Максимална брзина со која сте возеле моторно возило?

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.705
Поени од реакции
11.523
180 на пато од Струмица накај Василево.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.124
Поени од реакции
3.987
Со мотор 50к највеќе возено 90-95

Сум се возел на кавасаки нинја ама еден приател на таткоми ме возеже со 280 км/ч
E kako se drzese ti ziti se na taa brzina? Ne e toa patnicki motor pa da e napraven za dvajca da mozat (komotno i bezbedno) da se vozat - ova e trkacki, normalno ima sediste za vtor covek da sedne ama nema sansi takva brzina da se vozi so dvajca na motorot, vtoriot ke odleta pozadi!?

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
јас морам да реплицирам на ова... пред 9 дена на истиот пат 240.... ама тоа не ми е нај брзо возење.. овој пат со фамилија бев...(y)
И најбезбедното возило на планетава да си го возел, како можеш со фамилија да возиш 240?
Ирелевантни се твоите возачки способности, пресметки за и на патот, како и твоето искуство. Не те судам, едноставно за мене е сулудо.

Довичински -

Довичински П.
Член од
26 ноември 2009
Мислења
1.205
Поени од реакции
674
E kako se drzese ti ziti se na taa brzina? Ne e toa patnicki motor pa da e napraven za dvajca da mozat (komotno i bezbedno) da se vozat - ova e trkacki, normalno ima sediste za vtor covek da sedne ama nema sansi takva brzina da se vozi so dvajca na motorot, vtoriot ke odleta pozadi!?
ЛоЛ. епик ти е мислењето

T

Tetro

Гостин
Од кружниот тек до кривината за накај Василево?
Што е толку невозможно ?
За пат од точно 3 км. многу ризик имаш вложено како за пат кајшто е дозволено 80 (по ново мислам 100).
Друго, за да намалиш пред да свртиш накај Василево од 180 докај 30, ти требаат некои 400-500 метри најмалку, што значи, ти остануваат 2500м, за достигнување на таа брзина, а понекогаш на тој пат имам забележано и патрола.

Јас не би ризикувал со оглед на висината на казните и одземање возачка дозвола на тој пат. ;)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.705
Поени од реакции
11.523
За пат од точно 3 км. многу ризик имаш вложено како за пат кајшто е дозволено 80 (по ново мислам 100).
Друго, за да намалиш пред да свртиш накај Василево од 180 докај 30, ти требаат некои 400-500 метри најмалку, што значи, ти остануваат 4.5 км, за достигнување на таа брзина, а понекогаш на тој пат имам забележано и патрола.

Јас не би ризикувал со оглед на висината на казните и одземање возачка дозвола на тој пат. ;)
Точно, најчесто стојат после таа кривина за накај Василево, ама јбг, ризик јак, мила душа, знаеш како е :D, мора и тоа да се испроба еднаш барем у животот :D
Ако не веруваш, може една кладба да удриме, и ти и јас ќе земеме по еден сведок :D (just kidding)

T

Tetro

Гостин
Точно, најчесто стојат после таа кривина за накај Василево, ама јбг, ризик јак, мила душа, знаеш како е :D, мора и тоа да се испроба еднаш барем у животот :D
Се` во ред, ама ме потсети на една случка кога во мртви часови, некаде после 3:30 сабајлето не забележав патрола на местото Кадрифаково према Штип.... а возев нешто над 170 и се пуштија по мене, ама за среќа се скрив. :D

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
И најбезбедното возило на планетава да си го возел, како можеш со фамилија да возиш 240?
Ирелевантни се твоите возачки способности, пресметки за и на патот, како и твоето искуство. Не те судам, едноставно за мене е сулудо.
дефинитивно не беше нормално... ке да беше возбудливо... а сулудо...? веројатно според твоите нормативи. според мои не е сулудо... за 240 да возиш треба да имаш и нешто друго освен безбедно возило..а што се однесува до безбедно возило... е па такво имам...
--- надополнето: Sep 7, 2011 6:16 PM ---
какво одлетување бе.... на нејкет мотор може и да се деси такво нешто ама на спортски не... положбата на телото, во скоро лежечка состојба, длапките на шасијата, како калапа за нозете и заоблените делови кои се околу нозете прават севкупно толку силен воздушен потисок на возачот и совозачот директно на грбот да е тешка работа дека ке одлеташ. што би се рекло колку побрзо вози толку повеке го стиска и по цврсто седи-лежи на моторот....

само ме интересисра како знаеше дека се возеле со 280... од каде инфото... виде ли, се исправи ли на кратко, му зирна преку рамо... како дозна дека е баш 280?

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
дефинитивно не беше нормално... ке да беше возбудливо... а сулудо...? веројатно според твоите нормативи. според мои не е сулудо... за 240 да возиш треба да имаш и нешто друго освен безбедно возило..а што се однесува до безбедно возило... е па такво имам...

Не ми е идејата да се препукуваме и акцентот го ставив само на тоа дека со фамилијата си возел 240. Значи, сулудо во случајов ми е тоа што во присуство на твоите најблиски си возел со таа брзина.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Грешка си тука... и тоа голема. Такво МИСЛИШ дека имаш. Тргнувајќи од таа твоја (според мене глупа) логика, се шо го носи знакот Волво е безбедно ко да седиш на стол в канцеларија, идиме до моментот дека и со 200 км/ч си безбеден... A уствари тие ѕвездите на еуро тестовите ги добиваат за нормални брзини (60-100 км/ч). За 150 и повеќе... пу пу неважи, се е до Перо на капија и како е расположен за отварање на портите...

А дали е вистина имаш безбедно возило, би ти посакал да не дознаеш никогаш (да неречам да не го слупаш е најарно).

Kajgana Shop

На врв Bottom