Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Jas Bi rekol min 4 l.........
Медицински студии покажуваат дека и човек со еден бубрег ако конзумира креатин нема да има нуспојави како покачени концентрации на креатинин или оштетувања на бубрези и слично, така да тие 3,4,5,10 литри вода дневно се само нагаѓања и теориска превентива, во пракса нема докази дека креатинот ги оштетува бубрезите.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394

Препорака за некој фин, евтин креатин што го имате користено и се покажал ефикасен ?

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Препорака за некој фин, евтин креатин што го имате користено и се покажал ефикасен ?
секој креатин е ефтин, не е лош од Universal 300 грама околу 600 денари е

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
Медицински студии покажуваат дека и човек со еден бубрег ако конзумира креатин нема да има нуспојави како покачени концентрации на креатинин или оштетувања на бубрези и слично, така да тие 3,4,5,10 литри вода дневно се само нагаѓања и теориска превентива, во пракса нема докази дека креатинот ги оштетува бубрезите.
Дојди да видиш дали нема докази, мој близок другар земаше креатин и по некое време ко скинаја бубрезите од болка, значи болка да неможи навечер да спие. Не пијал којзнае колку до пола му е испиено, а претходно вежбаше 2 години а можи и повеќе и имаше пијано протеин, имаше неверојатна исхрана, но откако го зеде креатинот ............. И на доктор му рекоја да намали со креатинот. Така да, не се залетувајте.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Интересна работа ... сите зборат само за суплементи , а никој не дискутира за начин на вежбање, изведување на вежби , приготвување на исхрана пред и после тренинг ... само за тоа читам колку е креатино , колку е протеино , колку се стероидите итн ..

Не ме разбирајте грешка , ја користам протеини и BCAA ,ама дискусијата за суплементи ми е на второ пред после дискусијата за тренинг ...

Just my 0,02 $ ...:pipi:

Член од
1 февруари 2011
Мислења
49
Поени од реакции
10
не бидете смешни какви работи се конзумирале без нус појави, па за креатин :tapp:

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Од денес почнав да пијам креатин, пијам вода и мочам како луд. :D
Истото ми се случуваше и мене, само што јас не осетив некоја промена од креатинот додека го пиев. Според дечкото каде вежбам кај 95% од луѓето кој го конзумираат се познава одма додека останатите 5% (тука сум спаѓал и јас) немало никаков ефект, а и да напоменам дека го комбинирав со протеин. :confused:

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
A kde gledas vo mojot odgovor deka kreatinot e steten... kazuvam 4 litri poradi poveke raboti sekako litro na trening pies litro posle trening i tie 2 kila od sbajle sto ne e mn a kreatinot deka e bezbeden bezbeden e no sepak ima slucaevi kade sto nastanuvaat kamenja vo bubreg jas imam oseteno peckanje ama so vodata se cistis plus 4 l i e ok za poubavo da se nadue da mu vrzi voda....

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
A kde gledas vo mojot odgovor deka kreatinot e steten... kazuvam 4 litri poradi poveke raboti sekako litro na trening pies litro posle trening i tie 2 kila od sbajle sto ne e mn a kreatinot deka e bezbeden bezbeden e no sepak ima slucaevi kade sto nastanuvaat kamenja vo bubreg jas imam oseteno peckanje ama so vodata se cistis plus 4 l i e ok za poubavo da se nadue da mu vrzi voda....
Во право си, не сметав плус 1-2 литри вода испиена за време на тренинг

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Едно прашање .. Нели кога се зема креатинг обично и силата се зголемува за некои 5-10%.. Сега кога ќе се прекине со земање се губи таа сила? пошто нели мускулите нема да ја држат таа вода.. Или силата останува? позз

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Едно прашање .. Нели кога се зема креатинг обично и силата се зголемува за некои 5-10%.. Сега кога ќе се прекине со земање се губи таа сила? пошто нели мускулите нема да ја држат таа вода.. Или силата останува? позз
Јас кога прекинав приметив дека ми падна силата ама не толку колку што бев пред да го земам

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
јас првиот пат кога зимав креатин, многу сила добив и после тоа ја задржав силата, вториов пат кога пиев немав преголеми напреоци но сепак имаше во одредено ниво, сега моментално зимам INTRAVOL и сум презадоволен од производов, башка во калифорниа фитнес е на 50% попуст.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
јас првиот пат кога зимав креатин, многу сила добив и после тоа ја задржав силата, вториов пат кога пиев немав преголеми напреоци но сепак имаше во одредено ниво, сега моментално зимам INTRAVOL и сум презадоволен од производов, башка во калифорниа фитнес е на 50% попуст.
Знаеш нешто повеќе какви се производите во Калифорниа фитнес ? некако мн ефтини продукти има.

Kajgana Shop

На врв Bottom