korka
Голтар
- Член од
- 25 септември 2008
- Мислења
- 1.028
- Поени од реакции
- 435
hehehehe me iznasmeaДобро, не мора на секоја тема да се правиш паметен, како прво и на запад (ЕУ и други земји) имаш лаптопи што немаат никаков оперативен, па ти ако сакаш линукс ставај, ако сакаш виста купи си, ако сакаш пират ставај, што сакаш - тоа. Тоа дека некој ти дал тебе компјутер на поклон, а продавачот не ставил лиценциран оперативен, тоа не е негова грешка, туку твоја и на тие што ти го купиле (добро, ај не е нивна, тие се покажале и ти купиле поклон). Ако ти го дале поклон, можеш ти да си се частиш една 50ка со кромид (евра за лиценцирано), не го наоѓај крив продавачот.
А ако инсталирал нелиценциран, тоа ти направил услуга, затоа што ако не ти ставеше никаков, можда не ќе имаше на што да пишуваш, и ќе сереше дека не ти инсталирале никаков оперативен. За тоа крив ни е менталитетот, оти ете, тебе не ти се даваат 50 евра, па ај да не сереш дека немаш оперативен ќе ти инсталирам нелиценциран. Оти ако нема никаков, другиот ден одма ќе отидеш да му се буниш да ти инсталира.
А како одговор на ова твое мислење:
Му донесле поклон на некое дете, па дека нема една 50ка со кромид крив му е продавачот што нема лиценциран софтвер.
abre more KIRCE kako da te narecam ne znam
do sega sum kupil 4 lap topa za licna upotreba i toa vo evropa nikogas vo makedonija i na sekoj kompjuter si ima licenciran softver sto mu odgovara............ovoj sto mi go poklonija mi go poklonil nekoj taka zaradi respekt i ne go plati skapo okolu 420 evra
istiot kompjuter vo evropa kosta 360 evra i imas se licencirano koga ti go prodavaat i office i sve sto ima na eden kompjuter normalen licenciran.....a vo slucaj da napravis nekoja greska so softverot imas nalepnica od pozadi na komot zalepena so KOD od 16 bukvi brojki sto e licencata da si ja vneses i da ja imas
drugo da ti kazam ako ima licenciran softver za 50 evra odma ke go kupam tuku kosta 130 evra bre kromid mlad ti
a koga sve e kinesko kaj nas toa e veke drugoi.,,,,,,,,,,
za da kupis kom vo evropa i da nemas softver togas nemas ti kom bre KIRCE moj ti
ne postoi takvo nesto toa go ima samo kaj nas i uste mrsis muda