Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Дури користев такви срања ми беше прилично ретка косата. Еве години има кај што не користам веќе и косава ми е ептен згустена, дури и ме нервира малку :)

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
ми се нема случено вакво нешто порано користев гел,пред некое време восок а сега сум кратко ишишан,ама колку што знам има многу препарати за растење коса,а дали се ефективни незнам.еве линк од топ шоп што рекламираа нешто такво http://www.topshop.com.mk/index.asp?tn=productview_v2&cid=166298&pid=63376&c=21270&main=beauty&ils=17&irp=1

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.604
Поени од реакции
2.224
Може да се каже дека и јас имав сличен проблем.Кога на утро ке станев од спиење забележував влакна од коса на перницата.Мислам дека употребувам прејак шампон.Не дозволив да ми се изретчува косата па заота свратив кај бербер и се ишишав НУЛА.Два пати во 3 месеци така се ишишав и до ден денес немам забележано да ми паќѓа коса.Може да биде и од шампонот што веднаш го променив.За гел за коса имам слушнато дека штетно влијае па затоа не го користам.Инку косата ја кревам после туширање(додека е уште водена) си местам облик и така останува.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
кога бев основно и малце од средно дека имам бушава коса воопшто не си ја сакав косата, и каде и да одев ставав гел, лакови и триста други глупости, фала богу ми дојде паметот и сфатив дека имам прекрасна коса и веќе ништо не ставам. Инаку да почна да ми опаѓа косата кога си миев глава почна да ми се темни кога ќе видев колку влакна ми паѓаат од главата. Отидов на лекар ми ги напрвија тие тестови со корнење на коса од главата ( колабрирав бидејќки немав спиено и јадено тоа сабајле хаха) и .. ми рекоа дека малце ми опаѓа а од што е незнаат, нешто гените улога бла бла, ми дадоа Шампон за тушираше Алпецин, тој го користам со години, пијам омега 3, јадам храна со железо блабла, и пиев едни многу скапи апчиња ама воопшто не ми текнува како се викаат (тие исто и за нокти биле нешо). Е сеа дали уште ми паѓа незнам зошто сеа кратка ја носам а од тоа (или можеби генетски ми е) мислам дека имам поголеми залистоци кај челото друго се ми е во ред.

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
За шо го користиш еднаш неделно? Џабе парите си ги дал :) Многу глупаво од твоја страна.
Има една поука, веќе ако си решил да се замараш со коса и ако сакаш да ја повратиш или барем да ја зачуваш преостанатата - треба да си многу упорен и издржлив.
Јас купив ревивоген, веќе 1 месец и 1 недела го користам. Дејан викаше дека 3те шишенца му траеле 5-6 месеца. Јас 1 шишенце истрошив за 20 дена така да...
Резултати сега за сега нема, но не ни ги очекувам моментално. Во комбинација ревивоген и миноксидил се супер, само е малце напнато да користиш 2 топикални средства.. ке треба убаво да го испланираш времето за константно да ги користиш, а ако мислиш да користиш коа ке ти текне ич не си ги фрлај парите.
Vidi, Jas stavam po 1ml dnevno (na vebsajtot vikaat pomegju 1 i 2ml) taka da sekako mi traat 3 šišenca minimum 5 meseci so ogled deka edno šišence e 60ml. Ti verojatno koristiš povekje od 2ml dnevno.

Inače eden period go smeniv redvniot šampon, od Eugene Perma počnav da koristam American Crew i poleka počna da se vlošuva situacijata. Otkoga sfativ deka možno e da e do šamponot (inače ostanatite preparati ne sum gi smenil) vednaš go smeniv i se prebaciv na Vichy so Aminexil i odma mi se podobri kosata i se vrati na prethodnata sostojba. Taka da kaj mene mnogu zavisi i što šampon koristam, dali ke mi bide dobra kosata ili sranje.

N

Nessa Alcarin

Гостин
http://www.fitoval-formula.com/en/Hairproblems/Hairloss/tabid/59/Default.aspx
Мајка ми го користи и не само што се намали паѓањето на косата туку почна да забележува и дека и расте нова коса. Fitoval шампонот можеш да го купиш во аптеките, мене грдо ми мириса ама ефикасен е :) Опаѓањето на косата најчесто е поврзано со генетиката на човекот (тоа со гелот не ми се верува, јас од 15 години се фарбам на 1 месец па немам проблем со опаѓање на косата, а можам да кажам дека фарбата е каде каде посилна хемикалија од гелот). Но сепак треба да престанеш да ставаш било какви супстанци на косата со цел да се смири кожата на скалпот.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Сине, мачкај ја косата со мајонез, нека ти постои саат време пред да се бањаш, потоа избајни се. Делува, ке ти стане густа косата. Мајонезот помага многу.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.604
Поени од реакции
2.224
Сине, мачкај ја косата со мајонез, нека ти постои саат време пред да се бањаш, потоа избајни се. Делува, ке ти стане густа косата. Мајонезот помага многу.
Од каде ја знаеш оваа информација?

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Од каде ја знаеш оваа информација?
Од баба ми, и од постари луге ми викаат што се го пробувале ова. До ден денес баба ми си ја мачка косата со тоа и и е премногу густа. Пробај ке се увериш ништо страшно ако купиш 2-3 кеси мајонез.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.604
Поени од реакции
2.224
Те прашав бидеќи малку чудно ми делуваше „мајонез“.Но може да делува(не би го пробал освен ако не сум очаен).Докажано е за могу народски лекови кои навистона помагаат па може и овај лек да делува.
Сепак никогаш нема да знаеш ако непробаш;)

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Да да ставај мајонез исто така користим шампон од коприви ....!

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Татко ми има проблеми со опаѓање на косата, истите проблеми ги имал и дедо ми, колкави се шанситеи јас да го имам тој проблем?Досега не сум имал знаци на опаѓање на косата но јас сум сеуште млад (17) и има уште многу време,колку што знам првите симптоми се појавуваат подоцна.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
сум слушнал со пиво за зацврстување ама со мајонез прв пат слушам !

Член од
3 октомври 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
da ima ist slucaj...eden moj drugar od sredno....isto mu se desavase...mu popaga cela kosa....pocnaa duri i vegite...se ispitaa nisto ne se najde, se bese vo red....i minaa godinite lugeto veke izgubija nadez.....i za cudo
edna drugarka skoro mi rece deka go videla i deka kosata pocnala da mu raste taka samo od sebe
Mu porasna samo od sebe?Nema sansi izgleda staval nesto, inace nema sansi.Od se imam probano i realno izgubiv nadez veke.Inace sum zensko, hormonite se vo red, ne e od geni, koristev Fitoval sampon, kopriva, luk, limon, zolcki, merz drazei pilfud, stranski losioni i uste ne zznam sto I NISTO NE MI POMOGNA. Kosata mi e izretcena, sega ne znam dali imam osminka ostanato kosa.A inaku koristev valera gel (zolt).

Kajgana Shop

На врв Bottom