K
Браво колку си интелигентен. Дај рачето да ти пишам 5. А да напишеше и некое мислење освен сликата?
http://www.iqtest.dk ако сака и некој друг да се провери.Браво колку си интелигентен. Дај рачето да ти пишам 5. А да напишеше и некое мислење освен сликата?
Не ми е јасно зошто мислиш дека децата од претшколска возраст имаат морална обврска да пазарат наместо тебе?Пер... прајме муабет за 6 годишни деца шо немат ништо попаметно од топкање со топката цел божји ден, 7 дена во неделата, сите сончеви денови во годината. Ко можам јас да го трпам, да не му ја сечам топката ко ќе падни во двор кај мене, можи и тој да оди до продавница посекако нема ништо попаметно за праење. Така? Ама ко ќе ти речи, и сладолед за одењето, а уште не си докажал шо треба да земи од продавница...
Децата што одат на училиште, се башка категорија... си имаат доволно обврски, одење на продавница за комшија, не е една од нив.
Жими се, на ignor ќе почнам да те клавам... Кај пишав дека децата од предшколска возраст имаат морална обврска да пазарат во мое име? Ако го натерам комшичето да тркне да купи 1 кутија цигари или 1 шише кисела вода од продавница, за тебе е пазарење?Не ми е јасно зошто мислиш дека децата од претшколска возраст имаат морална обврска да пазарат наместо тебе?
Ти изгледа го имаш промашено делот шо се вика улично школо. По тебе децата треба да седат затворени дома? Жалам, ама далеку си од реалноста.По мене, деца од 4-5 годишна возраст не ни треба да се акаат по улици без надзор, а уште помалку да им изигруваат потрчковци на комшиите.
With all due respect, ама мислам дека е срамота здрав прав маж да очекува деца да му пазарат.
Ите како има врска со коефициентот на интелегенција... ќе размисли 4 пати пред да направи било што... Конкренто за децата во моето маало, знаат дека сум зафатен и дека еднаш во месецот можат да ме начекаат да им инсталирам игри. Па да видиш како им работи интелегенцијата, да ме потпрашаат одоколу дали сум слободен, дали имам време и згора на се, да се договорат меѓусебно кои игри треба да се инсталираат (пошто ако утнат, ќе треба да чекаат наредна прилика).Ќе сфатев да се работеше за некој беспомошен старец, ама вака....
Друга работа е што тоа нема ама баш никаква врска со коефициентот на интелигенција.
Уличното школо. Најдоброто целоживотно школо.Ти изгледа го имаш промашено делот шо се вика улично школо. По тебе децата треба да седат затворени дома? Жалам, ама далеку си од реалноста.
Според скринот, калимеро има доволно голем коефициент на интелигенција за да ги изгугла одговорите. Сигурно не е менса пошо немаше да дреме на форум моментално. А и ќе беше зачленет на менса.Темава, колку шо глеам е Дали коефициентот на младите опаѓа и пак ќе повторам, не знам каква врска има тоа со фактот што децата нејќеле да ти купуваат кисела вода.Ако сакаш да ја докажеш твојата теза, повели презентирај ни некои релевантни податоци, истражувања и слично, а не да носиш заклучоци дека IQ e намален зашто комшиските деца не ти купувале цигари.
Еве го Калимеро, има 16 години и IQ od 145, според принт скринот, повели и ти направи го тестот, па да видиме дали опаѓа или расте коефициентот на интелигенција.
А за невоспитаноста или разгаленоста на децата, можеш да си отвориш друга тема, со поинаков наслов, па таму да кукаш за тоа.
Како и да е, да го тргнеме Калимеро на страна, ако веќе се збори за коефициент на интелигенција нека приложи некој резултати од истражување и слично, after all IQ e нешто што може да се измери релативно прецизно, а не вака да вртиме празни муабети.Според скринот, калимеро има доволно голем коефициент на интелигенција за да ги изгугла одговорите. Сигурно не е менса пошо немаше да дреме на форум моментално. А и ќе беше зачленет на менса.
Не бев јас тој што ја заврти темава на овај дел од дискусијата.... така да ако читниш наназад ќе видиш дека некој друг беше...Темава, колку шо глеам е Дали коефициентот на младите опаѓа и пак ќе повторам, не знам каква врска има тоа со фактот што децата нејќеле да ти купуваат кисела вода.Ако сакаш да ја докажеш твојата теза, повели презентирај ни некои релевантни податоци, истражувања и слично, а не да носиш заклучоци дека IQ e намален зашто комшиските деца не ти купувале цигари.
Или тоа, или ти не знаеш да ги формулираш речениците.Како и да е, мојот IQ е слаб.. едвај 50. Можи затоа прости реченици неможиш да ги дешифрираш, па се трудиш да најдиш скриено значење (според некоја твоја претпоставка, која најчесто не е точна).
Коефициентот на интелигенција е само бројка на хартија која ништо не значи во реалноста. Нема никаква вредност надвор од себепотврдувачките тестови. Затворен круг.Според скринот, калимеро има доволно голем коефициент на интелигенција за да ги изгугла одговорите. Сигурно не е менса пошо немаше да дреме на форум моментално. А и ќе беше зачленет на менса.