca policajci ke apsat eden drug lord, ama edniov od policajcive ke e kuce, ne pak ti na ovoj da ne mu dades shansa, film kade sto jasno i so najogromni bukvi i boi i takvi raboti e napisano/nacrtano deka e sci-fi futuristicen, a ovoj jas so go gledav so Jim Belushi bese drama/akcija/komedija, bez sci-fi, a so kuce so IQ 405.
А ти си го изгледал овој, или според трајлер го фураш и амди рејтинг? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom